Κάνε το Τεστ
Τι σημαίνει η αγάπη σε μια σχέση. Αγάπη, Τι είναι η αγάπη, Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν μια σχέση αληθινή, Υγιείς σχέσεις, Αληθινή αγάπη

Τι σημαίνει αγάπη σε μια σχέση

Τι σημαίνει αγάπη σε μια σχέση

Οι γάμοι αποτυγχάνουν, οι σχέσεις διαλύονται και οι άνθρωποι μένουν μόνοι τους χωρίς "Αγάπη". Στην πραγματικότητα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αγάπη είναι πολλά περισσότερα από μια απλή επιθυμία, είναι μια από τις θεμελιώδεις ανάγκες μας. Τι σημαίνει όμως η αγάπης σε μια σχέση;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ορίσει κανείς την αγάπη. Ωστόσο, κανένας δεν μπορεί να καταλάβει το απόλυτο νόημα της.

Ένας τρόπος για να κατανοήσουμε την αγάπη είναι η Τριγωνική θεωρία της Αγάπης. Η αγάπη περιλαμβάνει τρία στοιχεία, το Πάθος, την Δέσμευση και την Οικειότητα.

Το πάθος είναι το έντονο συναίσθημα της έλξης. Η δέσμευση είναι η συνειδητή απόφαση των ανθρώπων να είναι μαζί. Η οικειότητα είναι το συναίσθημα εγγύτητας και προσκόλλησης όταν δύο άνθρωποι έχουν κοινή ζωή.

Ο στόχος είναι να υπάρχει ένας υγιής συνδυασμός και των τριών αυτών στοιχείων, για την Ολοκληρωμένη Αγάπη. Οι άνθρωποι που μπορούν να επιτύχουν αυτή την αγάπη, έχουν έντονη σεξουαλική χημεία, είναι καλοί φίλοι και τηρούν τη δέσμευση στη σχέση τους.

Τι σημαίνει η αγάπη σε μια σχέση. Αγάπη, Τι είναι η αγάπη

Τι είναι η αγάπη;

Η αγάπη σε μια σχέση είναι η βαθιά συναισθηματική σύνδεση που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, στην εμπιστοσύνη και στη φροντίδα. Είναι όλα αυτά τα δυνατά συναισθήματα της ασφάλειας που νιώθει κάποιος για το σύντροφό του. Αυτό είναι ένα σημάδι μιας υγιούς σχέσης.

Η αγάπη είναι επίσης η δέσμευση να δουλεύουν δύο σύντροφοι για τη σχέση τους. Να εκτιμά ο ένας τον άλλον, να δημιουργούν νέες αναμνήσεις μαζί, να ζουν περιπέτειες και να έχουν ενθουσιασμό.

Η αγάπη είναι ένα πολύπλευρο και πολύπλοκο συναίσθημα που είναι δύσκολο να το ορίσει κάποιος. Ξεπερνά κατά πολύ τη σωματική οικειότητα ή την σεξουαλική επιθυμία, και μπορεί να συμβεί σε μια νύχτα αλλά χρειάζεται χρόνο για να γίνει πιο δυνατή. Συχνά, οι άνθρωποι συγχέουν τον έρωτα με την αγάπη, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Ο έρωτας αφορά την σωματική έλξη. Η ρομαντική αγάπη περιλαμβάνει τρία στοιχεία, το πάθος, τη δέσμευση και την οικειότητα. Αν και η αγάπη είναι κάτι μοναδικό για κάθε άνθρωπο, υπάρχουν κάποια στοιχεία που βοηθούν να κατανοήσουμε τι είναι η πραγματική αγάπη.

1. Η αγάπη είναι συναισθηματική σύνδεση

Η αγάπη είναι αυτή η σύνδεση που δημιουργούν δύο άνθρωποι που έχουν μια βαθιά συναισθηματική σύνδεση. Μια σχέση με αγάπη βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, στην εμπιστοσύνη, στη φροντίδα και επιτρέπει και στους δύο συντρόφους να νιώθουν ασφάλεια στη σχέση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα συναισθηματικής σύνδεσης είναι:

