Το dragon fruit ή το φρούτο του Δράκου είναι ένα τροπικό φρούτο με μοναδική εμφάνιση, γλυκιά γεύση και τραγανή υφή. Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που είναι ωφέλιμα για την υγεία. Επίσης περιέχει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που είναι σημαντικά για την υγεία του σώματος.
Το dragon fruit περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνουν:
Επίσης περιέχει μικρότερες ποσότητες ασβεστίου και χαλκού, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή υγεία. Περιέχει 60 θερμίδες ανά 100 gr.
Το dragon fruit περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι ασταθή μόρια που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα κύτταρα και συνδέονται με χρόνια νοσήματα και την γήρανση.
Το dragon fruit περιέχει τα εξής αντιοξειδωτικά:
Το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει υψηλά ποσοστά φυτικών ινών που συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και δεν προκαλεί απότομη αύξηση της γλυκόζης στους διαβητικούς. Η τακτική κατανάλωση του dragon fruit βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας της γλυκόζης στο αίμα και προλαμβάνει τις συνέπειες που προκαλεί ο διαβήτης.
Το dragon fruit έχει αντικαρκινικές ιδιότητες που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του παχέος εντέρου. Περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμίνης C η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που προλαμβάνει χρόνια νοσήματα όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος.
Το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμίνης C που ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά να είμαστε υγιείς. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να καταπολεμά ις λοιμώξεις.
Το dragon fruit είναι πλούσια πηγή ολιγοσακχαριτών που βοηθούν τα καλά βακτήρια του εντέρου και συμβάλλουν στην πέψη. Επίσης περιέχει φυτικές ίνες οι οποίες επίσης βοηθούν στην υγεία του πεπτικού, μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο, υπέρταση και νοσήματα του καρδιαγγειακού.
Το dragon fruit περιέχει βηταλαΐνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για το κόκκινο χρώμα και μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης. Οι μικροσκοπικοί μαύροι σπόροι μέσα στο φρούτο είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 και ωμέγα-9 λιπαρά οξέα τα οποία είναι καλά για την καρδιά και μειώνουν τον κίνδυνο για νοσήματα του καρδιαγγειακού.
Για την περαιτέρω γενική ενίσχυση του οργανισμού, του εγκεφάλου, του γαστρεντερικού και της αντιμετώπισης του στρες/άγχους, υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις μέσα από την ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και το ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.