Κάνε το Τεστ
Clonotril, Κλονοτριλ, Klonotril χάπια, Clonotrol, Παρενέργειες, Δοσολογία, Γνώμες

CLONOTRIL – που χρησιμοποιείται; Κλοναζεπάμη

CLONOTRIL / Κλοναζεπάμη

Το CLONOTRIL είναι ένα αγχολυτικό φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών (κλοναζεπάμη, clonazepam). Οι βενζοδιαζεπίνες γενικότερα έχουν αγχολυτικές, υπνωτικές, αντιεπιληπτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Το Clonotril (προφέρεται "κλονοτρίλ") xρησιμοποιείται σε αγχώδεις διαταραχές για την αντιμετώπιση του άγχους, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για την αϋπνία, ανησυχία, ως μυοχαλαρωτικό, για την αντιμετώπιση της επιληψίας (status epilepticus) και στη νευραλγία τριδύμου.

Λήψη Clonotril

Κυκλοφορεί σε per os (χάπια) δόσεις των Clonotril 2 mg. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Σε χαμηλές δόσεις το Clonotril μειώνει το άγχος και την ανησυχία. Σε υψηλότερες δόσεις δρα ως ηρεμιστικό και μυοχαλαρωτικό.

Πληροφορίες συνοπτικά: Clonotril

Φάρμακο: CLONOTRIL
Δραστική Ουσία: Κλοναζεπάμη / Clonazepam
Συνήθης δόση: 0.25 - 0.5 mg/ημέρα, 1-3 φορές/ημέρα
Έναρξη δράσης: σε 30-60 λεπτά
Χρόνος δράσης: 6-12 ώρες
Κατηγορία: Βενζοδιαζεπίνες
Χρήση σε: Άγχος, Αϋπνία, Επιληψία
Γενόσημα φάρμακα: Rivotril, Clonazepam, Aklonil

Αποτελεσματικότητα Clonotril

Τα αποτελέσματα της δράσης του Clonotril επέρχονται συνήθως μέσα σε 30-60 λεπτά από τη λήψη, και διαρκούν 6-12 ώρες.

clonotril 2mg, κλονοτριλ, klonotril, χαπια, clonotrol

Παρενέργειες Clonotril

Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι: υπνηλία, διαταραχές στο συντονισμό κινήσεων, έλλειψη ισορροπίας, ανησυχία, αδυναμία μνήμης.

Η ηρεμιστική δράση του Clonotril μπορεί να παραταθεί σε ηλικιωμένους. Ατυχήματα και πτώσεις είναι συνηθισμένα σε ηλικιωμένους που παίρνουν Clonotril.

Κατάχρηση μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση, υπερδοσολογία ακόμα και θάνατο. Μην διακόψετε τη λήψη Clonotril απότομα, διαφορετικά μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα απόσυρσης.

Αντενδείξεις για το Clonotril

Δεν πρέπει να πάρετε το Clonotril αν πάσχετε από: αναπνευστικές παθήσεις, ηπατικές παθήσεις, υπνική άπνοια, μυασθένεια Gravis.

Εάν είσαστε έγκυος, χρειάζεται να γνωρίζετε πως το Clonotril μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο, καθώς και εξάρτηση.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Clonotril;

To Clonotril πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας. Δεν πρέπει να ξεκινάτε το Clonotril μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση, επειδή διαβάσατε γνώμες, κριτικές στο google ή προσωπικές εμπειρίες σε κάποιο forum.

Είναι το CLONOTRIL το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ

Είναι το CLONOTRIL το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Γενόσημα φάρμακα: Rivotril, Clonazepam, Aklonil
Συχνά ορθογραφικά λάθη: ριβοτριλ, clonotrol, κλονοτριλ

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση του άγχους

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το άγχος αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια του άγχους και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα του άγχους.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με τη φαρμακευτική αγωγή όπου αυτό είναι αναγκαίο.