Κάνε το Τεστ
τέλος μια σχέσης, πως θα αναγνωρίσετε ότι η σχέση σας έχει τελειώσει, σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας έχει τελειώσει, πότες είναι η στιγμή να αφήσετε τη σχέση σας

Σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να διακόψετε τη σχέση σας

Σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας έχει τελειώσει

Δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο πότε μια σχέση έχει τελειώσει, αλλά υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν ότι είναι η στιγμή να προχωρήσετε στη ζωή σας. Τα πράγματα στη ζωή δεν είναι όπως το σινεμά, όπως σε μια ρομαντική κομεντί στην οποία δύο άνθρωποι καταφέρνουν να είναι μαζί παρόλα τα εμπόδια. Δυστυχώς, η αγάπη δεν είναι πάντα αρκετή για να διαρκέσει μια σχέση.

1. Η απογοήτευση επιμένει

Όλοι μας απογοητευόμαστε περιστασιακά. Οι σύντροφοι, τα παιδιά, οι συνεργάτες όλοι μας απογοητεύουν κατά καιρούς.

Αλλά η επίμονη απογοήτευση, η απογοήτευση που είναι συνεχής, είναι ένα σοβαρό προειδοποιητικό σημάδι.

Αν κάθε κίνηση του συντρόφου σας, σας απογοητεύει, αυτό υποδεικνύει ότι δεν είστε πλέον ομάδα. Και αν δεν είστε ομάδα είναι δύσκολο να έχετε μια ευτυχισμένη και υγιή σχέση.

Σκεφτείτε αν ο σύντροφός σας προσπαθεί σκόπιμα να σας απογοητεύσει και ίσως να το κάνει. Αν δεν είστε συντονισμένοι μεταξύ σας, μπορεί να νιώθετε ανταγωνισμό και να δεσμεύεστε σε συμπεριφορές που απογοητεύουν τον άλλο.

Αν θέλετε η σχέση σας να δουλέψει, είναι ανάγκη να συντονιστείτε μεταξύ σας. Αυτό ξεκινά με έναν υγιή διάλογο που θα κάνετε οι δύο σας με ειλικρίνεια. Μιλήστε ανοιχτά τι θέλετε ο ένας από τον άλλο και τη σχέση σας. τι παίρνετε αυτή τη στιγμή και πως μπορείτε μαζί να κάνετε τη σχέση να λειτουργήσει.

Αν όμως τα σημάδια παραμείνουν ή νιώθετε ότι η σχέση έχει τελειώσει, πρέπει να βάλετε ένα τέλος και να προχωρήσετε.

2. Οι ανάγκες σας δεν ικανοποιούνται

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες που θέλει να καλύπτονται σε μια σχέση. Αυτές οι ανάγκες μπορεί να είναι συναισθηματικές όπως ο ποιοτικός χρόνος με το σύντροφό σας. Οι σχέσεις είναι πολύπλοκη υπόθεση. Αν βάλετε 10 ζευγάρια σε ένα δωμάτιο οι πιθανότητες να βρείτε δύο ζευγάρια που θα έχουν την ίδια ακριβώς σχέση είναι μηδαμινές. Επίσης, αν βάλετε το ίδιο άτομο με δύο διαφορετικούς συντρόφους θα δείτε δύο τελείως διαφορετικές σχέσεις.

Όταν ένας σύντροφος νιώθει ότι οι ανάγκες του δεν ικανοποιούνται είναι σημαντικό να επικοινωνεί για αυτό. Αν ο σύντροφος σας δεν είναι πρόθυμος να προσπαθήσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας, προφανώς είναι η στιγμή να προχωρήσετε.

Πολλοί λόγοι κάνουν τους ανθρώπους να παραμένουν σε μία σχέση που δεν καλύπτει τις ανάγκες τους. Μπορεί κάποιος να νιώθει ότι αν αφήσει τη σχέση, δεν θα βρει ποτέ τίποτα καλύτερο ή ότι θα μείνει μόνος/μόνη. Όμως με αυτή τη νοοτροπία σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρόνο για να βρείτε κάποιον που σας αξίζει, που θα σας δίνει όσα χρειάζεστε.

