Κάνε το Τεστ
Gelsemium, Ομοιοπαθητικό φάρμακο, Ιδιότητες, Tζελσεμιουμ

Gelsemium – ομοιοπαθητικό φάρμακο

Gelsemium, Ομοιοπαθητικό φάρμακο, Τζελσεμιουμ, ιδιότητες, ιδιοσυγκρασία Gelsemium - ομοιοπαθητικό φάρμακο

To ομοιοπαθητικό φάρμακο Gelsemium sempervirens παράγεται από το γιασεμί (φυτό). Η ιδιοσυγκρασία του Gelsemium συνδέεται με "αδυναμία" σε όλα τα επίπεδα, ψυχικό, σωματικό και νοητικό. Η αδυναμία αυτή μπορεί σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις να φτάσει ακόμα και σε "παράλυση". Στην ομοιοπαθητική το Gelsemium χρησιμοποιείται σε άτομα με φοβίες, δειλία, τρέμουλο, αδυναμία να αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε άγχος ή στρες, κοινωνικό άγχος, προκαταβολικό άγχος και άγχος επίδοσης. Αδυναμία μνήμης, σύγχυση, μεγάλη σωματική αδυναμία και κόπωση. Ίλιγγος, μουδιάσματα στο κεφάλι και σε όλο το σώμα, πονοκέφαλοι, διπλωπία, βαριά βλέφαρα. Φόβος ότι η καρδιά του θα σταματήσει να χτυπάει.

Χρησιμοποιείται συχνά επίσης και για την αντιμετώπιση της γρίπης, κρυολογημάτων, λοιμώξεων, διάρροιας.

Μπορεί το Gelsemium να με βοηθήσει;

Εξαρτάται. Θα σας βοηθήσει εφόσον ταιριάζει στο σύνολο (ή κάποιες φορές, και εν μέρει) της ιδιοσυγκρασίας και των συμπτωμάτων που εμφανίζετε.

Δυναμοποιήσεις Gelsemium

Δυναμοποιήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι οι Gelsemium 1M, Gelsemium 200CH, Gelsemium 30CH, Gelsemium 6x.

Παρενέργειες Gelsemium

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες. Ωστόσο προκαλούν θεραπευτικές μεταβολές στον οργανισμό, ο οποίος μπορεί να παρουσιάσει κάποιες ψυχικές ή/και σωματικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής πορείας.

Πόσο θα με βοηθήσει το Gelsemium;

Υπάρχει μία παρανόηση τόσο σε γιατρούς όσο και σε θεραπευόμενους, ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις να εξαφανίσει ΟΛΑ τα συμπτώματα και ΟΛΑ τα προβλήματα, ανεξαρτήτου βαρύτητας και ποιότητας. Αυτό δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως για θέματα που άπτονται της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων που αναλαμβάνουν γιατροί χωρίς να είναι ψυχίατροι), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο, ενώ άλλες θεραπευτικές τεχνικές θα μπορούσαν να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Θεραπεία άγχους και φοβιών

Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Gelsemium είναι δυνητικά σημαντική, αλλά ιδίως για τους περισσότερους ανθρώπους που υποφέρουν από άγχος, φόβο και φοβίες, ή που θέλουν να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους, χρειάζεται θεραπεία καταρχήν με EMDR (για την επεξεργασία ορισμένων τραυματικών βιωμάτων) και συμπληρωματικά βραχεία ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ο συνδυασμός των οποίων έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.