 • Το να μιλούν ανοιχτά δύο σύντροφοι για τις σκέψεις, τα συναισθήματά τους, τους φόβους και τα όνειρά τους
 • Η σωματική επαφή όπως οι αγκαλιές, τα φιλιά
 • Να είναι ο κάθε σύντροφος παρών όταν ο άλλος τον έχει ανάγκη και να γιορτάζουν μαζί τις επιτυχίες τους και να ξεπερνούν τις δυσκολίες

2. Ανιδιοτέλεια: μια άλλη λέξη για την αγάπη

Η προθυμία να έχει κάποιος ως προτεραιότητα τις ανάγκες και την ευτυχία του συντρόφου του είναι πραγματική αγάπη. Η αγνή αγάπη σε μια σχέση λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανάγκες, την ευτυχία και τα ενδιαφέροντα του συντρόφου ακόμη και αν δεν ταιριάζουν με τις δικές του. Αυτή η ανιδιοτέλεια είναι ουσιαστικό κομμάτι μιας δυνατής και υγιούς σχέσης και μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το να ετοιμάζει ο ένας σύντροφος πρωινό για τον άλλο, να συγχωρούν, να μην επιτρέπουν στα προβλήματα να είναι μεγαλύτερα από την σχέση.

3. Η αγάπη γίνεται πιο δυνατή όταν είναι δύο άνθρωποι μαζί

Η αγάπη είναι μια πηγή δύναμης και υποστήριξης στις δύσκολες στιγμές όπως και πηγή χαράς στις όμορφες στιγμές. Δεν αφορά μονάχα τις καλές στιγμές, αφορά επίσης και τις δυσκολίες. Η υποστήριξη στη σχέση κάνει ακόμη πιο δυνατή τη σχέση. Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες στη σχέση σας;

 • Είναι ανάγκη να ακούτε το σύντροφό σας, να μιλάτε ειλικρινά και με σεβασμό και να εκφράζετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας με εποικοδομητικό τρόπο.
 • Η αγάπη απαιτεί συμβιβασμό, να μπορείτε να βρείτε μια μέση οδό για να λύνετε τις διαφορές σας.

4. Η ουσία της αγάπης είναι η άνευ όρων αποδοχή

Αγάπη σημαίνει να έχετε ένα σύντροφο που σας κατανοεί, βλέπει τον πραγματικό εαυτό σας,  με όλα τα ελαττώματα σας. Αυτή η αποδοχή δημιουργεί μια αίσθηση ικανοποίησης που μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε σε άλλες πτυχές της ζωής σας, πράγμα που κάνει τις σχέσεις πιο δυνατές. Η αποδοχή σε μια σχέση σημαίνει:

 • Να ακούτε το σύντροφό σας χωρίς κριτική όταν μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.
 • Η άνευ όρων αποδοχή σημαίνει ότι σέβεστε τις διαφορές σας, στις πεποιθήσεις ή στα ενδιαφέροντα.

5. Η αγάπη θέλει δουλειά

Σε μια σχέση δέσμευσης οι δύο σύντροφοι χτίζουν μια ζωή μαζί και ένα μέλλον που επιθυμούν και οι δύο. Αυτή η δέσμευση χρειάζεται συμβιβασμό, επικοινωνία, και προθυμία για να ξεπεράσουν μαζί τις προκλήσεις.  Η αφοσίωση στα ζευγάρια δείχνει προθυμία τους να επικοινωνούν ανοιχτά και να βρίσκουν λύσεις που λειτουργούν και για τους δύο συντρόφους, αντί να αφήνουν τα θέματα να τους απομακρύνουν. Η δέσμευση σε μια σχέση σημαίνει ότι:

 • Οι δύο σύντροφοι κάνουν θυσίες για το καλό της σχέσης. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάνουν συμβιβασμούς, αλλάζουν προτεραιότητες ή κάνουν αλλαγές για το καλό της σχέσης.
 • Υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία ανάμεσα στους δύο συντρόφους, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, πράγμα που συμβάλλει στην εξέλιξή τους.

