Κάνε το Τεστ
γάμος, φόβος του γάμου, γιατί οι άνδρες φοβούνται το γάμο

Γιατί οι άνδρες φοβούνται το γάμο;

Ο φόβος του γάμου

Ο γάμος είναι μια διαδικασία που συμβολίζει την ένωση δύο ανθρώπων. Αν και για τους περισσότερους ανθρώπους, ο γάμος είναι μια ευχάριστη εμπειρία υπάρχουν και κάποιοι που φοβούνται το γάμο.

Φόβος για το άγνωστο

Οι αλλαγές κάθε είδους, είτε καλές είτε κακές, συχνά προκαλούν συναισθήματα φόβου ή ανησυχίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αντιμετωπίζετε κάτι άγνωστο. Κάθε αλλαγή στη ζωή κρύβει μέσα της το φόβο για το άγνωστο. Όλοι θέλουμε οι μεταβάσεις να είναι ομαλές αλλά τελικά όλοι μας νιώθουμε άγχος. Κανένας δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί μια σχέση.

Αποτυχημένοι γάμοι

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι μισοί περίπου γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο, άρα είναι πολύ πιθανό κάποιο κοντινό σας πρόσωπο να έχει χωρίσει ή να έχετε ακούσει μια ιστορία χωρισμού. Δεν είναι παράξενο που ακούμε περισσότερα άσχημα πράγματα για τους γάμους παρά όμορφα. Σε όλα τα ζευγάρια υπάρχει πόνος και δυσαρέσκεια και φυσικά κάποιοι γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο. Όμως αυτό δεν αποτελεί κανόνα και για εσάς. Επειδή οι γονείς ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο δεν τα κατάφερε αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί και σε εσάς.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης

Ένας άλλος φόβος που εμφανίζεται μαζί με την ανησυχία για το γάμο είναι ο φόβος ότι δεν είστε αρκετά καλοί. Η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντική για τις υγιείς σχέσεις. Συχνά συγχέουμε την αυτοπεποίθηση με την περηφάνια, αλλά υπάρχει μια βασική διαφορά μεταξύ τους. Η περηφάνια συνήθως πηγάζει από την επιτυχία και τα επιτεύγματα. Η αυτοπεποίθηση σημαίνει ότι αναγνωρίζετε την ανθρώπινη φύση σας και τα ελαττώματά σας. Έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζετε ότι αξίζετε, ότι είστε σημαντικοί και αξίζετε το σεβασμό.

Γιατί οι άνδρες φοβούνται το γάμο;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνδρες φοβούνται το γάμο:

Μισούν τη δέσμευση

Η δέσμευση φαίνεται ότι πνίγει κάποιους άνδρες. Πιστεύουν ότι όταν δεσμεύονται η ζωή τους θα είναι μια βαρετή ρουτίνα. Πολλοί άνδρες έχουν ανασφάλειες και φόβους, όπως ο φόβος της δέσμευσης. Αυτό βέβαια, δεν ισχύει για όλους τους άνδρες, μερικοί χρειάζονται βοήθεια για να ξεπεράσουν σταδιακά τους φόβους τους.

Δεν θέλουν να είναι δεύτεροι στη ζωή σας

Συνήθως ο γάμος περιλαμβάνει παιδιά, δουλειά, υποχρεώσεις του σπιτιού και πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις. Οι άνδρες φοβούνται ότι μετά το γάμο, όλα αυτά θα γίνουν προτεραιότητα και θα έρχονται δεύτεροι. Οι άνδρες φοβούνται να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Μπορείτε όμως να βοηθήσετε το σύντροφό σας να καταλάβει ότι πάντα θα είναι προτεραιότητα σας.

Δεν θέλουν να γίνετε μια άλλη γυναίκα

Κάθε άνδρας θαυμάζει την ικανότητα που έχει κάθε γυναίκα να γίνει μητέρα και να μπορεί να διαχειρίζεται πολλές καταστάσεις ταυτόχρονα. Αλλά ποτέ δεν θα ήθελε να γίνετε μια άλλη γυναίκα. Δεν θέλει να χάσει τη σύντροφό του.

Φοβούνται τις υποχρεώσεις

Οι περισσότεροι άνδρες φοβούνται τις ευθύνες που συνοδεύουν ένα γάμο. Χρειάζεται χρόνος για να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό είναι αναπόφευκτο όσο μεγαλώνουν, θα είναι κομμάτι της ζωής τους είτε παντρευτούν είτε όχι. Όλες οι σχέσεις, απαιτούν υπευθυνότητα. Έτσι, κάποια στιγμή στη ζωή τους, οι άνδρες ξεπερνούν αυτό το φόβο και προχωρούν στη ζωή τους με τη γυναίκα που αγαπούν.

