Κάνε το Τεστ
ρομαντικές ταινίες, κλασικές ρομαντικές ταινίες, ταινίες για χωρισμό, ταινίες για τις σχέσεις, συναισθηματικές ταινίες , οι καλύτερες ρομαντικές ταινίες

Ρομαντικές ταινίες

Ρομαντικές ταινίες

Οι ρομαντικές ταινίες αναμφισβήτητα αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν ρομαντικές ταινίες για να χαλαρώσουν από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, αλλά επίσης και για να πάρουν έμπνευση για την αγάπη και τις σχέσεις. Οι ρομαντικές ταινίες προκαλούν πολλά συναισθήματα και για αυτό τις επιλέγουν οι περισσότεροι.

Γιατί αγαπάμε τις ρομαντικές ταινίες;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αγαπούν τις ρομαντικές ταινίες, αλλά ο πιο σημαντικός είναι ότι βλέπουν όμορφα ζευγάρια. Όλοι μας αγαπάμε να βλέπουμε ζευγάρια να ερωτεύονται και να μένουν μαζί επειδή μας ενθουσιάζει η ιδέα του έρωτα. Επίσης, όλοι θέλουμε να βλέπουμε ένα ευτυχισμένο τέλος σε κάθε σχέση και τις αδελφές ψυχές να είναι ευτυχισμένες. Πολλοί άνθρωποι βλέπουν ρομαντικές ταινίες και σκέφτονται τη δική τους ζωή, την αγάπη και τον έρωτα.

Επιπλέον , πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τις ρομαντικές ταινίες γιατί θέλουν να ξεφύγουν από την πραγματικότητα και να απολαύσουν μια ιστορία αγάπης με όμορφες εικόνες και μουσική.

Οι ρομαντικές ταινίες μας υπενθυμίζουν τη δύναμη της αγάπης. Η αγάπη είναι ένα από τα πιο ισχυρά συναισθήματα στη ζωή μας. Μπορεί να είναι βαθιά αγάπη και στοργή ή έντονη επιθυμία και έλξη για έναν άλλο άνθρωπο.

Οι ρομαντικές ταινίες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δούμε πως η αγάπη εκφράζεται διαφορετικά.  Ποιες είναι όμως οι καλύτερες ρομαντικές ταινίες;

''Pretty Woman'' (1990)

ρομαντικες ταινιες

Η ταινία “Pretty Woman” έκανε την Τζούλια Ρόμπερτς ξαφνικά σούπερ σταρ. Ένας πλούσιος δικηγόρος και περιζήτητος εργένης (Ρίτσαρντ Γκιρ) γνωρίζει μια πόρνη (Τζούλια Ρόμπερτς) η οποία έχει χρυσή καρδιά. Είναι μια γοητευτική ιστορία για δύο ανθρώπους που σώζουν ο ένας τον άλλον.

"Το Ημερολόγιο" (2004)

ρομαντικες ταινιες

Η συγκεκριμένη ταινία είναι μια κλασική ρομαντική ιστορία στην οποία ένας φτωχός άνδρας και μια πλούσια κληρονόμος ερωτεύονται, αν και προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Το ζευγάρι μένει χωρισμένο άδικα για πολλά χρόνια, πράγμα που κάνει την επανένωση τους αξέχαστη.

 ''Love Actually'' - "Αγάπη είναι…"(2003)

ρομαντικες ταινιες

Μια κλασική Χριστουγεννιάτικη ταινία που περιλαμβάνει πολλές ιστορίες ανθρώπων οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Η ταινία αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη της σύγχρονης εποχής.

 ''Ο Τιτανικός'' (1997)

ρομαντικες ταινιες

Ο Τιτανικός είναι μια ταινία που περιγράφει τον καταδικασμένο έρωτα ανάμεσα στον Τζακ (Λεονάρτο Ντι Κάπριο) και στην Ρόουζ (Κέιτ Γουίνσλετ). Οι δύο νέοι που ανήκουν σε διαφορετικές κοινωνικές τάξεις ζουν έναν παράφορο έρωτα που καταλήγει σε ένα επικό τέλος.

Είναι δύσκολο μια ταινία να είναι στην κορυφή. Όμως , ο Τιτανικός έθεσε πολύ ψηλά των πήχη για τις ρομαντικές ταινίες.

"Ο Σωματοφύλακας"  (1992)

ρομαντικες ταινιες

Η χημεία ανάμεσα στην Γουίτνεϊ Χιούστον και τον Κέβιν Κόσνερ ήταν ακαταμάχητη και καταστροφική ταυτόχρονα. Υπήρχε μια έντονη σχέση ανάμεσα στον σωματοφύλακα και στην ποπ σταρ. Βέβαια, κανείς δεν θα ξεχάσει τα μοναδικό τραγούδι που συνόδευε την ταινία.

"Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ" (1999)

ρομαντικες ταινιες

Φυσικά, η Τζούλια Ρόμπερτς πρωταγωνιστεί σε πολλές ρομαντικές ταινίες. Αν και η σύγκριση με το ρόλο της στο Pretty Woman ήταν αναπόφευκτη, η ιστορία ανάμεσα σε έναν συνηθισμένο ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου και σε μια πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου ήταν μια επάξια συνέχεια.

Ταινίες για χωρισμό

Όλοι μας θέλουμε οι ταινίες να έχουν ευτυχισμένο τέλος , αλλά ακόμη και οι πιο ρομαντικοί άνθρωποι δεν πιστεύουν σε αυτό. Μερικές φορές, το ευτυχισμένο τέλος είναι απλά η αρχή για μια μεγαλύτερη ιστορία στην οποία ο ένας καταλήγει να κλαίει μόνος του.

