Κάνε το Τεστ
θετικές δηλώσεις, τι είναι οι θετικές δηλώσεις, πως χρησιμοποιούνται οι θετικές δηλώσεις, θετικές δηλώσεις για επιτυχία, θετικές δηλώσεις για υγεία, θετικές δηλώσεις για πλούτο, θετικές δηλώσεις για αγάπη,

Θετικές δηλώσεις

Θετικές Δηλώσεις - Επαναπρογραμματισμός Μυαλού

Ένας εξαιρετικός τρόπος να δομήσετε τις σκέψεις σας και να τις μετατρέψετε σε στόχους και αποτελέσματα είναι μέσω των θετικών δηλώσεων. Μια θετική δήλωση είναι μια ισχυρή, θετική έκφραση για τον εαυτό μας που αφορά το παρόν. Είναι μια προσχεδιασμένη φιλόδοξη δήλωση με την οποία παρουσιάζουμε στο μυαλό κάτι το οποίο έχει ήδη επιτευχθεί.

Σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές

Οι σκέψεις μας δημιουργούν συναισθήματα. Αυτές οι σκέψεις και τα συναισθήματα με τη σειρά τους καθορίζουν τις πράξεις μας. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πως οι σκέψεις και οι δηλώσεις καθοδηγούν τις πράξεις μας και όλη μας τη ζωή. Η δύναμη των λέξεων δεν πρέπει ποτέ να υποεκτιμάται όταν θέλουμε να προσελκύσουμε όμορφα πράγματα και να κάνουμε θετικές αλλαγές στη ζωή μας. Οι λέξεις έχουν μεγάλη δύναμη και είναι σε σημαντικό βαθμό υπεύθυνες για αυτό που είμαστε. Χρησιμοποιούμε τις λέξεις για να περιγράψουμε τον εαυτό μας και τους άλλους και αυτό έχει σοβαρή επίδραση στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας.

Μια απλή λέξη ή πρόταση, είτε είναι θετική είτε αρνητική, μπορεί να φυτέψει ένα σπόρο στο μυαλό μας, που αν του δώσουμε σημασία μεγαλώνει και τελικά μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το υποσυνείδητο μυαλό δεν μπορεί να δει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα γεγονός και σε κάτι που έχετε φανταστεί. Αν λοιπόν μια ζωή χρησιμοποιείτε εκφράσεις όπως είμαι τεμπέλης, χοντρός, χαζός για να περιγράψετε τον εαυτό σας , είτε είναι αλήθεια είτε όχι, είναι αυτό που τελικά πιστεύετε.

Αν θέλετε να προσελκύετε θετικά πράγματα, είναι ανάγκη να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τις λέξεις διαφορετικά και θα δείτε πόσο ισχυρές είναι.

Ένας εξαιρετικός τρόπος να δομήσετε τις σκέψεις σας και να τις μετατρέψετε σε στόχους και αποτελέσματα είναι μέσω των θετικών δηλώσεων. Μια θετική δήλωση είναι μια ισχυρή, θετική έκφραση για τον εαυτό μας που αφορά το παρόν. Είναι μια προσχεδιασμένη φιλόδοξη δήλωση με την οποία παρουσιάζουμε στο μυαλό κάτι το οποίο έχει ήδη επιτευχθεί.

Οι θετικές δηλώσεις είναι ένας πανίσχυρος τρόπος για να αλλάξετε τα αρνητικά μοτίβα σκέψης. Οι αρνητικές σκέψεις είναι πηγή αυτοπεριορισμών, φόβου, αναβολής και απογοήτευσης. Οι θετικές σκέψεις ή δηλώσεις από την άλλη πλευρά επιδρούν θετικά στην εικόνα του εαυτού μας, στην υγεία μας, στις σχέσεις μας και στη δουλειά μας.

