Κάνε το Τεστ
εμπιστοσύνη, εμπιστοσύνη στη σχέση, η σημασία της εμπιστοσύνης στη σχέση

Η σημασία της εμπιστοσύνης στις σχέσεις

Η σημασία της εμπιστοσύνης στις σχέσεις

Είμαστε όλοι άνθρωποι και σαν άνθρωποι έχουμε την ανάγκη να νιώθουμε ασφάλεια. Μερικοί άνθρωποι νιώθουν ανασφάλεια για  γεγονότα που συμβαίνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Αυτό το συναίσθημα της ανασφάλειας μπορεί να έχει τις ρίζες του στη σχέση με τους γονείς σας ή να εμφανίστηκε μετά από πληγές ή την απόρριψη από ανθρώπους που εμπιστευόσασταν και νοιαζόσασταν.

Η εμπιστοσύνη είναι ένα θεμελιώδες στοιχείο για την διατήρηση των υγιών σχέσεων.

Τι είναι η εμπιστοσύνη;

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης για κάθε σχέση. Χρειάζεται χρόνος για να χτίσετε την εμπιστοσύνη, για αυτό είναι μια μακροχρόνια διαδικασία. Από τη στιγμή που η εμπιστοσύνη θα διαταραχθεί, είναι δύσκολο να αποκατασταθεί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χτίσετε ξανά την εμπιστοσύνη, αλλά αυτό δεν θα συμβεί γρήγορα.

Η εμπιστοσύνη είναι η πεποίθηση ενός ατόμου ότι τα κίνητρα του άλλου είναι ευγενικά και ότι το άλλο άτομο θα ανταποκριθεί στις ανάγκες σας.

Ο όρος εμπιστοσύνη μπορεί να οριστεί ως:

  • Η πιθανότητα ότι ένα άτομο θα συμπεριφερθεί με συγκεκριμένο τρόπο
  • Το συναίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης όταν ο σύντροφός σας φροντίζει
  • Ένα σύνολο συμπεριφορών , όπως το να συμπεριφέρεστε με ανεξαρτησία

Η εμπιστοσύνη είναι ουσιαστική για τη ζωή μας. Αν δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τίποτα και κανέναν, η ζωή γίνεται ανυπόφορη, μια συνεχής μάχη ενάντια σε όσα σας προκαλούν καχυποψία. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε σχέσεις χωρίς εμπιστοσύνη, πόσο μάλλον ουσιαστικές σχέσεις. Η οικειότητα βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Οι περισσότεροι γάμοι καταστρέφονται από την έλλειψη εμπιστοσύνης που προκαλείται από μια απιστία. Ο σύντροφος που δεν μπορεί να εμπιστευτεί ξανά τον άλλο απομακρύνεται σταδιακά.

Η σημασία της εμπιστοσύνης

Η εμπιστοσύνη δίνει επιβεβαίωση

Αν εμπιστεύεστε το σύντροφό σας να σας αγαπά και να σας φροντίζει, θα νιώθετε την επιβεβαίωση. Η σχέση σας έτσι θα επιβιώσει ακόμη και αν διαφωνείτε και συγκρούεστε.

Η εμπιστοσύνη βοηθά στην επούλωση των αόρατων πληγών

Η εμπιστοσύνη βοηθά να επουλώσετε και να συγχωρήσετε όταν έχετε πληγωθεί στις σχέσεις σας, όπως όταν δεν ικανοποιούνται οι προσδοκίες σας ή δεν καλύπτονται οι ανάγκες σας.

Η εμπιστοσύνη μειώνει το άγχος

Η έλλειψη εμπιστοσύνης προκαλεί έντονο άγχος, ενώ η εμπιστοσύνη συμβάλλει στην ηρεμία και στην ασφάλεια.

Η εμπιστοσύνη βοηθά να ξεπεράστε τα εμπόδια

Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη στη σχέση σας, γνωρίζετε ότι μπορείτε να ξεπεράσετε κάθε πρόβλημα που προκύπτει, και να αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις που προκύπτουν. Επίσης η εμπιστοσύνη σας κάνει να νιώθετε ότι είστε προτεραιότητα για το σύντροφό σας.