Κάνε το Τεστ
σχέσεις, ρομαντισμός, πως να διατηρήσετε το ρομαντισμός στις σχέσεις, τρόποι για να ενισχύσετε το ρομαντισμό στη σχέση σας

Πως να διατηρήσετε το ρομαντισμό στη σχέση σας

Ρομαντισμός στη Σχέση

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας προσθέτουν έντονο στρες στη ζωή μας με αποτέλεσμα να παραμελούμε το ρομαντισμό στη σχέση μας. Πολλοί άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τους από ότι με το σύντροφό τους. Οι προσδοκίες μας για το ρομαντισμό είναι ρεαλιστικές και συχνά δεν είναι τόσο υψηλές. Μια υγιής και ευτυχισμένη σχέση έχει όμως ανάγκη τον ρομαντισμό για να ευημερήσει.

Πολλά ζευγάρια στις μέρες μας φαίνεται πως έχουν χάσει το ρομαντισμό τους. Είτε είστε άνδρας είτε γυναίκα, δεν έχει αξία μόνο να κάνετε ρομαντικές κινήσεις αλλά να δημιουργείτε μαζί με το σύντροφό σας ρομαντικές στιγμές. Καλό είναι τα ζευγάρια να μιλάνε για όσα θέλουν και γιατί.

Οι ρομαντικές στιγμές στη σχέση είναι κάτι που αποζητούν όλα τα ζευγάρια αλλά λίγα το καταφέρνουν. Ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν. Υπάρχουν όμως τρόποι που θα ενισχύσουν το ρομαντισμό στη σχέση σας:

1. Βρείτε χρόνο για τη σχέση σας

Στο τέλος της ημέρας και αφού έχετε τελειώσει τις δουλειές σας και συναντιέστε , αγκαλιαστείτε και ανταλλάξτε ένα φιλί. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσετε βαθιά συνδεδεμένοι. Καλό είναι να αγγίζετε το σύντροφό σας όλη τη διάρκεια της ημέρας, και όχι μόνο όταν θέλετε να είστε ρομαντικοί.

2. Οργανώστε κάτι μόνο για τους δυο σας

Κανονίστε ένα ρομαντικό ραντεβού στη διάρκεια της εβδομάδας. Μπορείτε να πάτε σε ένα εστιατόριο για φαγητό ή για ένα ποτό ή μια εκδρομή. Η προσδοκία και μόνο ότι θα είστε μαζί προσθέτει αυτή τη σπίθα που χρειάζεστε στη ρομαντική σας ζωή. Ή μπορείτε να πάτε και ένα βήμα παραπέρα, σχεδιάζοντας ένα ερωτικό μασάζ.

3. Δώστε προσοχή στο σύντροφό σας

Σε κάθε ευκαιρία προσπαθήστε να δίνετε το 100% της προσοχής σας σε όσα συζητάτε με το σύντροφό σας. Αφήστε στην άκρη το κινητό, κλείστε την τηλεόραση, και ρωτήστε το σύντροφό σας τι θα ήθελε να συζητήσετε. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσει ότι του δίνετε σημασία, τον αγαπάτε και είναι σημαντικός για εσάς.

4. Πείτε στο σύντροφό σας ότι τον αγαπάτε

Αρκετές φορές ξεχνάμε να μιλήσουμε για όσα νιώθουμε. Επίσης είναι πραγματικότητα ότι οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τις λέξεις. Όμως οι λέξεις έχουν και αυτές την αξία τους. Εκφράστε τα συναισθήματά σας στο σύντροφό σας. Ένα απλό "σ΄αγαπώ" μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά και έτσι ο σύντροφός σας να νιώθει επιθυμητός, ότι τον νοιάζεστε και να αισθάνεται ασφάλεια στην σχέση.

5. Δείξτε την εκτίμησή σας στο σύντροφό σας

Αφήστε το σύντροφό σας να γνωρίζει ότι σημαίνει πολλά για εσάς, ότι τον θαυμάζετε, ότι σας κάνει υπερήφανους, ότι έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ο ρομαντισμός αφορά την ενίσχυση και την υποστήριξη που δείχνει ο ένας σύντροφος στον άλλο ώστε μαζί να εξελιχθούν και να ωριμάσουν. Βοηθήστε το σύντροφό σας να επιτύχει τους στόχους του και να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Επενδύστε στη σχέση σας 

Αν νιώθετε ότι χρειάζεστε υποστήριξη στη σχέση σας τότε η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ θα σας βοηθήσει να βρείτε νέους τρόπους για να ανακαλύψετε από την αρχή το σύντροφό σας και να ζωντανέψει ξανά η φλόγα.