Κάνε το Τεστ
θετική σκέψη και αισιοδοξία, αισιοδοξια, θετικός τρόπος σκέψης, πως να γίνετε πιο αισιόδοξοι, τρόποι να καλλιεργήσετε την αισιοδοξία σας

Θετική σκέψη και αισιοδοξία: πως να τις καλλιεργήσετε

Θετική σκέψη και αισιοδοξία

Η αισιοδοξία και η θετική σκέψη μας δίνουν δύναμη να ανταπεξέλθουμε στις ξαφνικές αλλαγές, στο στρες και στις αναπόφευκτες απογοητεύσεις. Είναι αυτό που μας προτρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας αντί να μας καταβάλλουν.

Η αισιοδοξία δεν μας κάνει απλά πιο ευτυχισμένους, μας δίνει αυτοπεποίθηση. Η αισιοδοξία σημαίνει πιστεύουμε στον εαυτό μας και στις ικανότητές μας για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση.

Πώς θα γίνετε πιο αισιόδοξοι;

1. Επικεντρωθείτε στη λύση όχι στο πρόβλημα

Αν μένετε κολλημένοι σε ένα πρόβλημα, νιώθετε άσχημα ή έχετε αμφιβολίες για τον εαυτό σας, στρέψτε την προσοχή σας αλλού. Σκεφτείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά για να πάνε καλύτερα τα πράγματα, σκεφτείτε τις πιθανές λύσεις και έτσι θα έχετε την  αίσθηση ότι προχωράτε.

2. Η αισιοδοξία δεν σημαίνει ότι αγνοείτε τα αρνητικά συναισθήματα

Η αισιοδοξία δεν σημαίνει ότι επικεντρώνεστε μόνο στην θετική πλευρά της ζωής όταν συμβαίνουν άσχημα γεγονότα. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε την πραγματικότητα, ακόμη και αν τα πράγματα δεν είναι καλά. Αποδεχτείτε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και έτσι θα τις ελαχιστοποιήσετε. Η αισιοδοξία είναι η στάση ότι καλά πράγματα θα συμβούν και ότι οι επιθυμίες σας και οι στόχοι σας εν τέλει θα επιτευχθούν (positivity).

3. Αναγνωρίστε τι είναι και τι δεν είναι στον έλεγχό σας

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε όσα μπορείτε να ελέγξετε. Μπορείτε να αλλάξετε μόνο όσα μπορείτε να ελέγξετε. Αναγνωρίστε τι μπορείτε να αλλάξετε και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο προς την αισιοδοξία.

4. Σκεφτείτε όσα επιθυμείτε

Να θυμάστε ότι έχετε τη δύναμη να αποφασίσετε που θα διοχετεύσετε την ενέργειά σας. Αν κάνετε πράγματα που δεν επιθυμείτε είναι πολύ πιο πιθανό να έχετε αρνητικά συναισθήματα. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εστιαστείτε στο μέλλον και στα θετικά, όπως το vision board και ο οραματισμός.

Από την άλλη πλευρά, κάθε θετική συμπεριφορά (όπως μια δωρεά, ο εθελοντισμός, η ευγνωμοσύνη) βοηθά να σκέφτεστε πιο θετικά, και έτσι να μπορείτε να βρείτε λύσεις.

Οι άνθρωποι συχνά μένουν κολλημένοι στη σκέψη ότι τα πράγματα δεν θα πάνε ποτέ καλύτερα. Τα προβλήματα έχουν λύσεις και οι λύσεις θα έρθουν ακόμη και αν σας πάρει λίγο χρόνο.

5. Μην πιέζετε τον εαυτό σας

Όλοι μας αγαπάμε τις ιστορίες στις οποίες συμβαίνουν άσχημα πράγματα αλλά τελικά όλα γίνονται για καλό. Το αρνητικό είναι ότι κάποιες φορές πιέζουμε τον εαυτό μας να δει τις δυσκολίες σαν κάτι που συμβαίνει για κάποιο λόγο. Στην περίπτωση της πανδημίας, έχουμε ακόμη αυτή τη νοοτροπία. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να δούμε πως ακριβώς θα αλλάξει τη ζωή μας η πανδημία και αυτό είναι εντάξει. Μην βιάζεστε να πάρετε μαθήματα ζωής αυτή τη στιγμή. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας.

Η αισιοδοξία σημαίνει να κάνετε μικρά βήματα κάθε μέρα ώστε να βλέπετε με πιο θετική σκέψη τα πράγματα.

Καλλιεργήστε τη θετική στάση στα πράγματα

Με τη βοήθεια της ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και του LIFE COACHING μπορείτε να καλλιεργήσετε περισσότερο την αισιόδοξη πλευρά σας. Αν το άγχος και η απαισιοδοξία σας κατακλύζει, μπορούν να καταπολεμηθούν με φυσικούς τρόπους, όπως με την ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και το ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.