Κάνε το Τεστ
επιτυχία, τι είναι η επιτυχία, τι σημαίνει η επιτυχία για εσάς, βήματα προς την επιτυχία

Τι πραγματικά σημαίνει η επιτυχία για εσάς;

Η επιτυχία είναι ατομική υπόθεση

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι επιτυχημένοι είναι ότι δεν παίρνουν χρόνο για να ορίσουν τι ακριβώς επιθυμούν. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να γνωρίζουμε ακριβώς τι θέλουμε. Πώς μοιάζει η "επιτυχία" για εσάς; Αν δεν γνωρίζετε, καταλήγετε μπερδεμένοι.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η "επιτυχία" δεν είναι αυτό που λένε οι άλλοι ότι είναι. Είναι αυτό που εσείς θέλετε για τον εαυτό σας! Αν πιστεύετε ότι η επιτυχία είναι αυτά που σας λένε οι άλλοι, τότε θα χάσετε το στόχο σας. Και αν καταφέρετε να επιτύχετε την εκδοχή της επιτυχίας κάποιου άλλου, δεν θα σημαίνει πολλά για εσάς.

Η επιτυχία απαιτεί να βάλετε στην άκρη τις πεποιθήσεις των άλλων ανθρώπων σχετικά με την επιτυχία. Ξεχάστε τι σκέφτονται οι άλλοι για την επιτυχία και σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με αυτούς. Μερικοί άνθρωποι ορίζουν την επιτυχία με το να έχουν πολλά χρήματα, φήμη και τύχη. Άλλοι με το να έχουν μία όμορφη γυναίκα ή όμορφο άντρα για σύντροφο. Άλλοι με το να κάνουν μια οικογένεια. Η πραγματικότητα είναι ότι η "επιτυχία" (και η "ευτυχία") μπορεί να οριστεί με πολλούς τρόπους, αλλά πρέπει να προέρχεται από μέσα μας το κίνητρο. Κατανοώντας και ανακαλύπτοντας ποιοι είστε και γιατί θέλετε την επιτυχία, είναι πιο εύκολο να αξιοποιήσετε τις δυνάμεις, τις ικανότητες και τις γνώσεις σας.

Το να ορίσετε τη δική σας επιτυχία σημαίνει να γνωρίζετε γιατί το θέλετε αυτό. Για παράδειγμα, όταν λέτε ,"Θέλω την επιτυχία!" τι εννοείτε πραγματικά; Ίσως να πιστεύετε ότι η επιτυχία καθορίζεται από το πόσα λεφτά βγάζετε, τη φήμη, τα υλικά αγαθά κλπ. Αλλά "επιτυχία" δεν σημαίνει το ίδιο για όλους. Η επιτυχία πρέπει να οριστεί από εσάς.

Το νόημα της επιτυχίας είναι διαφορετικό για κάθε άνθρωπο. Ίσως να μην ταιριάζει με τον ορισμό της επιτυχίας που οι άλλοι έχουν στο μυαλό τους, αλλά μπορείτε να αποδεχτείτε αυτό που εσείς θέλετε. Η επιτυχία είναι ατομική υπόθεση. Εδώ είναι το συναρπαστικό κομμάτι: Μπορείτε να ορίσετε και να σχεδιάσετε τη δική σας επιτυχία, που θα γίνει το σχέδιο που θα ακολουθήσετε στη ζωή σας. Εξελίσσοντας το σχέδιο της προσωπικής σας επιτυχίας σημαίνει ότι δημιουργείτε την επιτυχία με τους δικούς σας όρους.

Τρία βήματα για να φτάσετε στην επιτυχία

Αν και ο ορισμός της "επιτυχίας" είναι υποκειμενικός, η διαδικασία είναι αντικειμενική. Μπορείτε να κάνετε τρία βήματα για να κατευθυνθείτε προς την επιτυχία.