6. Η αγάπη είναι ένα καταφύγιο ασφάλειας

Η αγάπη σημαίνει ασφάλεια και ότι και οι δύο σύντροφοι μπορούν να βασιστούν ο ένας στον άλλο. Αυτή η αίσθηση ασφάλειας επιτρέπει στα ζευγάρια να είναι ευάλωτα μεταξύ τους και να έχουν μια βαθιά συναισθηματική σύνδεση. Πώς μπορεί η αγάπη να γίνει ασφαλές καταφύγιο;

 • Όταν και οι δύο σύντροφοι μπορούν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να προσφέρουν επιβεβαίωση και στοργή σε δύσκολες στιγμές
 • Όταν υπάρχει χώρος για τον κάθε σύντροφο στη σχέση

Αγάπη, Αγάπη σε μια σχέση, Τι είναι η αγάπη

7. Αγάπη είναι όταν δύο άνθρωποι ξεπερνούν τα εμπόδια στη σχέση τους

Στην αρχή μιας σχέσης, όλα είναι πανέμορφα. Όσο περνά ο καιρός, κάποια σύννεφα μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους. Η αγάπη είναι η θέληση να ξεπερνούν δύο άνθρωποι κάθε εμπόδιο. Μπορείτε να ξεπεράσετε τα εμπόδια στη σχέση σας αν:

 • Έχετε χρόνο για να μιλήσετε για τις ανησυχίες σας και να ακούσετε το σύντροφό σας.
 • Κάνετε ερωτήσεις, έχετε ανοιχτό μυαλό και βρίσκετε τρόπους για να κατανοήσετε ο ένας τον άλλο.

8. Αγάπη σημαίνει να ανακαλύπτετε μαζί τον κόσμο

Η αγάπη είναι η αίσθηση της περιπέτειας και του ενθουσιασμού που προκύπτει από την εξερεύνηση του κόσμου και τη δημιουργία νέων αναμνήσεων. Η αίσθηση της περιπέτειας και του ενθουσιασμού μπορεί να αναζωογονήσουν μια σχέση. Αν θέλετε να ζωντανέψει ξανά η σχέση σας μπορείτε να κάνετε τα εξής:

 • Να κάνετε μια δραστηριότητα μαζί, να κάνετε πεζοπορία, μαθήματα χορού
 • Να κάνετε κάμπινγκ για να έρθετε σε επαφή με τη φύση
 • Να κάνετε μια εκδρομή σε έναν κοντινό προορισμό

9. Αγάπη σημαίνει να στηρίζετε ο ένας τον άλλο

Η αγάπη είναι η βαθιά εκτίμηση για όλα όσα κάνουν το σύντροφό σας μοναδικό και ξεχωριστό, από τις απλές συνήθειες μέχρι την οπτική του για τον κόσμο. Η αγάπη δεν είναι απλά να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί ή να βγαίνετε ραντεβού, είναι να δίνετε προσοχή σε όλα όσα είναι ο σύντροφός σας. Μπορείτε να δείξετε την εκτίμησή σας στο σύντροφό σας:

 • Να του λέτε πόσο τον θαυμάζετε όταν κάνει κάτι καλά
 • Να του κάνετε κομπλιμέντα για τις μαγειρικές του ικανότητες, το χιούμορ του, την ηθική του
 • Επειδή οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια, μπορείτε να δείξετε την εκτίμησή σας φτιάχνοντας ένα ωραίο πρωινό

10. Η αγάπη είναι η χαρά να είναι δύο άνθρωποι μαζί

Η αγάπη σε μια σχέση είναι ένα αίσθημα ικανοποίησης που προκύπτει από το γεγονός ότι γνωρίζετε ότι έχετε βρει τον άνθρωπό σας. Αγάπη είναι να νοιάζεστε για τα συναισθήματα και την ευεξία του άλλου. Μπορείτε να δείξετε την αγάπη σας:

 • Όταν υποστηρίζετε τους στόχους, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του συντρόφου σας
 • Όταν έχετε κοινές αξίες και πεποιθήσεις, νιώθετε ότι είστε στην ίδια σελίδα
 • Όταν περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί και απολαμβάνετε την παρέα ο ένας του άλλου

Στοιχεία που κάνουν μια σχέση αγάπης αληθινή

Για να είναι μια σχέση υγιής πρέπει να υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία.

1. Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητο στοιχείο για μια σχέση. Αν υπάρχουν αμφιβολίες και καχυποψία σε μια σχέση τότε και οι δύο σύντροφοι θα υποφέρουν.

2. Ειλικρίνεια

Η ειλικρίνεια είναι ένα ακόμη στοιχείο που κάνει μια σχέση αληθινή, υγιή και δυνατή. Και οι δύο σύντροφοι πρέπει να είναι ειλικρινείς και δίκαιοι. Πρέπει να μιλούν με αλήθεια για όσα νιώθουν.

