Κάνε το Τεστ
γιορτη Αγίου Βαλεντίνου, στρες, αγχος, ημέρα των ερωτευμένων

Πώς να επιβιώσετε του Αγίου Βαλεντίνου!

Καταπολέμηση άγχους την ημέρα των ερωτευμένων

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να αποτελεί μια ευκαιρία για να γιορτάσει κανείς τη συντροφική του σχέση, όμως αυτή η γλυκιά γιορτή έχει πικρή γεύση για πολλούς. Αυτή η γιορτή προκαλεί σημαντικό άγχος, είτε κάποιος είναι σε σχέση, είτε είναι μόνος, είτε ξεπερνά ένα χωρισμό, είτε αντιμετωπίζει μια δύσκολη σχέση.

Αν λόγω της τρέχουσας σχέσης σας ακούτε για αυτή τη γιορτή και τρέμετε, είναι η στιγμή να ξεπεράσετε το άγχος σας και να αναζητήσετε την αγάπη στη ζωή σας! Παρακάτω ακολουθούν κάποιες συμβουλές για την καταπολέμηση συγκεκριμένων ανησυχιών.

 Αν είστε σε μια νέα, ευτυχισμένη σχέση

Όταν είστε σε μια νέα σχέση νιώθετε ερωτευμένοι και η ζωή είναι υπέροχη, αλλά τα μεγαλεπήβολα σχέδια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και οι μεγάλες προσδοκίες μπορούν εύκολα να εκτροχιάσουν τα πράγματα. Αν προσδοκάτε μια σούπερ ρομαντική βραδιά μπορεί να καταπιέσετε το σύντροφό σας, ο οποίος μπορεί να μην είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο ή μπορεί να μην γνωρίζει ακόμα πως θα θέλατε να γιορτάσετε. Από την άλλη πλευρά, το να προσπαθείτε να οργανώσετε ένα “τέλειο” ραντεβού ώστε να μην απογοητευτεί ο σύντροφός σας, είναι ένας τρόπος να αγχωθείτε. Πριν σχεδιάσετε το οτιδήποτε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σιγουρευτείτε ότι και οι δύο είστε στο ίδιο μήκος κύματος.

 • Συζητήστε για αυτό εκ των προτέρων. Θα είναι βοηθητικό να κάνετε εκ των προτέρων μια συζήτηση για τις προσδοκίες σας, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
 • Θέστε ρεαλιστικούς στόχους με το σύντροφό σας. Μιλήστε για το τι μπορεί να κάνει ο σύντροφός σας για να σας ευχαριστήσει, τι μπορείτε να κάνετε εσείς για αυτόν και έτσι θα είστε σε ένα καλό δρόμο ώστε να μην απογοητευτείτε εκείνη την ημέρα. Αν θέλετε λουλούδια, ένα ρομαντικό δείπνο ή ένα ερωτικό μασάζ, μιλήστε για αυτό, ώστε να το γνωρίζει ο σύντροφό σας, δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας.
 • Μην μένετε κολλημένοι σε κάτι ιδανικό. Να είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες! Μπορεί και κάτι λιγότερο συμβατικό και απλό, όπως μια ταινία στο σπίτι, να είναι εξίσου διασκεδαστική, με το νέο σας σύντροφο.

Αντιμετωπίστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σαν μια αφορμή για να μάθετε περισσότερα για το σύντροφό σας. Αντί να τεστάρετε τη σχέση σας, σκεφτείτε ότι είναι μια ευκαιρία να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο με το σύντροφό σας.

Αν είστε ελεύθερος

Αν είστε ελεύθερος η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί μια δυσάρεστη υπενθύμιση ότι είστε μόνος. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το στρες χρειάζεται να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας. Αυτή τη μέρα μπορείτε να σκεφτείτε θετικά για την μελλοντική σας σχέση και να οργανώσετε μικρά βήματα ώστε να φτάσετε στο στόχο σας:

 • Αναζητήστε κοινωνικές εκδηλώσεις. Συμμετέχετε σε πάρτι και συγκεντρώσεις που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να γνωρίσετε νέους ανθρώπους. Βρείτε εκδηλώσεις που γίνονται για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όπως οι συναυλίες και άλλα.
 • Εκμεταλλευτείτε τόσο την πραγματική ζωή όσο και τις διαδικτυακές πηγές. Φτιάξτε ένα προφίλ για ραντεβού στο διαδίκτυο, ή ρωτήστε φίλους για ενδιαφέροντα, ελεύθερα άτομα τα οποία θα μπορούσανε να σας γνωρίσουν.
 • Απολαύστε αυτή την ημέρα με τον εαυτό σας. Το πιο σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε να φροντίζετε τον εαυτό σας, για αυτό μπορείτε να σχεδιάσετε κάτι διασκεδαστικό, να δείτε μια ωραία ταινία, ένα μάθημα γυμναστικής, ή να βγείτε για φαγητό με ένα φίλο.

Κάνοντας κάποια από τα παραπάνω κάνετε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση για να βρείτε μια νέα σχέση, ακόμα και την αγάπη, και επίσης υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι μέχρι να συμβεί αυτό, έχετε τη δύναμη να κάνετε τον εαυτό σας ευτυχισμένο. Είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ώστε να την περάσετε με ηρεμία και χαλάρωση.

γιορτη Αγίου Βαλεντίνου, στρες, αγχος, ημέρα των ερωτευμένων

Αν ξεπερνάτε ένα χωρισμό

Αν ξεπερνάτε ένα χωρισμό, σίγουρα θα αισθάνεστε μεγαλύτερη θλίψη και μοναξιά αυτή την ημέρα. Αν είστε σε αυτή τη φάση της ζωής σας, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στα θετικά στοιχεία της κατάστασης.

