Κάνε το Τεστ
aklonil, ακλονιλ

AKLONIL – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

AKLONIL - δράση και παρενέργειες

Το AKLONIL είναι ένα αγχολυτικό φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών (κλοναζεπάμη, clonazepam). Οι βενζοδιαζεπίνες γενικότερα έχουν αγχολυτικές, υπνωτικές, αντιεπιληπτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Το Aklonil (προφέρεται "ακλονίλ") xρησιμοποιείται σε αγχώδεις διαταραχές για την αντιμετώπιση του άγχους, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για την αϋπνία, ανησυχία, ως μυοχαλαρωτικό, για την αντιμετώπιση της επιληψίας (status epilepticus) και στη νευραλγία τριδύμου.

Λήψη Aklonil

Κυκλοφορεί σε per os (χάπια) δόσεις των Aklonil 2 mg. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Μορφή mg και ποσότητα Τιμή
Χάπια AKLONIL TAB 2MG/TAB ΒΤ x 30 -

Σε χαμηλές δόσεις το Aklonil μειώνει το άγχος και την ανησυχία. Σε υψηλότερες δόσεις δρα ως ηρεμιστικό και μυοχαλαρωτικό.

Πληροφορίες συνοπτικά: Aklonil

Φάρμακο: AKLONIL
Δραστική Ουσία: Κλοναζεπάμη / Clonazepam
Συνήθης δόση: 0.25 - 0.5 mg/ημέρα, 1-3 φορές/ημέρα
Έναρξη δράσης: σε 30-60 λεπτά
Χρόνος δράσης: 6-12 ώρες
Κατηγορία: Βενζοδιαζεπίνες
Χρήση σε: Άγχος, Αϋπνία, Επιληψία
Πρωτότυπο φάρμακο: Clonotril

aklonil, ακλονιλ, χαπια Αποτελεσματικότητα Aklonil

Τα αποτελέσματα της δράσης του Aklonil επέρχονται συνήθως μέσα σε 30-60 λεπτά από τη λήψη, και διαρκούν 6-12 ώρες.

Παρενέργειες Aklonil

Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι: υπνηλία, διαταραχές στο συντονισμό κινήσεων, έλλειψη ισορροπίας, ανησυχία, αδυναμία μνήμης.

Η ηρεμιστική δράση του Aklonil μπορεί να παραταθεί σε ηλικιωμένους. Ατυχήματα και πτώσεις είναι συνηθισμένα σε ηλικιωμένους που παίρνουν Aklonil .

Κατάχρηση μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση, υπερδοσολογία ακόμα και θάνατο. Μην διακόψετε τη λήψη Aklonil απότομα, διαφορετικά μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα απόσυρσης.

Αντενδείξεις για το Aklonil

Δεν πρέπει να πάρετε το Aklonil αν πάσχετε από: αναπνευστικές παθήσεις, ηπατικές παθήσεις, υπνική άπνοια, μυασθένεια Gravis.

Εάν είσαστε έγκυος, χρειάζεται να γνωρίζετε πως το Aklonil μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο, καθώς και εξάρτηση.

Είναι το AKLONIL το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ

Είναι το AKLONIL το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Συχνά ορθογραφικά λάθη: aklonil

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση του άγχους

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το άγχος αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια του άγχους και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα του άγχους.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με to Aklonil όπου αυτό είναι αναγκαίο.