3. Προσπαθείτε να καλύψετε τις ανάγκες σας με άλλους

Όταν πήρατε προαγωγή στη δουλειά σας ή αντιμετωπίσατε μια επείγουσα οικογενειακή κατάσταση, ποιο είναι το πρώτο άτομο στο οποίο μιλήσατε; Σε μια υγιή σχέση, η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ο σύντροφός σας.

Είναι σπουδαίο να εμπιστεύεστε τους συνεργάτες σας αλλά αν συνεχώς αναζητάτε την υποστήριξη από άλλους ανθρώπους, μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν παίρνετε την υποστήριξη που χρειάζεστε από το σύντροφό σας. Αν η επιλογή ανάμεσα σε ένα φίλο σας ή στο σύντροφό σας είναι ο φίλος σας, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Αν εσείς ή ο σύντροφός σας ζητάτε συναισθηματική ικανοποίηση από ανθρώπους εκτός σχέσης, αυτό είναι μια ένδειξη ότι η σχέση έχει τελειώσει.

4. Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι η αγάπη είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε ρομαντικής σχέσης, αλλά στην πραγματικότητα είναι η εμπιστοσύνη. Χωρίς εμπιστοσύνη, η αγάπη δυσκολεύεται να επιβιώσει. Χωρίς εμπιστοσύνη, δεν μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας να είναι ευάλωτος και ανοιχτός.

Όταν η εμπιστοσύνη έχει χαθεί, οι περισσότερες σχέσεις δυσκολεύονται να επιβιώσουν και πολλές δεν τα καταφέρνουν.

Αν η εμπιστοσύνη χαθεί, εξαιτίας σας ή εξαιτίας του συντρόφου σας (για παράδειγμα, λόγω κάποιας απιστίας), το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι αν έχετε τύψεις. Υπήρξε παραδοχή της ενοχής και μια ειλικρινής συγνώμη;  Έχει αλλάξει η συμπεριφορά του συντρόφου σας που δείχνει ότι δεν θα προδώσει ξανά την εμπιστοσύνη σας;

Χωρίς αυτά τα βήματα, η σχέση είναι απίθανο να επουλωθεί. Όταν η εμπιστοσύνη κάποιου έχει προδοθεί, και δεν έχει δει σημάδια μεταμέλειας, τότε νιώθει ότι θα προδοθεί ξανά.

Αν όμως γίνουν κάποια βήματα, είναι στο χέρι του συντρόφου που προδόθηκε να αποφασίσει αν θα συγχωρήσει το άλλο άτομο και αν θα προσπαθήσει η σχέση τους να δουλέψει.

Ακόμη και αν έρθει η συγχώρεση και τα πράγματα προχωρήσουν, αν η εμπιστοσύνη προδοθεί ξανά, είναι δύσκολο για κάποιον να συγχωρέσει την επαναλαμβανόμενη αυτή εμπειρία. Είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι κάποιος που συνεχώς σας προδίδει, έχει τύψεις και ζητά συγχώρεση δεν αξίζει. Αν επαναλαμβανόμενα κάποιος προδίδει την εμπιστοσύνη σας, για την ψυχική σας υγεία, είναι ανάγκη να προχωρήσετε.

Σε πολλούς γάμους μπορεί ο σύζυγος να απατήσει τη σύζυγό του πολλές φορές. Την πρώτη φορά η σύζυγος τον συγχωρεί και η σχέση προχωρά. Το πρόβλημα είναι ότι η συγνώμη δεν είναι ειλικρινής. Η συμπεριφορά δεν αλλάζει, απλά δίνει μια κενή υπόσχεση ότι δεν θα το ξανακάνει.

Έτσι όταν η απιστία επαναλαμβάνεται, είναι πολύ δύσκολο να συγχωρεθεί. Ένα "λάθος" που επαναλαμβάνεται, ίσως δεν είναι λάθος...