 • Θυμηθείτε γιατί η σχέση αυτή τελείωσε. Προσπαθήστε να βρείτε τα πλεονεκτήματα του να είστε μόνοι, από το να είστε με το λάθος άνθρωπο. Ίσως να σας βοηθήσει η δημιουργία μιας λίστας με τους λόγους για τους οποίους χωρίσατε σε περίπτωση που νιώσετε νοσταλγία την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
 • Βρείτε τρόπους να ανακουφιστείτε. Αν ο χωρισμός δεν ήταν επιλογή σας, φροντίστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να την αφιερώσετε στον εαυτό σας. Ένα ραντεβού για μασάζ είναι μια πολύ καλή ιδέα μετά από ένα χωρισμό, το σώμα χρειάζεται τη δική του φροντίδα μετά από ένα χωρισμό.
 • Να έχετε κοντά τους φίλους σας. Κάντε σχέδια για να περάσετε χρόνο με κάποια φίλη σας που θα σας κάνει να νιώσετε καλά και να αισθάνεστε λιγότερη μοναξιά, ώστε να αποφύγετε την επαφή με τον πρώην σας.

Το να βιώνετε την απώλεια της αγάπης ενώ ο κόσμος γύρω σας φαίνεται να διασκεδάζει μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε τις πτυχές της ζωής σας που είναι γεμάτες θετικές προοπτικές και δυνατότητες. Πολύ συχνά ένας χωρισμός ανοίγει περισσότερες πόρτες από αυτές που κλείνει.

Αν είστε σε μια ασταθή σχέση

Η γιορτή του αγίου Βαλεντίνου μπορεί να εντείνει τα προβλήματα σε μια ασταθή σχέση ή να σας βοηθήσει να καταλάβετε ότι δεν είστε ευτυχισμένοι στην ερωτική σας ζωή. Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση είναι πολλοί οι λόγοι που προκαλούν στρες. Τα επίπεδα του στρες αυξάνονται όταν υποκρίνεστε ότι όλα είναι καλά στη σχέση σας. Μπορεί να αισθάνεστε κολλημένοι ή ότι πνίγεστε σε μια δυστυχισμένη σχέση. Επίσης μπορεί το στρες να εντείνεται από την απογοήτευση που παίρνετε προσπαθώντας να αναστήσετε τη σχέση σας. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δύο υγιείς τρόποι για να αντιμετωπίσετε αυτό το στρες: να δείτε τα προβλήματα κατάματα και να τα δουλέψετε μαζί με το σύντροφό σας, ή να αποφασίσετε να τραβήξετε χωριστούς δρόμους.

 • Επικοινωνήστε για όσα συμβαίνουν. Χρησιμοποιήστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σαν μία ευκαιρία να επικοινωνήσετε για όσα σας κάνουν δυστυχισμένους στη σχέση, και στη συνέχεια σκεφτείτε αν θέλετε να τα δουλέψετε ή να προχωρήσετε στη ζωή σας. Για παράδειγμα, αν αισθάνεστε δυστυχισμένη επειδή συνεχώς σας παραμελεί ο σύντροφός σας και δεν βρίσκει χρόνο για εσάς την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αυτή τη φορά μην προσπαθήσετε να πνίξετε όσα νιώθετε και να τα θάψετε κάτω από το χαλί.
 • Κάντε τα πράγματα λίγο πιο “πικάντικα”. Αν αισθάνεστε ότι έχετε ρουτινιάσει στη σχέση, αξιοποιήστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να δώσετε μια νέα ώθηση στα πράγματα. Μπορείτε να πάτε για μασάζ και οι δύο μαζί, να δοκιμάστε γεύσεις σε ένα καινούργιο εστιατόριο ή να περάστε τη νύχτα σε ένα ωραίο ξενοδοχείο, ή να δοκιμάσετε πιο τολμηρές καταστάσεις στο σεξ!Στόχος είναι να βγείτε από την καθημερινή ρουτίνα.
 • Κάντε μια ειλικρινή συζήτηση. Αν η σχέση σας φαίνεται να είναι γεμάτη στεναχώρια και συγκρούσεις, δοκιμάστε να σχεδιάσετε ένα ήσυχο βράδυ για τους δυο σας, ώστε να επικεντρωθείτε ο ένας στον άλλο χωρίς περισπασμούς.

Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα αλλά αισθάνεστε ότι έχετε μία τοξική σχέση σας ή ότι δεν προχωρά, σκεφτείτε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως εφαλτήριο για τη νέα σας ζωή ως ελεύθερος. Θυμηθείτε ότι δεν υπάρχει ʺλάθος στιγμήʺ για να χωρίσετε, ακόμη και μια μέρα πριν του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν βοηθάτε κανέναν, ούτε το σύντροφό σας ούτε τον εαυτό σας αν μένετε κολλημένοι σε μια σχέση που απλά δεν δουλεύει.

Μπορείτε να έχετε τη ζωή που θέλετε

Σε οποιαδήποτε φάση και αν είστε, δεν είστε οι μόνοι που αισθάνεστε αγχωμένοι αυτή τη συγκεκριμένη μέρα του χρόνου. Για να σταματήσετε το στρες είναι σημαντικό να επανεκτιμήσετε την ερωτική σας ζωή, το που θα θέλατε να είστε, και να σχεδιάστε τα βήματα που χρειάζονται για να φτάσετε εκεί που θέλετε. Με τη βοήθεια της ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και του LIFE COACHING μπορείτε να κλείσετε τις πληγές σας από προηγούμενες σχέσεις, και να κυνηγήσετε τα όνειρά σας, ένα βήμα πιο κοντά στην αγάπη που αξίζετε στη ζωή σας.