Κάνε το Τεστ
θετικός τρόπος σκέψης, αισιοδοξία στην καραντίνα, καραντίνα, lockdown, ψυχολογία στην καραντίνα. μείνετε θετικοί στην καραντίνα

Πως να μείνετε θετικοί την περίοδο της καραντίνας

Αισιοδοξία

Αυτή τη στιγμή συμβαίνουν πολλά γύρω μας που μας ρίχνουν ψυχολογικά. Δεν μπορούμε να δούμε τους φίλους, την οικογένειά μας, να πάμε μια εκδρομή , να φάμε σε ένα εστιατόριο ή να πάμε στο γυμναστήριο. Όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις ψυχικές μας αντοχές. Πλέον η κανονικότητα έχει αλλάξει και αυτό μας κάνει να νιώθουμε στρες και ανησυχία.

Παρόλα αυτά είναι ζωτικής σημασία να μείνουμε αισιόδοξοι για το μέλλον. Αν και ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις είναι πολύ σημαντικό να παραμένουμε θετικοί στη διάρκεια της καραντίνας. Υπάρχουν τρόποι που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε αισιόδοξοι αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Οργανώστε την ημέρα σας

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε μια ρουτίνα αυτή την περίοδο. Προσπαθήστε να σκεφτείτε όλα όσα κάνατε στη ζωή σας πριν την καραντίνα, τη δουλειά, τις κοινωνικές σας σχέσεις, τη φροντίδα για τους άλλους. Με αυτό τον τρόπο έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια νέα ισορροπία που θα λειτουργεί για εσάς. Καλό είναι να ξυπνάτε κάθε μέρα την ίδια ώρα και να σχεδιάζετε όσα έχετε να κάνετε. Έτσι θα μπορέσετε να διατηρήσετε μια ρουτίνα για τον ύπνο σας.

Αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας

Είναι ανάγκη να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι δεν είναι κακό να νιώθετε αρνητικά συναισθήματα κάποιες στιγμές. Είναι φυσιολογικό κομμάτι της ζωής. Χωρίς τη θλίψη δεν θα αναγνωρίζαμε την χαρά. Αντί λοιπόν να μένετε απλά απασχολημένοι με κάτι, κάντε όσα σας κάνουν χαρούμενους. Είναι δύσκολο κάποιος να παραμένει θετικός αυτή την περίοδο. Κάντε δραστηριότητες που σας γεμίζουν χαρά και ελπίδα. Προσπαθήστε να έχετε κίνητρα ώστε να προσέχετε τον εαυτό σας.

Ελέγξτε την έκθεση σας στο διαδίκτυο

Προσέχετε την έκθεσή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ενημερωτικά sites. Όταν περνάτε όλη σας την ημέρα απασχολημένοι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , αυξάνετε την αρνητικότητα και νιώθετε περισσότερο στρες και ανησυχία.

Η υπερβολική παρακολούθηση ειδήσεων για την πανδημία μπορεί να σας προκαλέσει έντονο άγχος. Ενημερωθείτε από αξιόπιστες πηγές χωρίς να το παρακάνετε. Περιορίστε τον χρόνο έκθεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αρχίστε την άσκηση 

Ένας απλός περίπατος, η βόλτα με το σκύλο σας, το τρέξιμο βοηθούν στην βελτίωση της διάθεσης. Με την άσκηση απελευθερώνονται ενδορφίνες που ενισχύουν την διάθεση. Επίσης η άσκηση σας γεμίζει ενέργεια και αυτό σας κάνει να αισθάνεστε πιο ενεργοί.

Ξεκινήστε μια καινούργια δραστηριότητα

Εκεί που όλοι ήμασταν πολύ απασχολημένοι και τρέχαμε με τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας ξαφνικά έχουμε χρόνο και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Μπορείτε να ανακαλύψετε καινούργια ενδιαφέροντα ή να καλλιεργήσετε κάποια που είχατε παραμελήσει. Ζωγραφίστε, δοκιμάστε νέα συνταγές, ξεκινήστε τη συγγραφή.

Διατηρήστε θετική στάση

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μια θετική στάση στα πράγματα. Επικεντρωθείτε στο εδώ και στο τώρα και σε όσα σας δίνουν κίνητρο να προχωράτε. Σίγουρα είναι μια περίπλοκη περίοδος, αλλά αυτές οι προκλήσεις μας καθορίζουν και μας δίνουν το κουράγιο να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον.