Κάνε το Τεστ
Θετική σκέψη, Θετική ενέργεια, Θετικότητα στην καθημερινότητα, Τι είναι η θετική σκέψη, Οφέλη θετικής σκέψης, Πως θα καλλιεργήσω τη θετική σκέψη, Βήματα για να ενισχύσετε τη θετική σκέψη, Τρόποι ενίσχυσης της θετικής ενέργειας, Αισιοδοξία

Θετική ενέργεια και θετική σκέψη

Θετική ενέργεια και θετική σκέψη

Όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και εμπόδια στη ζωή μας, το αποτέλεσμα εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αντιδρούμε στην κατάσταση. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η θετική σκέψη και η θετική ενέργεια μπορεί να μας βοηθά να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να εξελισσόμαστε ως άνθρωποι. Η θετική σκέψη, η οποία μπορεί να οριστεί ως ο αισιόδοξος τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας, με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό, μπορεί να είναι μια πανίσχυρη δύναμη στη ζωή. Είναι μια νοοτροπία που μπορεί να καλλιεργηθεί με την σωστή προσέγγιση. Μπορεί να περιλαμβάνει και άλλες τεχνικές όπως οι θετικές δηλώσεις, η ενσυνειδητότητα.

Τι είναι η θετική σκέψη;

Η θετική σκέψη είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις καταστάσεις και το περιβάλλον μέσα από την αισιοδοξία. Είναι μια στάση ζωής που μπορεί να μας βοηθήσει να βλέπουμε την θετική πλευρά σε κάθε κατάσταση, ή τουλάχιστον να αποφεύγουμε να μένουμε κολλημένοι στις αρνητικές σκέψεις. Η θετική σκέψη μπορεί να βελτιώνει την διάθεση και έχει πολλά ψυχικά οφέλη. Μια θετική ματιά μπορεί ακόμη και να μειώνει τα συμπτώματα κάποιας πάθησης.

Η θετική σκέψη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αγνοούμε κάθε αρνητικό γεγονός που συμβαίνει στη ζωή μας ή τα συναισθήματα που το συνοδεύουν. Είναι απολύτως φυσιολογικό να αντιδράμε συναισθηματικά όταν βιώνουμε δυσκολίες. Η θετική σκέψη χαρακτηρίζεται από την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση, ακόμη και μπροστά στα εμπόδια.

Η θετική σκέψη επηρεάζεται σημαντικά από την συζήτηση που κάνουμε με τον εαυτό μας ή από τον τρόπο που διηγούμαστε τη ζωή μας. Όταν κάνουμε εξάσκηση στη θετική σκέψη, η συζήτηση με τον εαυτό μας είναι αισιόδοξη. Για παράδειγμα, αν έχετε μια συνέντευξη για δουλειά που δεν πήγε όπως θα περιμένατε, η αρνητική συζήτηση σας λέει ότι δεν θα πάρετε τη δουλειά και ότι η συνέντευξη ήταν χάσιμο χρόνου. Η θετική σκέψη, ωστόσο, μπορεί να ανατρέψει την αφήγηση για να σας υπενθυμίσει ότι ακόμη και αν δεν πάρετε τη δουλειά, ήταν μια καλή εμπειρία, και θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι στην επόμενη συνέντευξη.

Όπως μπορείτε να δείτε, ο τρόπος με τον οποίο πλαισιώνουμε την αφήγηση στο μυαλό μας μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στα συναισθήματα μας. Η θετική σκέψη και η συζήτηση με τον εαυτό μπορούν να μετατρέψουν ακόμη και κακές στιγμές σε πιο διαχειρίσιμες.

Θετική ενέργεια στην καθημερινότητα

Σκεφτείτε όλες εκείνες τις φορές που κάποιος ήταν απροσδόκητα φιλικός ή καλός μαζί σας. Ίσως αυτό το άτομο σας χαμογέλασε το πρωί, ίσως να σας είπε καλημέρα με πολύ χαρά, ίσως να ξεκίνησε μια συζήτηση μαζί σας με ένα απρόσμενο κομπλιμέντο. Όλα αυτά είναι απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν τη  μέρα σας καλύτερη, ακόμη και αν όλα πάνε στραβά. Όλες αυτές οι θετικές πράξεις που κάνουν οι άνθρωποι είναι ελκυστικές.

  • Η θετικότητα παρουσιάζεται με θετικές σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές στους άλλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα άτομο είναι χαρούμενο συνέχεια. Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί. Όλοι μας νιώθουμε θλίψη, δυσκολίες κάποια στιγμή στη ζωή μας. Αυτό είναι ένα γεγονός. Αλλά ενώ ο πόνος είναι δεδομένος στη ζωή μας, το δράμα είναι δική μας επιλογή. Μπορούμε να βλέπουμε τα πράγματα αισιόδοξα και θετικά. Αυτό έχει τεράστια επίδραση στον εαυτό μας και στους ανθρώπους γύρω μας.
  • Οι άνθρωποι συνήθως ανταποκρίνονται και θυμούνται τους ανθρώπους με θετική αύρα. Αυτό σημαίνει ότι η θετικότητα (positivity) έχει αποτελέσματα και ενισχύει τις σχέσεις με τους άλλους.
  • Η θετικότητα αφορά τη συμπεριφορά, τι κάνουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε πάντα χαρούμενοι, κάποιες μέρες είναι λίγο πιο άσχημες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και εμείς να συμπεριφερόμαστε άσχημα. Μπορούμε να επιλέξουμε πως θα αντιδράσουμε, παρά τα συναισθήματά μας. Και αυτό είναι που θα μας φέρει κοντά με τους ανθρώπους, επειδή συμπεριφερόμαστε με θετικό τρόπο. Οι άνθρωποι θέλουν και έχουν ανάγκη να έχουν δίπλα τους ανθρώπους που θα τους βοηθήσουν στις δύσκολες στιγμές.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την θετική σκέψη; 

Βασικές πεποιθήσεις

Οι βασικές πεποιθήσεις είναι η βάση για το πως βλέπουμε τον εαυτό μας, τους άλλους και τον κόσμο. Λειτουργούν ως φίλτρο πληροφοριών στη διάρκεια νέων εμπειριών και μας δείχνουν πως σχετιζόμαστε με τον κόσμο γύρω μας. Ο αρνητικός τρόπος σκέψης επηρεάζει την καθημερινότητα, "Ποτέ δεν θα βρω την δουλειά των ονείρων μου", "Ποτέ δεν θα βρω τον τέλειο σύντροφο", "Είμαι τόσο ανόητος", "Η ψυχοθεραπεία δεν θα με βοηθήσει". Όλες αυτές οι φράσεις αποτελούν συνειδητές αναπαραστάσεις των βασικών μας πεποιθήσεων.

Επειδή πολύ συχνά οι βασικές μας πεποιθήσεις είναι αρνητικές, μπορεί να μας κρατούν πίσω και να μας εμποδίζουν να επιτύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας (αυτο-σαμποτάζ). Οι βασικές μας πεποιθήσεις επηρεάζουν άμεσα την στάση μας, την ενέργειά μας και διαιωνίζουν ένα μοτίβο σκέψης, οδηγώντας τελικά σε συγκεκριμένα μοτίβα συμπεριφοράς.

Νευρικά μονοπάτια

Οι νευρώνες είναι τα κέντρα μηνυμάτων στον εγκέφαλο. Επικοινωνούν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν τα νευρικά μονοπάτια, τα οποία είναι μια σειρά νευρώνων, που συνδέονται με τους δενδρίτες.  Όλα αυτά βοηθούν να κατανοήσουμε τα μοτίβα συμπεριφοράς. Όταν συνεχίζουμε κάποια μοτίβα συμπεριφοράς , οι δενδρίτες που συνδέονται με τους νευρώνες αυξάνουν, ενισχύουν τα μηνύματα που ενεργοποιούν τον εγκέφαλο μας, έτσι οι σκέψεις μας και οι συμπεριφορές μας γίνονται αυτόματες.

Έχετε οδηγήσει ποτέ ένα αυτοκίνητο και αρχίσατε να αναρωτιέστε για τον προορισμό σας, "Πώς βρέθηκα εδώ;" Αυτός ο αυτόματος πιλότος οφείλεται στα νευρικά μονοπάτια στον εγκέφαλο που έχουν κάνει την οδήγηση μια αυτόματη συμπεριφορά για εσάς. Το ίδιο ισχύει και για άλλες σκέψεις και συμπεριφορές που έχουν ριζώσει μέσα μας. Ο τρόπος με τον οποίο αντιδράμε σε κοινωνικές καταστάσεις, ο ρόλος που παίζουμε στις σχέσεις, η πρωινή μας ρουτίνα. Όπως συμβαίνει και με τους μύες στο σώμα μας, όσο πιο πολύ τους χρησιμοποιούμε, τόσο πιο δυνατοί γίνονται, το ίδιο συμβαίνει και με τα νευρικά μονοπάτια. Αυτό μπορεί να είναι θετικό και αρνητικό για εμάς. Λόγω αυτού του φαινομένου, όλα τα αρνητικά που λέμε στον εαυτό μας σε καθημερινή βάση γίνονται πιο ισχυρά. Ωστόσο, μπορούμε να αλλάξουμε αυτά τα νευρικά μονοπάτια και να δημιουργήσουμε νέα, βασισμένα στις θετικές πεποιθήσεις.

Θετική ενέργεια

Η ενέργεια που εκπέμπουμε μπορεί να αλλάξει τις βασικές μας πεποιθήσεις. Όπως και στο ντόμινο, οι βασικές μας πεποιθήσεις (π.χ. "Δεν μπορώ") ενισχύουν μια αρνητική συμπεριφορά, ενισχύουν ένα νευρικό μονοπάτι , και τελικά προσελκύουν μια ενέργεια από το σύμπαν που ενισχύει τις πεποιθήσεις μας. Για παράδειγμα, αν πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε ποτέ μια καλή σχέση ενισχύουμε τις αρνητικές σκέψεις. Για παράδειγμα, λέμε, "Ποιο είναι το νόημα στο να προσπαθώ να βρω κάποιον". Αυτή η σκέψη συμβάλλει στις συμπεριφορές μας, όπως για παράδειγμα την ακύρωση των ραντεβού, πράγμα που ενισχύει την πεποίθηση ότι δεν θα βρούμε κάποιον.

Ωστόσο, έχουμε τη δύναμη να σπάσουμε αυτόν τον κύκλο μέσα από το manifestation. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην βιολογία για να κάνουμε τα πάντα. Πρέπει επίσης να πιστεύουμε στην επιτυχία μας. Αυτό θα έχει μια θετική ντόμινο επίδραση στις βασικές μας πεποιθήσεις, στις συμπεριφορές και στην ενέργειά μας.

Πώς μπορώ να ανακαλύψω τις βασικές μου πεποιθήσεις;

Υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να κάνετε για να εξερευνήσετε τις βασικές σας πεποιθήσεις:

  1. Καταγράψτε τις σκέψεις σας σε ένα ημερολόγιο για 15 λεπτά την ημέρα, κάθε μέρα ώστε να μάθετε ποιες είναι οι βασικές σας πεποιθήσεις.
  2. Η μουσική, η τέχνη ή τα αθλήματα βοηθούν στο να απελευθερώσετε την αρνητική ενέργεια και να γεμίσετε με θετική ενέργεια.
  3. Μιλήστε με τους ανθρώπους της ζωής σας. Ποια μοτίβα βλέπουν πάνω σας; Τι ενέργεια εκπέμπετε;
  4. Κάντε θετικές δηλώσεις. Οι λέξεις χτίζουν το σπίτι που θέλουμε να ζούμε, για αυτό σιγουρευτείτε ότι είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας.
  5. Ξεκινήστε ψυχοθεραπεία. Έτσι, θα μείνετε σε επαφή με τον εαυτό σας. Θα εξερευνήσετε όλες τις αρνητικές σας πεποιθήσεις και από που προέρχονται.
  6. Πιστέψτε. Ειλικρινά, βαθιά και με όλη σας την καρδιά, πιστέψτε στη δύναμη σας.

θετικη ενεργεια, θετικη σκεψη, θετικότητα

Ποια είναι τα οφέλη της θετικής σκέψης; 

Όταν κάποιος σκέφτεται θετικά, τότε έχει λιγότερο άγχος και θυμό, νιώθει ευτυχισμένος και γενικά ικανοποιημένος από τη ζωή του. Η καλλιέργεια της θετικότητας μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα και να σας δώσει την αυτοπεποίθηση να ξεπεράσετε τις προκλήσεις που εμφανίζονται στο δρόμο σας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της θετικής σκέψης είναι ότι μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Η θετική σκέψη μπορεί όχι μόνο να μας κάνει πιο χαρούμενους, αλλά μας βοηθά να δούμε την μεγάλη εικόνα αντί να αναλύουμε συνεχώς τις αρνητικές λεπτομέρειες.

Οι μελέτες δείχνουν ότι η θετική σκέψη έχει πολλά οφέλη και στην σωματική μας υγεία, καθώς βελτιώνει την υγεία του καρδιαγγειακού και αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των μικρότερων επιπέδων του στρες. Τα υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και άλλες σημαντικές λειτουργίες στο σώμα.

Πώς μπορώ να καλλιεργήσω τη θετική σκέψη;

Όπως κάθε άλλη αλλαγή στον τρόπο ζωής, έτσι και η θετική σκέψη μπορεί να είναι δύσκολο να εδραιωθεί. Αλλά με συνέπεια, εξάσκηση στην καθημερινότητα μπορείτε να τα καταφέρετε.

Σκάψτε βαθιά μέσα σας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εξάσκηση στη θετική σκέψη δεν απαιτεί πολλές δεξιότητες. Όμως, βοηθά να αναγνωρίσετε τις καταστάσεις και τα συναισθήματα που σας προκαλούν αρνητικές σκέψεις και να τις γράψετε κάπου για να τις θυμάστε. Αυτή η λίστα μπορεί να περιλαμβάνει καταστάσεις της καθημερινότητας στη δουλειά, στο σπίτι, στην οικογένεια.

Αρχικά, καλό είναι να κάνετε μικρά βήματα και να αλλάζετε τρόπο σκέψης για ένα πράγμα κάθε φορά. Από τη στιγμή που θα νιώσετε ότι έχετε κατακτήσει την θετική σκέψη σε αυτή την πτυχή της ζωής σας, μπορείτε να προχωρήσετε σε άλλες πτυχές.

Παρατηρήστε τον εαυτό σας

Ίσως να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αλλάξετε νοοτροπία, και σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώθετε να καταφεύγετε στον αρνητικό τρόπο σκέψης. Εξαιτίας αυτού, βοηθά να παρατηρείτε συχνά τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Αν νιώθετε ότι επικεντρώνεστε στα αρνητικά στη ζωή σας , μπορεί να είναι βοηθητικό να σκεφτείτε τις καταστάσεις που σας γεννούν αυτή τη νοοτροπία. Αυτό είναι βοηθητικό ώστε να αναγνωρίσετε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Ξεκινήστε άσκηση

Γενικά, η άσκηση έχει πολλά οφέλη στην ψυχική και στη σωματική μας υγεία. Η άσκηση μπορεί να επηρεάζει τον τρόπο σκέψης μας καθώς οδηγεί στην απελευθέρωση ενδορφινών. Οι ενδορφίνες είναι ορμόνες που απελευθερώνονται στη διάρκεια της άσκησης. Τυπικά προάγουν την χαλάρωση και την ευτυχία.

Εκτός όμως από τις ενδορφίνες, η άσκηση μειώνει το στρες, και αυτό συμβάλλει στη θετική σκέψη. Όταν είμαστε ήρεμοι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα όσα συμβαίνουν. Επίσης, η τακτική άσκηση βοηθά στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης.

Ψάξτε να βρείτε τα μαθήματα ζωής

Μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογικό να έχουμε μια αρνητική αντίδραση όταν κάνουμε λάθη ή βιώνουμε μια αποτυχία. Όταν όμως αυτό συμβαίνει, είναι σημαντικό να ψάξουμε να βρούμε το μάθημα που έχει να μας διδάξει. Αν έχετε χάσει μια σημαντική προθεσμία στη δουλειά, μπορείτε να σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα στο μέλλον ώστε να αποτρέψετε την αργοπορία. Όταν κάποιος ψάχνει να βρει το μάθημα πίσω από κάθε λάθος, και χρησιμοποιεί τα λάθη ως εμπειρίες μάθησης για να βελτιώσει τον εαυτό του, μπορεί να δει με θετική ματιά κάθε αρνητική εμπειρία.

Χρησιμοποιήστε τις θετικές δηλώσεις

Η θετική συζήτηση με τον εαυτό βελτιώνει την απόδοση, ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την διάθεση. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε κάποιες θετικές δηλώσεις κάθε πρωί ώστε να έχετε μια θετική διάθεση όλη την ημέρα. Μπορείτε απλά να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να πείτε, "Σήμερα θα είναι μια υπέροχη μέρα."

Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε κάποιες πιο προσωπικές θετικές δηλώσεις. Αν δεν νιώθετε άνετα να τις πείτε δυνατά, μπορείτε να τις γράψετε σε ένα ημερολόγιο.

Εξασκηθείτε στην ενσυνειδητότητα

Όταν κάποιος μένει συγκεντρωμένος στην παρούσα στιγμή μπορεί να ενισχύει την θετική σκέψη, καθώς περιορίζει τους περισπασμούς σχετικά με το παρελθόν ή το μέλλον. Η ενσυνειδητότητα βοηθά να αποκτήσουμε επίγνωση στις τρέχουσες σκέψεις μας, στα συναισθήματα και σε όσα μας περιβάλλουν. Όταν το μυαλό είναι ήσυχο και επικεντρώνεται στο παρόν, μπορούμε να χαλαρώσουμε και να δούμε με μια φρέσκια ματιά τα πράγματα χωρίς ανησυχία.

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους

Έχετε ανθρώπους στη ζωή σας που είναι συνεχώς αρνητικοί ή απαισιόδοξοι; Η αλληλεπίδραση με αυτούς τους ανθρώπους που έχουν αρνητικό τρόπο σκέψης μπορεί να επηρεάζει τις σκέψεις και τις συμπεριφορές σας, και πιθανόν δυσκολεύει την καλλιέργεια της θετικότητας. Αν έχετε τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σας, προσπαθήστε όταν κάνετε συζητήσεις να μένετε επικεντρωμένοι στις θετικές πτυχές. Μπορείτε επίσης, να περνάτε περισσότερο χρόνο με ανθρώπους με θετική σκέψη.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Πολλές φορές είμαστε τόσο απασχολημένοι με τη δουλειά, τα παιδιά, το σπίτι, τις σχέσεις και άλλες υποχρεώσεις που δεν έχουμε καθόλου χρόνο για τον εαυτό μας. Η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητο στοιχείο για την ψυχική και την σωματική μας ευεξία. Μας υπενθυμίζει ότι αξίζουμε την φροντίδα και τη συμπόνια. Είναι ανάγκη λοιπόν να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας και τα χόμπι σας ώστε να γεμίζετε τις μπαταρίες σας και να έχετε θετική ενέργεια.

αρνητικες σκεψεις, θετικες σκεψεις, θετικη ενεργεια

Η θετική ενέργεια είναι αναγκαία για την ευημερία μας

Σε ένα κόσμο γεμάτο προκλήσεις και αβεβαιότητα, η θετική ενέργεια είναι αναγκαία για την ευημερία και την ευεξία μας. Το ταξίδι της θετικότητας δεν αφορά μόνο την θετική διάθεση, αλλά την καλλιέργεια της εσωτερικής μας δύναμης ώστε να έχουμε αντοχή. Αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τον αρνητικό τρόπο σκέψης καλό είναι να ζητήσετε την βοήθεια ενός ψυχοθεραπευτή.