Βήμα 1ο : Ανακαλύψτε γιατί η επιτυχία είναι σημαντική για εσάς

Για να ανακαλύψετε γιατί η επιτυχία είναι σημαντική για εσάς, πάρτε χαρτί και απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε:

 • Η επιτυχία σας καθορίζεται από τα επαγγελματικά σας επιτεύγματα, την προσωπική σας ευτυχία και/ή την οικονομική ανεξαρτησία;
 • Πώς θα σας κάνει να νιώθετε η επιτυχία; (για παράδειγμα: με περισσότερη αυτοπεποίθηση, πιο ισχυρούς, ατρόμητους κλπ.)
 • Από τη στιγμή που θα φτάσετε στην επιτυχία, πώς θα διαφέρει η ζωή σας από το τώρα; Θα ζείτε σε διαφορετική πόλη, θα έχετε μια εντελώς διαφορετική καριέρα, θα πηγαίνετε περισσότερες διακοπές, κλπ ;

Βήμα 2ο : Ανακαλύψτε το κίνητρο σας για να ξεπεράσετε τα εμπόδια

Η επίτευξη της επιτυχίας απαιτεί να είστε επίμονοι όταν προκύπτουν προκλήσεις και εμπόδια στο δρόμο σας. Καθώς τα εμπόδια προκύπτουν, πρέπει να μείνετε συγκεντρωμένοι στο στόχο σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας:

 • Ποια είναι τα εμπόδια που σας παρεμποδίζουν να φτάσετε στο στόχο σας;
 • Πώς θα ξεπεράσετε αυτά τα εμπόδια ώστε να επιτύχετε αυτό που θέλετε;
 • Πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε την παραμονή σας στην επίτευξη της επιτυχίας;
 • Ποια βήματα αποφεύγατε στο παρελθόν που θα σας βοηθούσαν να επιτύχετε περισσότερο;

Από τη στιγμή που θα ορίσετε τα βήματα που απαιτούνται για να επιτύχετε και κατανοήσετε τι σας κρατά πίσω, μπορείτε τελικά να κάνετε μεγάλα βήματα καθώς παραμένετε σε δράση.

Βήμα 3ο : Ξεκινήστε κάνοντας το πρώτο βήμα

Πάρα πολλοί άνθρωποι θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση αλλά αναβάλλουν την απόφαση καθώς ψάχνουν για την τέλεια επιχειρηματική ιδέα που θα τους αποφέρει εκατομμύρια. Συχνά ο μόνος λόγος που πολλοί δεν αναλαμβάνουν δράση για να επιτύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους είναι η έλλειψη πίστης στις ικανότητές τους. Η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να ξεκινήσετε.

Δεν έχει σημασία αν γνωρίζετε πως να επιτύχετε κάτι ή πως να φτάσετε στο στόχο σας. Δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα πριν ξεκινήσετε. Ο καθένας μας μπορεί να είναι επιτυχημένος σε οτιδήποτε θελήσει, αρκεί να το βάλει στο μυαλό του και να αρχίσει να κάνει βήματα. Ακόμη και αν κάνετε τα λάθος βήματα, βρείτε μια νέα κατεύθυνση και ξεκινήστε ξανά. Σκεφτείτε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Τι θα μπορούσατε να ξεκινήσετε να κάνετε αύριο αν ξέρατε ότι θα αποτυγχάνατε;
 • Αν η έλλειψη γνώσης δεν σας συγκρατούσε, τι βήματα θα κάνατε αύριο;
 • Αν δεν νιώθετε φόβο ή αμφιβολίες που σας κρατούν πίσω, τι βήματα θα σας οδηγούσαν στην επιτυχία;
 • Αν κάποιος σας έλεγε ότι δεν μπορείτε να σταματήσετε μέχρι να επιτύχετε το στόχο σας, ποιος θα ήταν ο μεγάλος στόχος που θα θέτατε;

Κυνηγήστε τα όνειρά σας!

Αν είχατε έναν οδηγό που θα σας έλεγε κάθε μέρα ότι δεν μπορείτε να παραιτηθείτε; Θα επιτυγχάνατε περισσότερα; Φυσικά και θα το κάνατε! Για αυτό λοιπόν σκεφτείτε, τι στόχο θα βάζατε αν δεν μπορούσατε να παραιτηθείτε; Με τη βοήθεια της ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και του LIFE COACHING μπορείτε να δυναμώσετε και να βρείτε το δρόμο προς τα όνειρά σας!