Κάνε το Τεστ
frisium, φρισιουμ, φριζιουμ, frizium

FRISIUM – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

FRISIUM - δράση και παρενέργειες

Το FRISIUM είναι ένα αγχολυτικό φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών (κλοβαζάμη, clobazam). Οι βενζοδιαζεπίνες γενικότερα έχουν αγχολυτικές, υπνωτικές, αντιεπιληπτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Το Frisium (προφέρεται "φρίζιουμ") xρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της επιληψίας (status epilepticus), και δευτερευόντως για την αντιμετώπιση του άγχους,

Δοσολογία και λήψη Frisium

Κυκλοφορεί σε per os (χάπια) δόσεις των Frisium 10 mg. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Μορφή mg και ποσότητα Τιμή
Χάπια FRISIUM TAB 10MG ΒΤΧ20 2,02

Για ενήλικες: 20–30 mg ημερησίως και στη συνέχεια αύξηση (εάν είναι απαραίτητο) έως 60 mg ημερησίως. Η συνιστώμενη αρχική δόση για ενήλικες είναι 10 mg/ημέρα, διαιρεμένα δύο φορές ημερησίως, η οποία αυξάνεται μετά από μία εβδομάδα σε 20 mg/ημέρα και διατηρείται στα 40 mg/ημέρα τη δεύτερη εβδομάδα.

Για παιδίά 6-17 ετών: αρχικά 5 mg ημερησίως, η δόση πρέπει να αυξάνεται εάν είναι απαραίτητο σε διαστήματα 5 ημερών. Η δόση συντήρησης είναι 0,3–1 mg/kg ημερησίως, ημερήσιες δόσεις έως και 30 mg μπορούν να χορηγηθούν ως εφάπαξ πριν τον ύπνο. Οι υψηλότερες δόσεις πρέπει να διαιρεθούν. Μέγιστο 60 mg την ημέρα.

Πληροφορίες συνοπτικά: Frisium

Φάρμακο: FRISIUM
Δραστική Ουσία: Kλοβαζάμη / Clobazam
Ημερήσια δόση: 10-60 mg
Κατηγορία: Βενζοδιαζεπίνες
Χρήση σε: Επιληψία, Άγχος
Γενόσημα φάρμακα:  -

Αποτελεσματικότητα Frisium

Τα αποτελέσματα της δράσης του Frisium επέρχονται συνήθως μέσα σε 30-60 λεπτά από τη λήψη, και διαρκούν 6-12 ώρες.

frisium, χαπια, φρισιουμ, φριζιουμ, frizium

Παρενέργειες Frisium 

Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι υπνηλία (ιδίως στην έναρξη της αγωγής και αν χρησιμοποιηθούν οι μεγαλύτερες δόσεις), διαταραχές στο συντονισμό κινήσεων, έλλειψη ισορροπίας. Επίσης συχνές είναι επιθετικότητα, ανησυχία, αταξία, δυσκοιλιότητα, ζαλάδα, ναυτία, διαταραχές συγκέντρωσης, αδυναμία μνήμης, πονοκέφαλος, ξηροστομία, θολή όραση.

Η ηρεμιστική δράση του Frisium μπορεί να παραταθεί σε ηλικιωμένους. Ατυχήματα και πτώσεις είναι συνηθισμένα σε ηλικιωμένους που παίρνουν Frisium.

Κατάχρηση μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση, υπερδοσολογία ακόμα και θάνατο. Μην διακόψετε τη λήψη Frisium απότομα, διαφορετικά μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα απόσυρσης.

Αντενδείξεις για το Frisium

Δεν πρέπει να πάρετε το Frisium αν πάσχετε από: αναπνευστικές παθήσεις, ηπατικές παθήσεις, υπνική άπνοια, μυασθένεια Gravis.

Εάν είσαστε έγκυος, χρειάζεται να γνωρίζετε πως το Frisium μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο, καθώς και εξάρτηση.

Είναι το FRISIUM το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ

Είναι το FRISIUM το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Γενόσημα φάρμακα: -
Συχνά ορθογραφικά λάθη: φριζιουμ, φρισιουμ, frizium

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση του άγχους

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το άγχος αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια του άγχους και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα του άγχους.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με τη φαρμακευτική αγωγή όπου αυτό είναι αναγκαίο.