Κάνε το Τεστ
pulsatilla ομοιοπαθητικό φάρμακο, πουλσατιλα

Pulsatilla – ομοιοπαθητικό φάρμακο

pulsatilla ομοιοπαθητικό φάρμακο, πουλσατιλα Pulsatilla - ομοιοπαθητικό φάρμακο

Η Pulsatilla παρασκευάζεται από την ανεμώνη. Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο δίνεται σε άτομα που κλαίνε γενικά εύκολα (ευσυγκινησία), με φόβο εγκατάλειψης, επιθυμούν έντονα την παρέα, την παρηγοριά και την τρυφερότητα. Η Pulsatilla δίνεται πολύ συχνότερα στις γυναίκες ως ιδιοσυγκρασιακό φάρμακο. Η δράση της αφορά κυρίως το ορμονικό σύστημα και την κυκλοφορία (για παράδειγμα είναι ένα από τα κύρια φάρμακα για το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο). Η συμπτωματολογία της Pulsatilla καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παθολογίας και χαρακτηρίζεται κυρίως από την ευμεταβλητότητα συμπτωμάτων. Εξάψεις κλιμακτηρίου, εναλλαγές διάθεσης, καθώς και οξέα περιστατικά (βήχας, μη-όξινη καταρροή). Γενικά επιδείνωση με τη ζέστη και βελτίωση με το κρύο.

Μπορεί η Pulsatilla να με βοηθήσει;

Εξαρτάται. Το πόσο θα σας βοηθήσει σχετίζεται με το βαθμό που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας και τα συμπτώματα που εμφανίζετε.

Δυναμοποιήσεις Pulsatilla

Δυναμοποιήσεις στις οποίες χρησιμοποιείται συχνά το ομοιοπαθητικό φάρμακο Pulsatilla, είναι οι Pulsatilla 1M, Pulsatilla 200CH, Pulsatilla 30CH και Pulsatilla 6x.

Παρενέργειες Pulsatilla

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες. Ωστόσο προκαλούν θεραπευτικές μεταβολές στον οργανισμό, ο οποίος μπορεί να παρουσιάσει παροδικά κάποιες ψυχικές ή/και σωματικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής πορείας προς την ίαση.

Πόσο θα με βοηθήσει η Pulsatilla;

Υπάρχει μία παρανόηση τόσο σε γιατρούς όσο και σε θεραπευόμενους, ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις να εξαφανίσει ΟΛΑ τα συμπτώματα και ΟΛΑ τα προβλήματα, ανεξαρτήτου βαρύτητας και ποιότητας. Αυτό δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως για θέματα που άπτονται της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων που αναλαμβάνουν γιατροί χωρίς να είναι ψυχίατροι), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο, ενώ άλλες θεραπευτικές τεχνικές θα μπορούσαν να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Αντιμετώπιση θλίψης, έλλειψης αυτοπεποίθησης και συναισθηματικής ευαλωτότητας

Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει δυνητικά η Pulsatilla είναι σημαντική, αλλά ιδίως για τους περισσότερους ανθρώπους που υποφέρουν από θλίψη/κατάθλιψη ή έλλειψη αυτοπεποίθησης, χρειάζεται θεραπεία με EMDR (για την επεξεργασία των τραυματικών βιωμάτων, ιδίως αυτών της παιδικής ηλικίας). Τα βαθύτερα θέματα αυτοπεποίθησης και η συναισθηματική ευαλωτότητα είναι θέματα που μπορεί να εξελιχθούν -σχεδόν αποκλειστικά- με  ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.