5. Τα μονοπάτια έχουν αλλάξει

Κάποιες σχέσεις δεν είναι γραφτό να έχουν διάρκεια. Ένα άτομο που είχατε γνωρίσει στο λύκειο και σας είχε γοητεύσει μπορεί να μην είναι φτιαγμένο για μακροχρόνιες σχέσεις. Και το να μένετε σε αυτή τη σχέση σας κάνει δυστυχισμένους και τους δύο.

Πολλές φορές είναι ξεκάθαρο ότι τα μονοπάτια είναι χωριστά ή παράλληλα. Μπορεί να θέλετε ένα γάμο, παιδιά και ένα ασφαλές σπίτι. Ο σύντροφός σας μπορεί να θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο, να πηγαίνει σε πάρτι κάθε βράδυ και να μην έχει σχέδια.

Τα διαφορετικά μονοπάτια μοιάζουν σαν να ζείτε σε διαφορετικά μέρη, να έχετε διαφορετικές ιδέες για τα παιδιά και το γάμο, να έχετε διαφορετική άποψη για τις θρησκείες ή την πολιτική. Μπορεί να είναι και απλές διαφορές στην διατροφή σας ή στον τρόπο που γυμνάζεστε.

6. Κάποιες διαφορές είναι απαραίτητες για μια υγιή σχέση. Αλλά όταν δύο άνθρωποι ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια, αυτές οι διαφορές είναι μεγάλες. Δεν είναι μικρά πράγματα για τα οποία συμφωνείτε ή διαφωνείτε. Είναι πράγματα με τα οποία είστε και οι δύο παθιασμένοι και δεν μπορείτε να φανταστείτε να είστε με κάποιον που έχει αντίθετες αντιλήψεις.

Μπορεί αυτό το άτομο να είναι ολόκληρος ο κόσμος σας. Αλλά αν έχει αρχίσει να απομακρύνετε και δεν μπορείτε να ακολουθήσετε το ίδιο μονοπάτι, είναι καλύτερο να αφήσετε πίσω σας τη σχέση.

Όταν προσπαθείτε να μείνετε σε μια σχέση στην οποία ακολουθείτε διαφορετικά μονοπάτια θα σας κάνει να νιώθετε μιζέρια. Όταν προσπαθείτε να πείσετε κάποιον να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται και να δει τα πράγματα με το δικό σας τρόπο αυτό θα καταστρέψει τη σχέση σας.

7. Φοβάστε να ζητήσετε περισσότερα από το σύντροφό σας

Είναι φυσιολογικό να νιώθετε άβολα όταν μιλάτε με το σύντροφό σας για όσα έχετε ανάγκη και δεν τα παίρνετε από τη σχέση. Όμως η ανοιχτή επικοινωνία οδηγεί σε υγιείς σχέσεις.

Οι άνθρωποι μπορεί να σκέφτονται ότι αν μιλήσουν θα φανούν ευάλωτοι. Έτσι καταπιέζουν τα συναισθήματά τους, συνεχίζουν να νιώθουν απογοήτευση και φοβούνται ότι αποτελούν βάρος.

Όταν κρύβετε τα πραγματικά σας συναισθήματα για το σύντροφό σας αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη δυσαρέσκεια στη σχέση σας.

Αξίζετε να είστε ευτυχισμένοι Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία

Τα συναισθήματα σε μια ρομαντική σχέση μπορεί να είναι τόσο δυνατά, που να σας κάνουν να μείνετε σε μια σχέση που δεν είναι υγιής, ικανοποιητική, είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι.

Το τέλος μιας σχέσης σας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. Σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε από όσα συνέβησαν. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας, τι θέλετε από τις σχέσεις σας και τι είδους σύντροφο επιθυμείτε. Και αυτό σας επιτρέπει να ωριμάσετε, να εξελιχθείτε και να ζείτε ευτυχισμένοι. Αφήστε πίσω σας ανθρώπους και σχέσεις που πλέον δεν λειτουργούν για εσάς και έτσι θα κάνετε το βήμα για μια όμορφη ζωή. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ θα σας βοηθήσει να  κάνετε χώρο για νέους ανθρώπους που θα ομορφύνουν τη ζωή σας.