Κάνε το Τεστ
notorium, νοτοριουμ

NOTORIUM – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

NOTORIUM - ενδείξεις και παρενέργειες

Το NOTORIUM ("νοτόριουμ") είναι ένα αγχολυτικό φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών. Το Notorium είναι ένα γενόσημο φάρμακο, το πρωτότυπο είναι το Lexotanil. Η τυπική χρήση για το Notorium (βρωμαζεπάμη) είναι για την βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση του άγχους, ενώ δίνεται συμπληρωματικά και σε άλλες παθήσεις, όπως η κατάθλιψη. Η χρήση του συστήνεται ως βραχυχρόνια ή περιστασιακή.

Το Notorium χρησιμοποιείται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για την αντιμετώπιση της αϋπνίας, του άγχους, της ανησυχίας, και ως μυοχαλαρωτικό.

Λήψη Notorium

Κυκλοφορεί σε δόσεις του Notorium 1.5 mg, Notorium 3 mg και Notorium 6 mg. Αναλόγως την κατάσταση που αντιμετωπίζετε, η συνήθης δοσολογία είναι 1-3 φορές την ημέρα, με ή χωρίς φαγητό. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Σε χαμηλές δόσεις το Notorium μειώνει το άγχος και την ανησυχία. Σε υψηλότερες δόσεις δρα ως ηρεμιστικό και μυοχαλαρωτικό.

Μορφή mg & ποσότητα Notorium Τιμή
Χάπια NOTORIUM 1.5 mg BTx30 1,20 €
Χάπια NOTORIUM  3 mg BTx30 1,21 €
Χάπια NOTORIUM 6 mg BTx30 1,58 €

Αποτελεσματικότητα Notorium

Τα αποτελέσματα της δράσης του Notorium επέρχονται συνήθως σε 20-60 λεπτά από τη λήψη, και διαρκούν 8-10 ώρες. Συνήθως συνταγογραφείται για λίγους μήνες, για την αντιμετώπιση του παροξυσμικού άγχους. Για τις περιπτώσεις χρονίου άγχους, προτιμούνται άλλα αγχολυτικά φάρμακα.

Πληροφορίες συνοπτικά: Notorium

Φάρμακο: NOTORIUM
Δραστική Ουσία: ΒΡΩΜΑΖΕΠΑΜΗ / Bromazepam
Συνήθης δόση: 1.5  mg/ημέρα, 1-3 φορές/ημέρα
Έναρξη δράσης: σε 20-30 λεπτά
Χρόνος δράσης: 8-10 ώρες
Κατηγορία: Βενζοδιαζεπίνες
Χρήση σε: Άγχος, Κατάθλιψη, Αϋπνία
Πρωτότυπο φάρμακο: Lexotanil

Παρενέργειες Notorium

Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι: γαστρεντερικές διαταραχές, ίλιγγος, υπνηλία, κόπωση, πονοκεφάλοι, έλλειψη ισορροπίας, αδυναμία μνήμης. Η ηρεμιστική δράση του Notorium μπορεί να παραταθεί σε ηλικιωμένους. Ατυχήματα και πτώσεις είναι συνηθισμένα σε ηλικιωμένους που παίρνουν Notorium. Η κατάχρηση του Notorium (όπως και όλων των βενζοδιαζεπινών) μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση, εθισμό, ενώ η υπερδοσολογία ακόμα και το θάνατο. Μην διακόψετε τη λήψη Notorium απότομα, διαφορετικά μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα απόσυρσης/στέρησης.

notorium, νοτοριουμ, χαπια

Αντενδείξεις για το Notorium

Δεν πρέπει να πάρετε το Notorium αν πάσχετε από: αναπνευστικές παθήσεις, ηπατικές παθήσεις, υπνική άπνοια, μυασθένεια Gravis.

Εάν είσαστε έγκυος, χρειάζεται να γνωρίζετε πως το Notorium μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο, καθώς και εξάρτηση. Η βρωμαζεπάμη μπορεί επίσης να περάσει στο μητρικό γάλα.

Είναι το NOTORIUM  το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ

Είναι το NOTORIUM  το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Συχνά ορθογραφικά λάθη: νοτοριουμ

Άλλες φυσικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση του άγχους

Το άγχος μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Είτε με άλλα πιο ελαφριά φάρμακα, είτε με ψυχοθεραπεία, ομοιοπαθητική, βελονισμό, που μπορούν αναλόγως την περίπτωση είτε να αντικαταστήσουν, είτε να συνδυαστούν με το Notorium (για τις περιπτώσεις εκείνες που το άγχος είναι πολύ έντονο και προκαλεί προβλήματα λειτουργικότητας).

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το άγχος αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια του άγχους και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κορωνοϊό, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα του άγχους.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με το Notorium όπου αυτό είναι αναγκαίο.