Κάνε το Τεστ
trebon, τρεμπον, τρεβον, ποσο κοστιζει, τιμη

TREBON N – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

TREBON N - ενδείξεις, οδηγίες, παρενέργειες

Το TREBON-N (τρεμπόν ν) είναι ένα αποχρεμπτικό και βλενολυτικό φάρμακο. Χρησιμοποιείται για την ρευστοποίηση των βλεννωδών εκκρίσεων της αναπνευστικής οδού σε περιπτώσεις οξειών και χρόνιων βρογχοπνευμονικών παθήσεων (όπως για παράδειγμα σε βρογχίτιδα,εμφύσημα, τραχειοβρογχίτιδα, χρόνια ασθματική βρογχίτιδα), καθιστά δηλαδή πιο εύκολη την απόχρεμψη φλεμάτων. Εάν απαιτείται, κατά τη διάρκεια οξειών εξάρσεων των βρογχίτιδων μπορεί να χορηγείται ταυτόχρονα και κάποιο κατάλληλο αντιβιοτικό.

Το Trebon-N (ακετυλοκυστεΐνη) χρησιμοποιείται σαν βλεννολυτικός παράγων, τόσο στην πυώδη όσο και στην μη πυώδη βλέννα. Μειώνει το ιξώδες της βλέννας χωρίς να αλλοιώνει το βλεννογόνο, διευκολύνοντας έτσι την απόχρεμψη των φλεμάτων.

Επίσης, το Trebon N 600mg χρησιμοποιείται ως αντίδοτο στην τοξικότητα από παρακεταμόλη (Depon). Στις περιπτώσεις δηλητηρίασης από παρακεταμόλη προτιμάται η ενδοφλέβια χορήγηση ακετυλοκυστεΐνης, και σε περίπτωση που αυτή δεν είναι διαθέσιμη γίνεται χορήγηση από το στόμα.

Δοσολογία Trebon N

Το φάρμακο είναι προτιμότερο να λαμβάνεται πριν από τα γεύματα.

  • Δοσολογία Trebon N για ενήλικες: 600 mg την ημέρα.
  • Δοσολογία για παιδιά άνω των 12 ετών: 600mg την ημέρα. Η περιεκτικότητα των 600 mg δε συνιστάται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Υπάρχουν διαθέσιμες οι περιεκτικότητες των 100 mg και 200 mg γι’ αυτά τα παιδιά, με χαμηλότερη ποσότητα δραστικής ουσίας.

Η δοσολογία του Trebon N μπορεί να αυξηθεί από τον θεράποντα ιατρό με βάση την εκτίμηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας. Η διάρκεια της θεραπείας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 8-10 ημέρες χωρίς ιατρική συμβουλή. Πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό εάν δεν αισθάνεστε καλύτερα ή εάν αισθάνεστε χειρότερα μετά από 4-5 ημέρες λήψης.

Μορφές Trebon N

Το Trebon-N κυκλοφορεί σε δύο μορφές, κοκκία σε φακελίσκους για πόσιμο διάλυμα, και έτοιμο σιρόπι. Το κόστος του είναι ανάλογως των mg και της ποσότητας όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Μορφή mg και ποσότητα Trebon N Τιμή
Φακελίσκοι TREBON-N GRA.OR.SUS 600MG, BTx 8 SACHETS 3,25
Φακελίσκοι TREBON-N GRA.OR.SUS 600MG, BTx 20 SACHETS 8,13
Φακελίσκοι TREBON-N GRA.OR.SUS 200MG, BTx 8 SACHETS 2,28
Φακελίσκοι TREBON-N GRA.OR.SUS 200MG, BTx 20 SACHETS 5,69
Φακελίσκοι TREBON-N GRA.OR.SUS 600MG, BTx 8 SACHETS 2,28
Φακελίσκοι TREBON-N GRA.OR.SUS 600MG, BTx 20 SACHETS 8,13
Σιρόπι TREBON-N PD.ORA.SUS 200MG/5ML FLX120ML 4,56

Κάθε φακελίσκος Trebon N περιέχει κοκκία ακετυλοκυστεΐνης για πόσιμο εναιώρημα, σε συσκευασία μιας δόσης.

trebon τρεμπον φακελακια φακελισκοι σκονη φλεγματα φλεματα, ποσο κοστιζει, τιμη

Αναλυτικές πληροφορίες Trebon Nspc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, trebon, τρεμπον

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Trebon για το κοινό, και το SPC του Trebon όπου περιγράφεται αναλυτικά η δοσολογία και όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Παρενέργειες Trebon N

Σπανιότατα έχουν αναφερθεί αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Μπορεί να εμφανισθούν συμπτώματα από το γαστρεντερικό (στοματίτιδα, ναυτία, έμετος, ενεργοποίηση γαστροδωδεκαδακτυλικού έλκους), πυρετός, ρινόρροια, νωθρότης, ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγος, εξανθήματα, ρίγη.

Ειδικές προφυλάξεις κατά τη χρήση Trebon N

Πρέπει να χορηγείται με προσοχή σε ασθενείς με άσθμα για τον κίνδυνο εμφάνισης βρογχόσπασμου. Εάν εμφανισθεί βρογχόσπασμος, να διακόπτεται αμέσως η χρήση του.

Κατά τη χρήση του φαρμάκου μπορεί να προκληθεί αύξηση του όγκου των ρευστοποιουμένων βρογχικών εκκρίσεων. Εάν οι εκκρίσεις αυτές δεν απομακρυνθούν με βήχα μπορεί να χρειασθεί ειδική υποστήριξη για να
παραμείνει ανοικτή η αναπνευστική οδός.

Μπορεί να μειώσει τη δράση των αντιβιοτικών, όπως πενικιλλίνης, τετρακυκλίνης ή ερυθρομυκίνης.

Αντενδείξεις Trebon N

Ενεργό έλκος στομάχου ή δωδεκαδακτύλου.

Άλλα σχετικά φάρμακα: Mucosolvan

Ενίσχυση ανοσοποιητικού και αντιμετώπιση κρυολογημάτων 

Η διατροφή με πλούσιες βιταμίνες, η άσκηση και ο καλός ύπνος παίζουν κύριο ρόλο στην ψυχική και σωματική αντοχή μας. Το άγχος και το χρόνιο στρες μας καθιστούν πιο επιρρεπείς στο κρυολόγημα και τις λοιπές ιώσεις, καθώς επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Είναι πολύ σημαντικό σε περιόδους έξαρσης των ιώσεων να θωρακίζουμε τον οργανισμό μας. Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ιώσεων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως στην περίπτωση που εμφανίζετε συχνά κρυολογήματα και λοιμώξεις, υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού ομοιοπαθητικού γιατρού.