Κάνε το Τεστ
Norgesic, Νορτζεσικ, Παρενέργειες, Norgesic τιμή, Που βοηθάει, Μυοχαλαρωτικό, Ισχυαλγία, Αντιφλεγμονωδη, ΜΣΑΦ

NORGESIC – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

NORGESIC - ενδείξεις, παρενέργειες

Κάθε χάπι NORGESIC (νορτζεσικ) περιέχει το συνδυασμό δύο ουσιών:

 • κιτρική ορφεναδρίνη (χαλαρωτικό των σκελετικών μυών, δρα στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, όχι στους μύες άμεσα) και
 • παρακεταμόλη (που είναι αναλγητικό).

Ενδείξεις Norgesic

Το Norgesic βοηθάει στη χαλάρωση των μυών, και θεωρείται ανακουφιστικό και συμπληρωματικό φάρμακο σε άλλες θεραπείες και μέτρα, όπως η ξεκούραση, η φυσιοθεραπεία ή άλλες σωματικές θεραπείες (βελονισμός, trigger points therapy) και άλλα μέτρα που μπορεί να βοηθούν στην ανακούφιση του οξύ μυοσκελετικού πόνου. Το Norgesic δεν είναι αντιφλεγμονώδες, και μπορεί να συνδυαστεί με άλλα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Το Norgesic χρησιμοποιείται για την συμπτωματική αντιμετώπιση του μυοσκελετικού πόνου, σε περιπτώσεις όπως αυτές που περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

 

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ NORGESIC ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Επώδυνα μετατραυματικά μυϊκά σύνδρομα Βελονισμός, Χειροπρακτική Trigger points therapy
Μυϊκές συσπάσεις που προκαλούνται από απότομες κινήσεις του σώματος Trigger points therapy, Βελονισμός, Διατάσεις
Διαστρέμματα Ομοιοπαθητική (για παράδειγμα Arnica) Χειροπρακτική, Βελονισμός
Εξωαρθρικός ρευματισμός που συνοδεύεται από μυϊκό σπασμό (μυοσίτις, μυαλγία, κα). Χειροπρακτική, Βελονισμός, Trigger points therapy
Οσφυαλγία - οξύ ή χρόνιο άλγος οσφυϊκής χώρας (λουμπάγκο) Ψυχοθεραπεία (ο χρόνιος πόνος στη μέση και η κατάθλιψη συχνά συνδέονται) Χειροπρακτική, Trigger points therapy

norgesic, χαπια, νορτζεσικ, παρενεργειες, norgesic τιμη, που βοηθαει, μυοχαλαρωτικο, ισχυαλγία, αντιφλεγμονωδη

Δοσολογία Norgesic

Κυκλοφορεί σε χάπια των NORGESIC (450+35) MG/TAB με τιμή 3,14 ευρώ. Κάθε χάπι περιέχει δηλαδή 450MG παρακεταμόλης και 35MG ορφεναδρίνης.

Το Norgesic θα πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Μορφή mg και ποσότητα Norgesic Τιμή
Χάπια  NORGESIC TAB (450+35)MG ΒΤx30 3,14

Λήψη Norgesic

Η συνήθης δόση ενηλίκων για το Norgesic είναι 1-2 δισκία, 3 φορές την ημέρα (δηλαδή κάθε 8 ώρες). Δεν πρέπει να παίρνετε περισσότερα από 2 δίσκια σε κάθε δόση.

Στους ηλικιωμένους ασθενείς η δόση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει συνολικά τα 3 δισκία την ημέρα (δηλαδή ½-1 δισκίο, 3 φορές την ημέρα).

Καταπίνετε τα δισκία με ένα ποτήρι νερό.

Αντενδείξεις για το Norgesic

Δεν πρέπει να παίρνετε Norgesic εάν πάσχετε από γλαύκωμα, κατακράτηση ούρων, μυασθένεια, ηπατική ανεπάρκεια. Επίσης εάν έχετε προβλήματα από το γαστρεντερικό, ή εμφανίζετε υπερευαισθησία σε κάποιο από τα συστατικά του προϊόντος.

Το Norgesic δεν πρέπει να χορηγείται σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Αναλυτικές πληροφορίες Norgesicspc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, norgesic, νορτζεσικ

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Norgesic για το κοινό, και το SPC του Norgesic όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Παρενέργειες Norgesic

Όπως με όλα τα φάρμακα, μερικές φορές παρουσιάζονται ανεπιθύμητες ενέργειες. Με το Norgesic οι παρενέργειες αυτές μπορεί να είναι:

 • Ξηρό στόμα
 • Ναυτία
 • Θολή όραση
 • Ζάλη
 • Ανησυχία
 • Ταχυκαρδία
 • Αίσθημα παλμών
 • Αύξηση ενδοφθάλμιας πίεσης
 • Διαστολή της κόρης του οφθαλμού
 • Δυσκοιλιότητα
 • Κατακράτηση ούρων
 • Κεφαλαλγία
 • Αδυναμία

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Norgesic;

To Norgesic πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας. Δεν πρέπει να ξεκινάτε το Norgesic μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση, επειδή διαβάσατε γνώμες στο google ή κριτικές σε κάποιο φόρουμ.

αντιφλεγμονωδη μσαφ Συνδυασμός με άλλα φάρμακα

Το Norgesic μπορεί να συνδυαστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας με άλλα αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) όπως το Mesulid, Naprosyn, Biofenac, Nurofen, Voltaren, Niflamol, Xefo Rapid, κα.

Το Norgesic περιέχει παρακεταμόλη, και θα πρέπει να αποφεύγεται η παράλληλη χρήση του με άλλα φάρμακα που περιέχουν παρακεταμόλη (όπως το Depon), καθώς η υπερδοσολογία παρακεταμόλης μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ηπατική βλάβη.

Άλλα σχετικά φάρμακα:
Συχνά ορθογραφικά λάθη: νορτζεσικ

Άλλες φυσικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση του πόνου

Αναλόγως της εντόπισης και της αιτίας του πόνου, υπάρχουν αρκετές φυσικές εναλλακτικές επιλογές, όπως η ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ, η TRIGGER POINTS θεραπεία, ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ και η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ.

Ο χρόνιος πόνος σε πολλές περιπτώσεις οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια. Για αυτό στον χρόνιο πόνο και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα, η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί να προσφέρει πολλά.