Κάνε το Τεστ
Tranxene, Τρανξεν, Tranxene 20mg, Παρενεργειες, Χάπια, Θεραπεία, Άγχος, Αϋπνία

TRANXENE – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

TRANXENE - ενδείξεις και παρενέργειες

Το Tranxene ("τρανξέν") είναι ένα αγχολυτικό φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών. Η τυπική χρήση για το Tranxene (Κλοραζεπάτη, Clorazepate) είναι για την βραχυπρόθεσμη θεραπεία του άγχους. Μειώνει το άγχος αναστέλλοντας με εκλεκτικό τρόπο νευρωνικά κυκλώματα στο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου (η δράση της αφορά τον νευροδιαβιβαστή GABA).

Συμπληρωματικά χρησιμοποιείται και σε άλλες παθήσεις, όπως η κατάθλιψη. Χρησιμοποιείται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για την αϋπνία, γενικότερα άγχος, ανησυχία, ως μυοχαλαρωτικό, για την αντιμετώπιση της επιληψίας, κα.

Λήψη Tranxene

Κυκλοφορεί σε δόσεις των Tranxene 20 mg  (παλιότερα κυκλοφορούσε στα 5 mg, 10 mg, 15 mg). Αναλόγως την κατάσταση που αντιμετωπίζετε, η συνήθης δοσολογία Tranxene είναι 1 φορά την ημέρα, με ή χωρίς φαγητό. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Μορφή mg και ποσότητα Tranxene Τιμή
Χάπια F.C.TAB TRANXENE 20MG ΒΤx10 2,53

Σε χαμηλές δόσεις το Tranxene μειώνει το άγχος και την ανησυχία. Σε υψηλότερες δόσεις δρα ως ηρεμιστικό και μυοχαλαρωτικό.

Αποτελεσματικότητα Tranxene

Τα αποτελέσματα της δράσης του Tranxene επέρχονται συνήθως μέσα σε μία ώρα από τη λήψη, και διαρκούν 8-24 ώρες. Συνήθως η θεραπεία με Tranxene συνιστάται για λίγους μήνες, για την αντιμετώπιση του άγχους.

Πληροφορίες συνοπτικά: Tranxene

Φάρμακο: TRANXENE
Δραστική Ουσία: Κλοραζεπάτη / Clorazepate
Συνήθης δόση: 7.5 mg/ημέρα, 1-3 φορές/ημέρα
Μέγιστη δόση: 90  mg/ημέρα, σε διαιρεμένες δόσεις
Έναρξη δράσης: σε 30-60 λεπτά
Χρόνος δράσης: 6-12 ώρες
Κατηγορία: Βενζοδιαζεπίνες
Χρήση σε: Άγχος, Κατάθλιψη, Αϋπνία, Επιληψία
Γενόσημα φάρμακα:  -

Tranxene 20mg, tranxene χαπια, τρανξεν, παρενεργειες, θεραπεια

Παρενέργειες Tranxene

Συχνές παρενέργιες είναι: υπνηλία, διαταραχές στο συντονισμό κινήσεων, έλλειψη ισορροπίας, ανησυχία, αδυναμία μνήμης.

Η ηρεμιστική δράση του Tranxene μπορεί να παραταθεί σε ηλικιωμένους. Ατυχήματα και πτώσεις είναι συνηθισμένα σε ηλικιωμένους που παίρνουν Tranxene.

Κατάχρηση μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση, υπερδοσολογία ακόμα και θάνατο. Μην διακόψετε τη λήψη Tranxene απότομα, διαφορετικά μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα απόσυρσης.

Αναλυτικές πληροφορίες Tranxenespc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, tranxene, τρανξεν

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Tranxene για το κοινό, και το SPC του Tranxene όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Αντενδείξεις για το Tranxene

Δεν πρέπει να πάρετε το Tranxene αν πάσχετε από: αναπνευστικές παθήσεις, ηπατικές παθήσεις, υπνική άπνοια, μυασθένεια Gravis.

Εάν είσαστε έγκυος, χρειάζεται να γνωρίζετε πως το Tranxene μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο, καθώς και εξάρτηση.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Tranxene;

To Tranxene πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας. Δεν πρέπει να ξεκινάτε το Tranxene μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση, επειδή διαβάσατε γνώμες, κριτικές στο google ή προσωπικές εμπειρίες σε κάποιο forum.

Είναι το TRANXENE το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ

Είναι το TRANXENE το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Άλλα ηρεμιστικά φάρμακα, με παρόμοια επίδραση με το Tranxene: Rivotril, Clonotril, Klonopin

Συχνά ορθογραφικά λάθη: τρανξεν, τρανξενε, τρανχενε.

Φυσικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να μάθει να διαχειρίζεται το άγχος και να επεξεργαστεί σε βάθος τα αίτια του άγχους, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και μόνιμα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κορωνοϊό, κα) που μπορεί να επιβαρύνουν ή να αποτελούν τη ρίζα του άγχους.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, μπορούν να συνδυαστούν με το Tranxene όπου αυτό είναι αναγκαίο, μπορούν να προσφέρουν πολλά στη θεραπεία του άγχους, συγκριτικά περισσότερα από βιταμίνες και συμπληρώματα (πχ Βαλεριάνα).