Κάνε το Τεστ
επιτυχία, νοοτροπία της επιτυχίας, παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία

Η νοοτροπία της επιτυχίας

Η νοοτροπία της επιτυχίας

Όταν μιλάμε για την επιτυχία, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε συνήθως είναι εξωτερικοί παράγοντες. Ποτέ δεν σκεφτόμαστε κάτι πιο σημαντικό που είναι οι εσωτερικοί παράγοντες.

Δεν είναι πρόβλημα οι καταστάσεις που αντιμετωπίζει ο καθένας στη ζωή του που καθορίζουν την επιτυχία αλλά η στάση του και πως αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις προκλήσεις.

Αν θέλετε να είστε επιτυχημένοι στη ζωή σας, το πρώτο πράγμα που είναι ανάγκη να κάνετε είναι να αξιολογήσετε τις στάσεις και τις συμπεριφορές σας. Σας βοηθούν να επιτύχετε όσα θέλετε στη ζωή σας; Ή σας δημιουργούν εμπόδια;

Πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν ότι το πρόβλημα είναι μέσα τους και όχι στις καταστάσεις γύρω τους. Αποτυγχάνουν να το δουν αυτό επειδή είναι μέσα στην κατάσταση. Αποτυγχάνουν να δουν ποιες είναι οι αιτίες των προβλημάτων στη ζωή τους. Όταν οι άνθρωποι αποτυγχάνουν πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται σε κάτι άλλο ή σε κάποιον άλλο, αλλά ποτέ δεν είναι δικό τους λάθος.

Για να μπορέσετε να επιτύχετε στη ζωή σας είναι ανάγκη να αλλάξετε τη στάση και τις συμπεριφορές σας. Είναι ανάγκη να υιοθετήσετε θετική στάση και συμπεριφορά ώστε να έχετε όσα επιθυμείτε στη ζωή σας.

Θετικότητα

Ο θετικός τρόπος σκέψης (θετικότητα, αισιοδοξία) έχει άμεση σχέση με τις πιθανότητες. Οι άνθρωποι που έχουν αρνητική στάση έχουν την τάση να μην βλέπουν τις πιθανότητες που υπάρχουν στη ζωή. Η αρνητικότητα και η νοοτροπία του θύματος πάνε χέρι χέρι. Όταν κάποιος έχει θετική νοοτροπία και στάση, είναι πιο πιθανό να είναι ανοιχτός στην αφθονία που υπάρχει στον κόσμο.

Ευγνωμοσύνη

Σε μια εποχή που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζουν τη ζωή μας, και η παγίδα της σύγκρισης υπάρχει παντού, είναι πολύ εύκολο για κάποιον να έχει αρνητική νοοτροπία. Κάποιος μπορεί να αισθάνεται άτυχος που δεν έχει όσα έχουν οι άλλοι, ή να νιώθει θύμα που δεν έχει τον έλεγχο της ζωής του.

Οι συγκρίσεις μπορούν να διαλύσουν τη ζωή σας. Για αυτό είναι πολύ σημαντική η ευγνωμοσύνη. Με την ευγνωμοσύνη δεν επικεντρώνεστε σε όσα δεν έχετε αλλά δίνετε σημασία σε όσα έχετε. Η ευγνωμοσύνη έχει τεράστια δύναμη και μπορεί να μεταμορφώσει θετικά τη ζωή σας.

Σπουδαιότητα

Ένα ακόμη πράγμα που αποτελεί επιλογή και επηρεάζει θετικά τη ζωή, είναι να γίνεται σπουδαίοι σε κάτι. Το να γίνετε σπουδαίοι σε κάτι σας δίνει ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Και φυσικά χρειάζεται θετική σκέψη και στάση ζωής για να τα καταφέρετε.

Βρείτε λοιπόν κάτι το οποίο απολαμβάνετε και σας γεμίζει. Σκεφτείτε τους σπουδαίους αθλητές, οι περισσότεροι είναι θετικοί άνθρωποι. Και αυτή η θετικότητα τους ανοίγει νέες προοπτικές.

 

Μπορείτε να ζήσετε τη ζωή που ονειρευτήκατε

Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,το LIFE COACHING και το NLP, μπορεί να μεταμορφώσουν ολοκληρωτικά τη ζωή μας, βοηθώντας μας να ξεπεράσουμε ψυχικά τραύματα, να θέσουμε νέους στόχους και να ονειρευτούμε!