Τι είναι οι θετικές δηλώσεις;

Μια δήλωση είναι μια επαναλαμβανόμενη και προφορική έκφραση που διατυπώνεται σε πρώτο πρόσωπο και αφορά το παρόν. Όταν χρησιμοποιούμε τις δηλώσεις, προσπαθούμε να κάνουμε τα συναισθήματα να συμβαδίσουν με τις προθέσεις μας. Αυτό εξηγεί το γιατί οι δηλώσεις είναι πολύ σημαντικές, μιλάμε σαν να έχουμε επιτύχει ήδη το στόχο μας και αυτό μας δημιουργεί θετικά συναισθήματα και σκέψεις.

Οι θετικές δηλώσεις είναι θετικές φράσεις που ως σκοπό έχουν να αλλάξουν τον αρνητικό τρόπο σκέψης και τις αρνητικές πεποιθήσεις που κουβαλάμε από την παιδική μας ηλικία. Η εξάσκηση στις θετικές δηλώσεις είναι μια απλή διαδικασία, και αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε μια φράση και να την επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας.

Η επανάληψη είναι το κλειδί όταν χρησιμοποιούμε τις θετικές δηλώσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή όσο πιο συχνά λέμε κάτι στον εαυτό μας τόσο πιο βαθιά το στέλνουμε στο υποσυνείδητο και εκδηλώνεται στη ζωή μας. Οι θετικές δηλώσεις είναι ένα από τα βασικά εργαλεία του NLP (νευρογλωσσικού προγραμματισμού).

Μπορεί να επιλέξετε θετικές δηλώσεις για να παρακινήσετε τον εαυτό σας, να ενθαρρύνετε τις θετικές αλλαγές στη ζωή σας ή να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας. Αν έχετε παρατηρήσει ότι κάνετε συνεχώς αρνητικές σκέψεις, οι θετικές δηλώσεις θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε αυτά τα υποσυνείδητα μοτίβα και να τα αντικαταστήσετε με πιο θετικά.

Οι θετικές δηλώσεις είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να προσελκύσουμε αυτά που θέλουμε στη ζωή μας. Αν εξετάσει κανείς το θέμα επιστημονικά, το υποσυνείδητο μυαλό είναι κυριολεκτικά σαν το σκληρό δίσκο του υπολογιστή, συλλέγει πληροφορίες και τις επεξεργάζεται. Σιγά σιγά μας σπρώχνει λοιπόν προς την κατεύθυνση την οποία έχει προγραμματιστεί. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε θετικές δηλώσεις, για να προσελκύετε τις θετικές αλλαγές που επιθυμείτε στη ζωή σας. Από την άλλη μεριά, όσοι θέλουν να βλέπουν τα πράγματα πιο ρομαντικά/ενεργειακά, μιλάνε για τον "νόμο της έλξης" και πως το σύμπαν ανταποκρίνεται στις σκέψεις και στην ενέργειά μας. Έτσι λοιπόν όταν χρησιμοποιούμε τις θετικές δηλώσεις ενισχύουμε τη θετικότητά μας (positivity).

θετικές δηλώσεις, τι είναι οι θετικές δηλώσεις, πως χρησιμοποιούνται οι θετικές δηλώσεις

Οι θετικές δηλώσεις απαιτούν τακτική εξάσκηση αν θέλετε να πετύχετε διαρκείς και μακροχρόνιες αλλαγές στη ζωή σας στον τρόπο που σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε. Οι θετικές δηλώσεις βασίζονται σε μια ευρέως αποδεκτή και καθιερωμένη ψυχολογική θεωρία.

Πρόκειται για τη θεωρία της αυτοεπιβεβαίωσης. Υπάρχουν μελέτες που βασίζονται στην ιδέα ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την αίσθηση της ταυτότητάς μας λέγοντας στον εαυτό μας (δηλώνοντας) τι πιστεύουμε με θετικούς τρόπους. Έχουμε την ικανότητα να ελέγχουμε τα ηθικά αποτελέσματα και να ανταποκρινόμαστε με ευελιξία όταν απειλείται η ταυτότητά μας. Ως ανθρώπινα όντα προστατεύουμε τον εαυτό μας από αυτές τις απειλές.

Πώς χρησιμοποιούνται οι θετικές δηλώσεις;

Τα βήματα για να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε τις θετικές δηλώσεις είναι τα εξής:

 1. Καταγράψτε τις θετικές δηλώσεις. Γράψτε δηλώσεις σχετικά με τους στόχους σας στο παρόν , σαν να έχουν ήδη επιτευχθεί.
 2. Πιστέψτε τις δηλώσεις που κάνετε. Για να προσελκύσετε τις θετικές αλλαγές στη ζωή σας, είναι ανάγκη να εκπέμπετε θετική ενέργεια. Νιώστε όμορφα όταν επαναλαμβάνετε αυτές τις δηλώσεις στον εαυτό σας. Ακούστε τις λέξεις που λέτε και επιτρέψτε στη θετική ενέργεια να σας πλημμυρίσει.
 3. Επαναλάβετε συχνά. Όσο περισσότερο επαναλαμβάνετε τις θετικές δηλώσεις, τόσο πιο βαθιά φτάνουν στο υποσυνείδητο. Η επανάληψη δημιουργεί πεποιθήσεις. Για αυτό πείτε στον εαυτό σας κάτι αρκετές φορές και θα γίνει πραγματικότητα.

Αν θέλετε να κάνετε θετικές αλλαγές στη ζωή σας, οι θετικές δηλώσεις είναι ένας από τους πιο γρήγορους και αποτελεσματικούς τρόπους. Οι θετικές δηλώσεις μπορούν να σας βοηθήσουν στα εξής:

 • Βελτίωση της συγκέντρωσης
 • Βελτίωση του ύπνου
 • Ενίσχυση αυτοπεποίθηση
 • Δεξιότητες μάθησης
 • Διαχείριση φόβου και αρνητικού τρόπους σκέψης
 • Επούλωση από νοσήματα ή τραυματισμούς
 • Βελτίωση της σωματική απόδοσης
 • Βελτίωση των σχέσεων
 • Βελτίωση της ποιότητας ζωής

Μπορείτε να γράψετε τις θετικές δηλώσεις σε χαρτί και να τις κολλήσετε παντού μέσα στο σπίτι σας, στο ψυγείο, στον καθρέφτη, στην ντουλάπα.

 • Χρησιμοποιήστε δηλώσεις που πιστεύετε. Όταν χρησιμοποιείτε δηλώσεις που δεν τις πιστεύετε, αμφιβάλλετε για όσα λέτε. Αυτό όμως οδηγεί σε περισσότερο αρνητισμό και σας απομακρύνει από τις επιθυμίες σας. Αν δυσκολεύεστε να πιστέψετε τις λέξεις που λέτε μπορείτε να ξεκινήσετε τις δηλώσεις με εκφράσεις όπως, "Είμαι στη διαδικασία…" ή " Έχω αποφασίσει". Αυτό θα κάνει τις δηλώσεις σας πιο αληθινές.
 • Συγκεντρωθείτε σε μερικές θετικές δηλώσεις κάθε φορά. Αυτό θα σας κρατήσει συγκεντρωμένους σε αυτό που θέλετε και έτσι οι δηλώσεις σας θα είναι επιτυχημένες.
 • Προσπαθήστε να λέτε "ευχαριστώ" στην αρχή της δήλωσης. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να πείτε στον εαυτό σας ότι ήδη απολαμβάνει κάτι.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις θετικές δηλώσεις στη διάρκεια του διαλογισμού. Όταν διαλογίζεστε είστε πιο χαλαροί και ήρεμοι και είναι η κατάλληλη στιγμή για θετικές δηλώσεις.
 • Οι θετικές δηλώσεις χρειάζεται να είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν ξυπνάτε και το τελευταίο πριν κοιμηθείτε.

Μπορείτε να κάνετε την αρχή με τις παρακάτω θετικές δηλώσεις:

 • Είμαι μαγνήτης για όλα τα καλά που έχει να μου προσφέρει η ζωή.
 • Μπορώ να έχω, να κάνω, να είμαι ότι επιλέξω.
 • Δεν δίνω αξία στις περιοριστικές πεποιθήσεις.
 • Έχω όλα όσα χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένος αυτή τη στιγμή.
 • Δημιουργώ ένα υπέροχο μέλλον για τον εαυτό μου αυτή τη στιγμή.
 • Προσελκύω όσα μιλάω, για αυτό μιλάω μόνο με θετικές λέξεις.
 • Είμαι ο δημιουργός του δικού μου πεπρωμένου.
 • Μπορώ να προσελκύσω εύκολα όλη την αφθονία, την αγάπη και τη χαρά που θέλω.
 • Ξέρω ότι τίποτα δεν συμβαίνει αν δεν το προσκαλέσω.
 • Θαύματα συμβαίνουν στη ζωή μου κάθε μέρα.
 • Ξέρω ότι το μέγεθος δεν είναι τίποτα για το σύμπαν, για αυτό κάνω μεγάλα όνειρα!
 • Τα όνειρά μου γίνονται πραγματικότητα κάθε μέρα.
 • Η ζωή μου είναι ένα θαύμα.
 • Η ζωή μου εξελίσσεται όπως ακριβώς την είχα φανταστεί.
 • Οι σκέψεις μου φέρνουν όλα όσα έχω ανάγκη και επιθυμώ.
 • Η θετική ενέργεια μου προσελκύει θετικά πράγματα και ανθρώπους στη ζωή μου.
 • Οι θετικές μου σκέψεις και πεποιθήσεις αντικατοπτρίζουν τα όνειρά μου.
 • Ο στόχος μου είναι σε απόλυτη αρμονία με τους νόμους του σύμπαντος.
 • Το υποσυνείδητο μυαλό μου προσελκύει υγεία, πλούτο και ευτυχία στη ζωή μου.
 • Δεν υπάρχουν όρια σε όσα θέλω να επιτύχω στη ζωή μου.
 • Η δύναμη που με δημιούργησε είναι η ίδια δύναμη που χρησιμοποιώ για να δημιουργήσω τη ζωή μου.

Το θέμα δεν είναι να πιστεύετε για να τις πείτε αυτές τις θετικές δηλώσεις. Το ζητούμενο είναι να διαλέξετε κάποιες που σας αρέσουν, και να τις εντυπώσετε στον εγκέφαλό σας με την επανάληψη, δηλαδή να δημιουργηθούν νέα θετικά νευρωνικά μονοπάτια, τα οποία θα λειτουργήσουν σαν αντίβαρο στις αυτόματες σκέψεις, στις περιοριστικές πεποιθήσεις που κουβαλάτε. Αν επιμείνετε (ποιυ σημαίνει ότι χρειάζεται χρόνος και επαναλήψεις) θα γίνουν η νέα πραγματικότητά σας.

θετικές δηλώσεις για επιτυχία, θετικές δηλώσεις για υγεία, θετικές δηλώσεις για πλούτο, θετικές δηλώσεις για αγάπη, αφθονια

Θετικές δηλώσεις για την επιτυχία

Οι θετικές δηλώσεις μας οδηγούν σε εποικοδομητικές συμπεριφορές και με αυτό τον τρόπο απομακρύνουμε την απαισιοδοξία και ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε όσα έχουμε ονειρευτεί. Οι λέξεις είναι πολύ ισχυρά εργαλεία που μπορούν να αλλάξουν την αντίληψη μας για καθημερινά γεγονότα. Για να φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία κάντε τις εξής δηλώσεις:

 • Οτιδήποτε σκέφτομαι και πιστεύω, θα το επιτύχω.
 • Αξίζω να είμαι επιτυχημένος.
 • Αύριο θα είμαι εκεί που με πάνε οι σκέψεις μου σήμερα.
 • Μπορώ να έχω, να κάνω ή να είμαι οτιδήποτε επιλέξω.
 • Η επιτυχία και τα επιτεύγματα είναι φυσικά αποτελέσματα για εμένα.
 • Είμαι ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας μου.
 • Είμαι παράδειγμα επιτυχίας και θριάμβου.
 • Κάθε πράξη που κάνω με οδηγεί στην επιτυχία.
 • Όλα όσα χρειάζομαι για να πετύχω, βρίσκονται μέσα μου.
 • Πάντα επιτυγχάνω όσα ξεκινάω να κάνω.
 • Είμαι νικητής!

Θετικές δηλώσεις για τα χρήματα και αφθονία

Το μυαλό και το σώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και για αυτό το σώμα πολλές φορές δεν αναγνωρίζει αν μια φράση ή εικόνα είναι πραγματική ή φανταστική. Όταν το μυαλό σας δημιουργεί μια εικόνα επιτυχίας, το κεντρικό νευρικό σύστημα και ολόκληρο το σώμα επεξεργάζεται την εικόνα για να δει αν είναι αληθινή. Οι πράξεις μας αντανακλούν τις σκέψεις μας. Αν λοιπόν θέλετε αφθονία στη ζωή σας ξεκινήστε με τις εξής δηλώσεις:

 • Εμπιστεύομαι το σύμπαν ότι θα μου προσφέρει αφθονία.
 • Θέλω αφθονία στη ζωή μου.
 • Πάντα έχω περισσότερα χρήματα από αυτά που χρειάζομαι.
 • Ξέρω ότι θα έρθουν περισσότερα χρήματα.
 • Γνωρίζω ότι η οικονομική ευημερία είναι δικαίωμα μου.
 • Η οικονομική μου κατάσταση βελτιώνεται καθημερινά.
 • Το σύμπαν μου προσφέρει όλα όσα χρειάζομαι.

Θετικές δηλώσεις για την υγεία

Αν ο στόχος σας είναι η υγεία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εξής θετικές δηλώσεις:

 • Το σώμα μου είναι δυνατό και υγιές.
 • Θα φτάσω και θα διατηρήσω το ιδανικό βάρος.
 • Αγαπώ τον εαυτό μου.
 • Θέλω να τρέφομαι υγιεινά και θρεπτικά.
 • Το σώμα μου μπορεί φυσικά να απομακρύνει το ανεπιθύμητο λίπος.
 • Το σώμα μου είναι ικανοποιημένο με μικρή ποσότητα φαγητού.
 • Έχω τον έλεγχο του βάρους μου.
 • Είμαι συντονισμένος με το πως νιώθει το σώμα μου και τι χρειάζεται.
 • Προσελκύω ανθρώπους και πληροφορίες που με βοηθούν να ζω μια υγιή ζωή.
 • Απελευθερώνω την ύπαρξη μου για να βρω υγεία και αγάπη.
 • Απελευθερώνω τον εαυτό μου για να βρω το τέλειο διατροφικό πλάνο, οποιοδήποτε και αν είναι.
 • Απολαμβάνω να έχω καλή υγεία.
 • Φροντίζω την υγεία μου.

Θετικές δηλώσεις για την αγάπη

Αν αναζητάτε την αγάπη οι παρακάτω θετικές δηλώσεις θα σας βοηθήσουν:

 • Όπου και αν πάω, βρίσκω αγάπη.
 • Η καρδιά μου είναι πάντα ανοιχτή και εκπέμπω αγάπη.
 • Αγαπώ τον εαυτό μου και όλους τους άλλους και έτσι με αγαπούν όλοι.
 • Οι μακροχρόνιες σχέσεις αγάπης φωτίζουν τη ζωή μου.
 • Είναι εύκολο για εμένα να εκφράζω την αγάπη μου και στη συνέχεια να δέχομαι εύκολα τις εκφράσεις αγάπης.
 • Βλέπω τον εαυτό μου ερωτευμένο με τον άνθρωπο των ονείρων μου.
 • Προσελκύω συναισθηματικά διαθέσιμους συντρόφους.
 • Νιώθω ασφάλεια σε όλες τις σχέσεις μου.
 • Χαίρομαι για την αγάπη που συναντώ κάθε μέρα.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις αρνητικές σκέψεις και πεποιθήσεις

Η αλλαγή των πεποιθήσεων συνεπάγεται άμεσα και την αλλαγή της ζωής. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, το EMDR και το LIFE COACHING μπορούν να σας βοηθήσουν αποτελεσματικά ώστε να φτάσετε στην αυτογνωσία και να κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε στη ζωή σας.