Πως να δημιουργήσετε αυθεντικές σχέσεις

αυθεντικές σχέσεις, πως να δημιουργήσετε αυθεντικές σχέσεις, τρόποι για να δημιουργήσετε αυθεντικές σχέσεις

Αυθεντικές Σχέσεις

Όλοι μας έχουμε ανάγκη στη ζωή μας τις αυθεντικές και ειλικρινείς σχέσεις. Όμως χρειάζεται κουράγιο και ρίσκο για να τις δημιουργήσουμε. Το ρίσκο μήπως πληγωθούμε, μας απορρίψουν ή παρεξηγήσουμε κάτι. Όμως η επένδυση σε μια αυθεντική σχέση μπορεί να σας δώσει τεράστια ικανοποίηση.

Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αυθεντικές σχέσεις;

Αναλάβετε την ευθύνη για τις πράξεις σας

Όταν οι σχέσεις δεν πάνε καλά, πολλές φορές μπορεί να κατηγορείτε τους άλλους και να επικεντρώνεστε στη δική τους αλλαγή. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε ένα άλλο άτομο, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τη δική σας αντίδραση και συμπεριφορά. Η προσπάθεια του ενός συντρόφου αρκεί για να αλλάξει η δυναμική της σχέσης.

Φροντίστε τη σχέση σας

Αυτό είναι ίσως από τα πιο σημαντικά στοιχεία για μια σχέση. Μια σχέση για να εξελιχθεί και να ανθίσει χρειάζεται προσπάθεια. Όπως ένας σπόρος που τον φυτεύετε και περιμένετε να ανθίσει. Αλλά μια σχέση δεν πρέπει να την φροντίζετε σποραδικά, αλλά όσο πιο συχνά γίνεται. Είναι πολύ σημαντικό να περνάτε χρόνο με το σύντροφό σας , ουσιαστικό και ποιοτικό χρόνο.

Να είστε ανοιχτοί με το σύντροφό σας

Στην αρχή όταν δύο άνθρωποι δεν γνωρίζονται τόσο καλά, δείχνουν συνήθως την πιο γλυκιά πλευρά τους και βλέπουν και την καλή πλευρά του άλλου. Σε κάθε ραντεβού , ντύνεστε όμορφα και περνάτε πολύ χρόνο να προετοιμαστείτε ώστε να είστε ελκυστικοί. Λέτε πράγματα τα οποία ενισχύουν την εικόνα που θέλετε να προβάλλετε στο σύντροφό σας. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά και βοηθούν να εντυπωσιάσετε το σύντροφό σας. Όταν όμως μια σχέση εξελίσσεται πρέπει να είστε ανοιχτοί με το σύντροφό σας.

Να είστε ειλικρινείς

Μπορείτε να ανακαλύψετε πράγματα για το σύντροφό σας μόνο αν επικοινωνείτε αποτελεσματικά. Επενδύστε στην τακτική επικοινωνία, επειδή πολλές φορές οι προτεραιότητες αλλάζουν. Οι σύντροφοι που επικοινωνούν έχουν τελικά τις περισσότερες πιθανότητες να κρατήσει η σχέση τους.

Προσφέρετε βοήθεια και επιτρέψτε στον εαυτό σας να δεχτεί βοήθεια

Η σύγχρονη κοινωνία κατακλύζεται από εγωισμό και ναρκισσισμό. Οι βαθιές και αυθεντικές σχέσεις αντισταθμίζουν αυτές τις πεποιθήσεις. Η προσφορά βοήθειας και η αποδοχή της βοήθειας είναι ένας καλό τρόπος για να ενδυναμώσετε την αμοιβαία εμπιστοσύνη και την αγάπη.