Κάνε το Τεστ
η συνταγη της επιτυχιας, βηματα για την επιτυχια

Η συνταγή της επιτυχίας

Η συνταγή της επιτυχίας

Η επιτυχία λίγες φορές έχει να κάνει με την τύχη. Τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και στρατηγικής. Υπάρχουν ορισμένες βασικές αρχές και βήματα που ακολουθούν όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι. Αυτή η συνταγή της επιτυχίας, από τη στιγμή που θα την κατανοήσει κάποιος, μπορεί να οδηγήσει στην εκπλήρωση των στόχων του.

Υπάρχουν 9 βασικές αρχές που ακολουθούν οι επιτυχημένοι άνθρωποι.

1. Κατανοούν τη δύναμη του μυαλού

Η επιτυχία ξεκινά στο μυαλό. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κατανοούν αυτή την αρχή πολύ καλά. Κάθε επίτευγμα ξεκινά σαν ιδέα, σαν σπόρος που τρέφεται από την πίστη και την αποφασιστικότητα. Η νοοτροπία των επιτυχημένων ανθρώπων είναι ουσιαστικά η ικανότητά τους να βλέπουν δυνατότητες εκεί που οι άλλοι βλέπουν εμπόδια.

Αυτό δεν αφορά μόνο τη θετική σκέψη. Είναι η μεταμορφωτική οπτική, ένας τρόπος να βλέπουν τον κόσμο γεμάτο δράση, αντοχή και εξέλιξη.

Αν λοιπόν θέλετε να είστε επιτυχημένοι, καλό είναι να καλλιεργήσετε την νοοτροπία που θα συνοδεύει την επιτυχία. Να κατανοήσετε ότι οι αποτυχίες είναι σκαλοπάτια και όχι εμπόδια.

Και να θυμάστε, αυτό δεν σημαίνει ότι θα προσποιείστε ότι δεν υπάρχουν προκλήσεις. Σημαίνει ότι τις αντιμετωπίζετε έχοντας πίστη ότι μπορείτε να τις ξεπεράσετε.

Η νοοτροπία σας μπορεί να είναι ο καλύτερος σύμμαχος ή ο χειρότερος εχθρός σας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι επιλέγουν η νοοτροπία να είναι σύμμαχός τους.

2. Θέτουν ξεκάθαρους, επιτεύξιμους στόχους

Η επόμενη αρχή είναι η στοχοθεσία. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν κάνουν απλά μεγάλα όνειρα, θέτουν ξεκάθαρους στόχους, επιτεύξιμους ώστε να μετατρέψουν τα όνειρά τους σε πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να θέλει να γράψει ένα βιβλίο. Αυτό είναι ένα μεγάλο όνειρό , σωστά; Αλλά αντί απλά να το ονειρεύεται, πρέπει να σπάσει το στόχο του σε μικρότερα κομμάτια, μικρότερους στόχους.

Πρώτον, πρέπει να θέσει ένα στόχο σχετικά με τον αριθμό των λέξεων που θα γράφει καθημερινά. Στη συνέχεια, πρέπει να θέσει εβδομαδιαίους και μηνιαίους στόχους. Έτσι, πριν το καταλάβει θα έχει γράψει το πρώτο κεφάλαιο, μετά το δεύτερο, και πάει λέγοντας.

Όταν κάποιος θέτει ξεκάθαρους στόχους και δουλεύει κάθε μέρα για αυτούς, τότε μπορεί να μετατρέψει το όνειρό του σε πραγματικότητα.

3. Μαθαίνουν και εξελίσσονται συνεχώς

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν. Κατανοούν ότι η γνώση είναι δύναμη και η συνεχής γνώση είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Γνωρίζατε ότι ο Γουόρεν Μπάφετ, ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές όλων των εποχών, ξοδεύει το 80% της δουλειάς του στο να διαβάζει και να σκέφτεται; Αυτό είναι το σωστό. Πιστεύει βαθιά στη δύναμη της συνεχούς γνώσης και πιστώνει μεγάλο μέρος της επιτυχίας του σε αυτή τη συνήθεια.

Είτε είστε στην κορυφή ή τώρα ξεκινάτε, να θυμάστε ότι πάντα υπάρχει χώρος για εξέλιξη και βελτίωση. Να έχετε περιέργεια, δίψα για μάθηση και μην σταματήσετε ποτέ να διευρύνετε τους ορίζοντές σας.

4. Βλέπουν τις αποτυχίες ως ευκαιρίες μάθησης

Όλοι μας θα αποτύχουμε κάποια στιγμή. Αυτό που έχει τεράστια διαφορά είναι ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι τις αποτυχίες τους.

Αντί να νιώθουν ότι έχουν τελειώσει όλα, πιστεύουν ότι οι αποτυχίες είναι σκαλοπάτια για την επιτυχία. Κατανοούν ότι κάθε αποτυχία είναι μια ευκαιρία να μάθουν κάτι καινούργιο, να γίνουν πιο δυνατοί και πιο ανθεκτικοί.

Για αυτό την επόμενη φορά που θα συναντήσετε ένα εμπόδιο μην τα παρατήσετε. Αντιθέτως, ψάξτε να βρείτε το μάθημα που έχει να σας δώσει, και προχωρήστε.

Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες φορές θα σηκωθείς.

5. Μένουν συγκεντρωμένοι και δεσμευμένοι στο όραμά τους

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η δέσμευση και η πειθαρχία είναι το κλειδί για την επίτευξη κάθε στόχου. Κατανοούν ότι η επιτυχία δεν θα έρθει σε μια νύχτα και απαιτεί συνεχή προσπάθεια.