Φοβούνται ότι θα είναι θέμα σχολιασμού

Οι άνδρες φοβούνται ότι οι σύντροφοί τους θα μιλούν ανοιχτά στις φίλες τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη σχέση τους. Οι άνδρες κατανοούν ότι οι γυναίκες θέλουν έναν ώμο να στηριχτούν όταν έχουν μαλώσει άσχημα, αλλά φοβούνται ότι θα μιλήσουν άσχημα για αυτούς. Οι άνδρες φοβούνται ότι θα γίνουν οι κακοί αν οι γυναίκες τους συζητήσουν τα θέματά τους με τις φίλες τους. Οι παντρεμένες γυναίκες πρέπει να συζητούν με τους συζύγους τους όταν τα πράγματα ηρεμήσουν και ν εξασφαλίζουν ότι οι συζητήσεις που κάνουν με τις φίλες τους θα μείνουν μεταξύ τους.

Απειλείται η ελευθερία τους

Για πολλούς ανθρώπους ο γάμος σημαίνει το τέλος της ελευθερίας τους. Αν και αυτή η αντίληψη δεν είναι ορθή, μερικοί άνδρες σκέφτονται ότι ο γάμος θα προκαλέσει πίεση στη ζωή τους και στην ελευθερία τους. Αντιλαμβάνονται επίσης το γάμο ως απειλή για όσα απολάμβαναν με τους φίλους τους.

Το σεξ μειώνεται

Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει μια γυναίκα να επιθυμεί το σεξ είναι ο γάμος. Η ασφάλεια, το δέσιμο και η βαθιά σύνδεση που δημιουργεί ο γάμος συχνά κάνει τις γυναίκες να βαριούνται, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνδρες υποθέτουν ότι μετά το γάμο το ενδιαφέρον για το σεξ μειώνεται. Αν και αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, αν αγαπάτε βαθιά κάποιον, πάντα θα βρίσκετε χρόνο για σεξ. Μπορείτε να κρατήσετε τη φλόγα ζωντανή στη σχέση σας, να μοιράζεστε τις δουλειές του σπιτιού , να ανταλλάσετε αγκαλιές και φιλιά έτσι το σεξ δεν θα μειωθεί.

Έλλειψη χρόνου για τον εαυτό

Είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, ειδικά αν είστε αφοσιωμένοι σε μια σχέση. Πολλοί άνδρες σκέφτονται ότι δεν θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τα παιχνίδια ποδοσφαίρου με τους φίλους τους ή θα πρέπει να περνούν βαρετά απογεύματα με τους στενούς τους φίλους ως παντρεμένοι. Οι άνδρες πρέπει να ξέρουν ότι και οι γυναίκες θέλουν να έχουν χρόνο για τον εαυτό τους και να βγαίνουν με τις φίλες τους. Όλα αυτά μπορούν να συνυπάρχουν σε ένα γάμο.

Φοβούνται ότι ο γάμος θα σας αλλάξει

Ο γάμος δημιουργεί την αίσθηση της ασφάλειας και δεν νιώθετε πλέον την ανησυχία για το μέλλον της σχέσης σας. Ακόμη και μετά το γάμο, μια γυναίκα δεν πρέπει να σταματά να αποζητά την προσοχή του συζύγου της ή να μην ντύνεται όμορφα. Ένα πράγμα που φοβούνται οι άνδρες για το γάμο είναι η αλλαγή που προκαλεί στις γυναίκες. Ο γάμος προσθέτει περισσότερες ευθύνες στους ώμους σας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσετε να είστε ο εαυτός σας. Ο σύζυγος σας , σας παντρεύτηκες για όλα αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά σας.

Δεν θέλουν να αλλάξουν οι ίδιοι

Πολλοί άνδρες πιστεύουν ότι μετά το γάμο οι γυναίκες τους θα προσπαθήσουν να τους αλλάξουν και να τους μετατρέψουν στο ιδανικό άτομο, και αυτό δεν το θέλουν καθόλου. Όταν βγαίνετε ραντεβού, πάντα είστε ο καλύτερος σας εαυτός. Ωστόσο, όταν περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί συνειδητοποιείτε τα ελαττώματα του άλλου. Οι άνδρες πιστεύουν ότι οι γυναίκες τους θέλουν να τους αλλάξουν συνήθειες και να τους μετατρέψουν σε ένα τελείως διαφορετικό άτομο. 

Αυτοί οι φόβοι είναι μοναδικοί για κάθε άνθρωπο και αλλάζουν ανάλογα με το δέσιμο που έχουν δύο σύντροφοι. Αν είστε σε μια σχέση και θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα, μιλήστε για όσα αισθάνεστε έτσι ώστε ο γάμος σας να ξεκινήσει χωρίς ανησυχίες και φόβους.

Ο γάμος περιέχει ρίσκο και μπορεί να προκαλέσει άγχος σε πολλούς ανθρώπους, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Αν είστε ειλικρινείς και αυθεντικοί με το σύντροφό σας τότε τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους. Θα βρείτε το κουράγιο να προχωρήσετε έχοντας στο μυαλό σας ότι κάτι καλύτερο θα έρθει.