Οι πολύ ρομαντικές σχέσεις συνήθως εξελίσσονται με δύο τρόπους, ή ένα ζευγάρι μένει για πάντα μαζί ή χωρίζει. Η δεύτερη επιλογή είναι πολύ πιο συχνή από την πρώτη. Οι χωρισμοί είναι κομμάτι της ζωής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προκαλούν έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει αμέσως ένα χωρισμό, χρειάζεται χρόνο για την επούλωση ώστε να καταφέρει να προχωρήσει. Και για να είμαστε ειλικρινείς, κομμάτι της επούλωσης είναι η απομόνωση, η θλίψη, το κλάμα και οι ταινίες που μας δίνουν κίνητρο να προχωρήσουμε.

Μερικές φορές χρειαζόμαστε μια ταινία που να αφορά τον χωρισμό και όχι μια ιστορία αγάπης. Αν βιώνετε ένα χωρισμό τότε υπάρχουν κάποιες ταινίες που θα σας βοηθήσουν να επεξεργαστείτε την θλίψη σας, να εκφράσετε το θυμό σας και να πάρετε κουράγιο για να αφήσετε πίσω σας το παρελθόν και να προχωρήσετε με αισιοδοξία στο μέλλον.

"The Holiday" (2006)

ρομαντικες ταινιες

Σε αυτή την ταινία η Κέιτ Γουίνσλετ και η Κάμερον Ντίαζ μένουν σε δύο υπέροχα σπίτια τα οποία τα ανταλλάσσουν, επειδή έχουν χωρίσει από τους συντρόφους τους και θέλουν να μείνουν μόνες και να σκεφτούν. Αυτή η ανταλλαγή οδηγεί σε δύο όμορφες ιστορίες αγάπης.

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" (2001)

ρομαντικες ταινιες

Η Ρις Γουίδερσπουν υποδύεται την Ελ Γουντς μια ξανθιά η οποία θέλει να αποδείξει πόσο έξυπνη είναι σε ένα πρώην σύντροφό της που δεν την εκτιμά καθόλου. Κάνει τα πάντα για να τον κερδίσει πίσω , αλλά στην πορεία ανακαλύπτει πόσο ξεχωριστή είναι η ίδια και συνειδητοποιεί ότι ποτέ δεν τον είχε ανάγκη.

"Η Νύφη το’ σκασε" (1999)

ρομαντικες ταινιες

Σε αυτή την ταινία η Τζούλια Ρόμπερτς έχει προσπαθήσει πολλές φορές να παντρευτεί χωρίς επιτυχία. Ωστόσο, η ταινία έχει ένα αισιόδοξο τέλος καθώς μας υπενθυμίζει ότι εκεί έξω υπάρχει ο κατάλληλος σύντροφος για τον καθένα μας.

"Eat, Pray, Love" (2010)

ρομαντικες ταινιες

Μετά από ένα διαζύγιο, μια γυναίκα ταξιδεύει στον κόσμο για να βρει το νόημα της ζωής της. Αποτελεί μεγάλη έμπνευση για όσους θέλουν να ταξιδέψουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο μόνοι τους.

"Ο Γάμος του Καλύτερου μου Φίλου" (1997)

ρομαντικες ταινιες

Μπερδεμένη και συγχυσμένη από τα συναισθήματά της η Τζούλιαν (Τζούλια Ρόμπερτς) δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο καλύτερος της φίλος Μάικ (Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ) παντρεύεται μια άλλη γυναίκα.

"Τα Χαλάσαμε" (2006)

ρομαντικες ταινιες

Μια ταινία που συνδυάζει τον ρομαντισμό και την κωμωδία και αποτελεί μια ρεαλιστική ματιά στα όσα συμβαίνουν σε ένα χωρισμό. Η σχέση της Μπρουκ ( Τζένιφερ Άνιστον) και του Γκάρι ( Βινς Βον) περνάει κρίση, και μετά από έναν ακόμη καυγά η Μπρουκ αποφασίζει να χωρίσουν. Ωστόσο, κανένας από τους δύο δεν θέλει να αφήσει το σπίτι. Έτσι, και οι δύο καταλήγουν σε υποχθόνια τεχνάσματα και τακτικές για να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Ο θάνατος αυτής της σχέσης προκαλεί την οργή των πρωταγωνιστών. Βέβαια,  οι ίδιοι ελπίζουν ότι ο ένας ή ο άλλος θα αλλάξει ώστε να συνεχιστεί η σχέση. Όλοι οι καβγάδες και οι συγκρούσεις είναι ειλικρινείς και ρεαλιστικές και αντανακλούν όσα βιώνουν τα ζευγάρια μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση.

Όλοι αξίζουμε την αγάπη!

Αν και οι σχέσεις στις μέρες μας είναι αρκετά πολύπλοκες, όλοι μας αξίζουμε την αγάπη στη ζωή μας. Σίγουρα, οι απογοητεύσεις είναι κάτι αναπόφευκτο αλλά δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας. Για να ζήσει κανείς όμως μια ευτυχισμένη ζωή, θα πρέπει κανείς να επιλέξει σύντροφο πολύ σοφά. Αν νιώθετε ότι αντιμετωπίζετε θέματα με τις σχέσεις σας τότε η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το LIFE COACHING θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι ακριβώς θέλετε από τη ζωή και τις σχέσεις σας.