Μένουν δεσμευμένοι στους στόχους τους, ανεξάρτητα με το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το μονοπάτι που έχουν επιλέξει. Αντιστέκονται στους περισπασμούς και δεν αφήνουν τίποτα να τους βγάλει από το δρόμο τους.

Σε ένα κόσμο γεμάτο περισπασμούς, η συγκέντρωση και η πειθαρχία είναι μια πρόκληση. Αλλά οι επιτυχημένοι άνθρωποι παραμένουν σταθεροί, συνεχώς υπενθυμίζουν στον εαυτό τους,  τους στόχους τους και τους λόγους για τους οποίους θέλουν να επιτύχουν.

6. Καλλιεργούν την αντοχή τους

Η ζωή είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι το κατανοούν αυτό και έχουν την ικανότητα να ξεπερνούν τις αντιξοότητες.

Η αντοχή δεν σημαίνει ότι αποφεύγουν τις δυσκολίες, αλλά ότι τις αντιμετωπίζουν με κουράγιο και επιμονή. Αντέχουν την καταιγίδα και τελικά βγαίνουν πιο δυνατοί.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αντιμετωπίσει αφάνταστες δυσκολίες, όμως τις έχουν ξεπεράσει, άντεξαν τον πόνο και προχώρησαν μπροστά με ένα δυνατό πνεύμα.

Αυτή είναι η δύναμη της αντοχής. Να αποδεχόμαστε ότι η ζωή θα μας ρίξει κάτω, αλλά να αρνούμαστε να μείνουμε κάτω. Είναι η ικανότητά μας να βρίσκουμε δύναμη στις δυσκολίες και να μετατρέπουμε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες εξέλιξης.

Η ενίσχυση της αντοχής δεν είναι απλά μια αρχή για την επιτυχία, είναι μια αρχή για τη ζωή.

7. Εκτιμούν τις σχέσεις τους

Κανείς δεν μπορεί να φτάσει στην επιτυχία μόνος του. Πίσω από κάθε επιτυχημένο άνθρωπο, υπάρχει ένα δίκτυο υποστηρικτικών σχέσεων που τον έχουν βοηθήσει να φτάσει εκεί που είναι.

Δεν είναι λίγες οι φορές που δυσκολεύονται με ένα μεγάλο project. Αμφιβάλλουν για τις ικανότητές τους και θέλουν να τα παρατήσουν. Ωστόσο, έχουν δίπλα τους ανθρώπους που τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις αμφιβολίες. Μπορεί να έχουν κάποιον μέντορα που να τους ενθαρρύνει, και να τους καθοδηγεί.

Οι σχέσεις έχουν μεγάλη αξία. Είτε πρόκειται για φίλους, συνεργάτες, μέντορες ή μέλη της οικογένειας, η υποστήριξη τους και ο τρόπος σκέψης τους μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.

8. Νιώθουν ευγνωμοσύνη για όσα έχουν

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι νιώθουν βαθιά ευγνωμοσύνη για όσα έχουν καταφέρει. Κατανοούν ότι η ευγνωμοσύνη όχι μόνο τους κάνει ευτυχισμένους αλλά επίσης τους βοηθά να έχουν αισιόδοξη σκέψη, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές.

Η εξάσκηση στην ευγνωμοσύνη δεν σημαίνει ότι αγνοούν τις προκλήσεις ή τις δυσκολίες της ζωής. Αφορά την αναγνώριση όλων των καλών που έχει κάποιος στη ζωή του και πόσο εκτιμά ότι έχει.

Είτε πρόκειται για την υποστήριξη από τα αγαπημένα του πρόσωπα, την ευκαιρία να μάθει και να εξελιχθεί ή απλά ότι έχει το δώρο να ξυπνά το πρωί. Υπάρχει πάντα κάτι για το οποίο νιώθει ευγνωμοσύνη.

Βρείτε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να απαριθμήσετε τις ευλογίες στη ζωή σας. Αυτό όχι μόνο θα τονώσει τη διάθεσή σας, αλλά επίσης θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε με θετική ματιά κάθε εμπόδιο.

9. Δεν τα παρατάνε ποτέ

Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική αρχή από όλες. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν τα παρατάνε ποτέ. Επιμένουν, προσπαθούν , ανεξάρτητα με το πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος που έχουν επιλέξει.

Πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες και εμπόδια. Θα υπάρξουν στιγμές αμφιβολίας και απογοήτευσης. Αλλά αυτές τις στιγμές η αποφασιστικότητα υπερτερεί.

Το μονοπάτι της επιτυχίας δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι ένας δρόμος γεμάτος σκαμπανεβάσματα.

Αλλά ανεξάρτητα με το πόσο σκληρό είναι το ταξίδι, δεν τα παρατούν πότε. Επειδή αυτό κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι.

Η επιτυχία είναι ένα ταξίδι

Η επιτυχία δεν είναι ένας προορισμός, αλλά ένα ταξίδι. Αφορά την συνεχή εξέλιξη, την μάθηση και την προσπάθεια να είναι κάποιος η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Και οι παραπάνω αρχές είναι ο χάρτης για αυτό το ταξίδι.

Να θυμάστε ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν γεννιούνται επιτυχημένοι, γίνονται επιτυχημένοι. Είναι άτομα που τηρούν αυτές τις αρχές και τις έχουν ενσωματώσει στη ζωή τους.

Με τη βοήθεια της ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και του LIFE COACHING μπορείτε να βρείτε το δικό σας δρόμο προς την επιτυχία. Στο ταξίδι της επιτυχίας καλό είναι να θυμάστε ότι η επιτυχία είναι πολλά περισσότερα από το προσωπικό όφελος. Είναι να κάνετε τη διαφορά σε αυτό τον κόσμο.