1. Αγκαλιάστε την θετικότητα: καλλιεργήστε μια νοοτροπία αφθονίας

Όταν κάποιος αγκαλιάζει την θετικότητα αυτό δεν σημαίνει ότι αρνείται τις προκλήσεις της ζωής. Αντιθέτως, σημαίνει ότι προσεγγίζει αυτές τις προκλήσεις με την νοοτροπία της αφθονίας. Όταν στρέφουμε την προσοχή μας σε όσα έχουμε και όχι σε όσα μας λείπουν, ανοίγουμε τον εαυτό μας σε ένα κόσμο δυνατοτήτων. Η αλλαγή του τρόπου σκέψης βοηθά στην ενίσχυση της ευγνωμοσύνης, η οποία αποτελεί την βάση για την ευημερία μας.

2. Μετατρέψτε τη δυσκολία σε εξέλιξη: ο ρόλος της αντοχής

Μια από τις πιο αξιοσημείωτες πτυχές της θετικής ενέργειας είναι η δυνατότητα να μετατρέπουμε τις δυσκολίες σε εμπειρίες μάθησης και εξέλιξης. Η αντοχή, ο ακρογωνιαίος λίθος της θετικότητας, μας επιτρέπει να επανέλθουμε πιο δυνατοί μετά από μια δυσκολία. Με την καθοδήγηση ενός ψυχοθεραπευτή , μπορείτε να αποκτήσετε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μετατρέπετε κάθε δυσκολία σε εμπειρία εξέλιξης,

 3. Διατηρήστε τη θετικότητα: φροντίστε το εσωτερικό σας φως

Το ταξίδι στην θετική ενέργεια δεν είναι στιγμιαίο. Είναι μια συνεχής διαδικασία που απαιτεί φροντίδα και αφοσίωση. Όπως μια φλόγα χρειάζεται οξυγόνο για να λάμψει, έτσι και η θετική ενέργεια χρειάζεται φροντίδα για να ανθίσει. Για αυτό είναι σημαντικό να έχετε γύρω σας θετικούς ανθρώπους, να κάνετε δραστηριότητες που σας γεμίζουν χαρά και να κάνετε εξάσκηση στη συμπόνια προς τον εαυτό.

4. Εκπέμψτε θετικότητα, αγκαλιάστε την πληρότητα

Το ταξίδι για την κατάκτηση της θετικής ενέργειας είναι μεταμορφωτικό. Μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε όλες τις προκλήσεις της ζωής με υπομονή και θάρρος. Αγκαλιάζοντας την νοοτροπία της αφθονίας, μετατρέπουμε την δυσκολία σε εξέλιξη, και φροντίζουμε συνέχεια τη θετικότητά μας, έτσι ανοίγουμε την πόρτα στην ευημερία.

Ανακαλύψτε τη θετική ενέργεια που κρύβετε μέσα σας 

Αν θέλετε βοήθεια για να καλλιεργήσετε τη θετικότητα στη ζωή σας, μπορείτε να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία. Στην ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ θα μάθετε να αναγνωρίζετε τις αρνητικές σας σκέψεις και να αντιμετωπίζετε κάθε δυσκολία. Αν υπάρχουν ψυχολογικά τραύματα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν με τη βοήθεια του EMDR.

Η θετική σκέψη έχει πολλαπλά οφέλη στην ψυχή, στο σώμα, στην ευεξία και στην προσωπική μας εξέλιξη. Η θετική σκέψη μας δίνει μια νέα οπτική στα πράγματα και έτσι μπορούμε να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση. Με την υποστήριξη και την καθοδήγηση ενός ψυχοθεραπευτή, μπορείτε να αλλάξετε οπτική, να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία και να ευημερήσετε.