3. Συμβιβασμός

Ο συμβιβασμός είναι ένα από τα κύρια στοιχεία πίσω από τις σχέσεις αληθινής αγάπης. Σίγουρα σε μια σχέση κάνουν λάθη και οι δύο σύντροφοι, αλλά είναι ανάγκη να μπορούν να κάνουν συμβιβασμούς για να κρατήσει η σχέση τους.

4. Επικοινωνία

Για να είναι μια σχέση επιτυχημένη, η επικοινωνία είναι το κλειδί, οι δύο σύντροφοι πρέπει να μιλούν ελεύθερα για όσα νιώθουν, για τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους.

5. Διαχείριση θυμού

Η διαχείριση θυμού είναι ένα σημαντικό στοιχείο για να κρατήσει μια σχέση. Αν ο ένας σύντροφος έχει έντονα ξεσπάσματα, αυτό επηρεάζει τη σχέση,  για αυτό είναι ανάγκη και οι δύο σύντροφοι να μάθουν να ελέγχουν το θυμό τους.

6. Διαφωνίες για τους σωστούς λόγους

Όλα τα ζευγάρια διαφωνούν μεταξύ τους, αυτό είναι αναπόφευκτο. Σε μια σχέση αγάπης, είναι καλό οι δύο σύντροφοι να διαφωνούν με εποικοδομητικό τρόπο.

Αν ο ένας έχει δίκιο και ο άλλος άδικο , τότε καλό είναι να ρίξετε τους τόνους και να ηρεμήσετε. Μην σας παρασύρει ο θυμός σας και αποφύγετε τις προσβολές. Μπορείτε να συζητήσετε με ευγενικό και πολιτισμένο τρόπο κάθε θέμα που σας απασχολεί.

7. Μην αφήνετε τρίτα άτομα να εμπλέκονται στη σχέση σας

Κάποια άτομα μπορεί να σας κάνουν ερωτήσεις για τη σχέση σας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στη σχέση σας αν δεν σας δείχνουν σεβασμό και εμπλέκονται στη σχέση σας.

Υπάρχουν τοξικοί άνθρωποι που μπορεί να χρησιμοποιήσουν εναντίον σας όλες τις πληροφορίες που έχετε μοιραστεί μαζί τους.

8. Είναι σημαντικό να μην παραμελείτε τον εαυτό σας στη σχέση

Για να μπορέσετε να διατηρήσετε μια αληθινή σχέση αγάπης, είναι ανάγκη να μην χάσετε τον εαυτό σας. Να φροντίζετε τον εαυτό σας και να βάζετε τα όριά σας ώστε να διατηρείτε την ανεξαρτησία σας και να προστατεύετε τον εαυτό σας.

9. Μια αληθινή ιστορία αγάπης δεν έχει κανόνες

Κάθε ιστορία αγάπης είναι μοναδική. Η αγάπη αξίζει τον κόπο και σίγουρα θα κάνετε λάθη. Αυτά τα λάθη θα σας δώσουν την ευκαιρία να μάθετε μαζί.

Η αγάπη είναι ζωή! 

Η αγάπη είναι ένα πολύπλοκο συναίσθημα που παίζει ουσιαστικό ρόλο σε μια σχέση. Είναι ένα περίπλοκο μίγμα συναισθηματικών, σωματικών και ψυχολογικών παραγόντων που κάνει δύο ανθρώπους να δημιουργούν μια βαθιά σύνδεση μεταξύ τους. . Η αγάπη είναι μια βαθιά αίσθηση σύνδεσης, ικανοποίησης, σημαίνει ότι υπάρχει υποστήριξη και δύο άνθρωποι δουλεύουν για τη διατήρηση της σχέσης.

Ακόμη και αν έχετε βιώσει δύσκολες ερωτικές εμπειρίες, μην χάνετε το κουράγιο σας. Με τη βοήθεια της ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ μπορείτε να ανακαλύψετε όσο πραγματικά επιθυμείτε και να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο.  Αν και δεν είναι πάντα εύκολο, η αγάπη αξίζει την προσπάθεια και είναι μια από τις πιο ανταποδοτικές εμπειρίες.