Κάνε το Τεστ
dragon fruit, θρεπτική αξία dragon fruit, διατροφική αξία dragon fruit, οφέλη dragon fruit

Dragon fruit: διατροφική αξία και οφέλη στην υγεία

Dragon Fruit

Το dragon fruit ή το φρούτο του Δράκου είναι ένα τροπικό φρούτο με μοναδική εμφάνιση, γλυκιά γεύση και τραγανή υφή. Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που είναι ωφέλιμα για την υγεία. Επίσης περιέχει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που είναι σημαντικά για την υγεία του σώματος.

Διατροφική αξία

Το dragon fruit περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνουν:

Επίσης περιέχει μικρότερες ποσότητες ασβεστίου και χαλκού, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή υγεία. Περιέχει 60 θερμίδες ανά 100 gr.

Αντιοξειδωτικά

Το dragon fruit περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι ασταθή μόρια που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα κύτταρα και συνδέονται με χρόνια νοσήματα και την γήρανση.

Το dragon fruit περιέχει τα εξής αντιοξειδωτικά:

  • Βηταλαΐνες: εντοπίζονται στο κόκκινο χρώμα του φρούτου, αυτές οι βαθιές κόκκινες χρωστικές φαίνεται ότι προστατεύουν την LDL χοληστερόλη (κακή χοληστερόλη) από την οξείδωση.
  • Υδροξυκυνναμικά: αυτές οι ενώσεις έχουν αντικαρκινική δράση.
  • Φλαβονοειδή: αυτή η ομάδα αντιοξειδωτικών συνδέεται με την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και τον μειωμένο κίνδυνο για νοσήματα του καρδιαγγειακού.

Οφέλη dragon fruit

Μείωση του κινδύνου για διαβήτη

Το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει υψηλά ποσοστά φυτικών ινών που συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και δεν προκαλεί απότομη αύξηση της γλυκόζης στους διαβητικούς. Η τακτική κατανάλωση του dragon fruit βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας της γλυκόζης στο αίμα και προλαμβάνει τις συνέπειες που προκαλεί ο διαβήτης.

Αντικαρκινική δράση

Το dragon fruit έχει αντικαρκινικές ιδιότητες που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του παχέος εντέρου. Περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμίνης C η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που προλαμβάνει χρόνια νοσήματα όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμίνης C που ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά να είμαστε υγιείς. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να καταπολεμά ις λοιμώξεις.

Βελτίωση της πέψης

Το dragon fruit είναι πλούσια πηγή ολιγοσακχαριτών που βοηθούν τα καλά βακτήρια του εντέρου και συμβάλλουν στην πέψη. Επίσης περιέχει φυτικές ίνες οι οποίες επίσης βοηθούν στην υγεία του πεπτικού, μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο, υπέρταση και νοσήματα του καρδιαγγειακού.

Υγεία της καρδιάς

Το dragon fruit περιέχει βηταλαΐνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για το κόκκινο χρώμα και μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης. Οι μικροσκοπικοί μαύροι σπόροι μέσα στο φρούτο είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 και ωμέγα-9 λιπαρά οξέα τα οποία είναι καλά για την καρδιά και μειώνουν τον κίνδυνο για νοσήματα του καρδιαγγειακού.

Ενίσχυση του οργανισμού

Για την περαιτέρω γενική ενίσχυση του οργανισμού, του εγκεφάλου, του γαστρεντερικού και της αντιμετώπισης του στρες/άγχους, υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις μέσα από την ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και το ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.