Κάνε το Τεστ
nux vomica, που βοηθαει, ομοιοπαθητικο φαρμακο, ναξ βομικα, νουξ βομικα, ιδιοτητες

Nux vomica – ομοιοπαθητικό φάρμακο

nux vomica, που βοηθαει, ομοιοπαθητικό φάρμακο, ναξ βομικα, νουξ βομικα, ιδιοτητες Nux Vomica - ομοιοπαθητικό φάρμακο

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο Nux Vomica παρασκευάζεται από τους αποξηραμένους σπόρους του φυτού Strychnos nux vomica (εμετικό κάρυο), που φύεται στις Ανατολικές Ινδίες και στη Βόρεια Αυστραλία.

H Nux Vomica είναι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο που συνδέεται με πολλές ασθένειες του σύγχρονου τρόπου ζωής. Η Nux Vomica ιδιοσυγκρασιακά ταιριάζει σε άτομα φιλόδοξα, ανταγωνιστικά, εργασιομανή, τελειοθηρικά και ευερέθιστα, ανυπόμονα, που συχνά κάνουν καταρχήσεις (καφές, τσιγάρο, ποτά, ουσίες, κα) και που οδηγούνται σε υπερκόπωση και σύνδρομο burnout. Οι ιδιότητες της Nux Vomica ταιριάζουν γενικά σε ασθενείς με προσωπικότητα τύπου Α. Έντονος θυμός και συχνά ξεσπάσματα θυμού και εκρήξεις βίας. Η Nux vomica βοηθάει ιδίως σε γαστρεντερικά προβλήματα (πχ έλκος δωδεκαδακτύλου, έλκος στομάχου, δυσκοιλιότητα, αιμορροϊδες) και αϋπνία (πρώιμη αφυπνίση, 3-4πμ). Χρησιμοποιείται συχνά για την αντιμετώπιση του hangover (μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ) και για την αντιμετώπιση παρενεργειών από χημικά φάρμακα. Γαστρίτιδα, κυστίτιδα, πόνοι που βελτιώνονται γενικά με τη ζέστη και τα ζεστά επιθέματα.

Nux Vomica και παρενέργειες

Η Nux Vomica ως ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν έχει παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με άλλα χημικά φάρμακα και μπορεί να χορηγηθεί σε ασθενείς όλων των ηλικιών (παιδιά, ενήλικες, ηλικιωμένους).

Όπως όλα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα θα πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ειδικού ομοιοπαθητικού γιατρού σας.

Μπορεί η Nux Vomica να με βοηθήσει;

Εξαρτάται. Θα σας βοηθήσει εφόσον ταιριάζει (εν μέρει ή στο σύνολο) της ιδιοσυγκρασίας και των συμπτωμάτων που εμφανίζετε.

Δυναμοποιήσεις Nux vomica

Οι δυναμοποιήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι οι Nux vomica 1M, Nux vomica 200CH, Nux vomica 12CH, Nux vomica 6x.

Πόσο θα με βοηθήσει η Nux Vomica;

Υπάρχει μία παρανόηση τόσο σε γιατρούς όσο και σε θεραπευόμενους, ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις να εξαφανίσει ΟΛΑ τα συμπτώματα και ΟΛΑ τα προβλήματα, ανεξαρτήτου βαρύτητας και ποιότητας. Αυτό δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως για θέματα που άπτονται της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων που αναλαμβάνουν γιατροί χωρίς να είναι ψυχίατροι), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο, ενώ άλλες θεραπευτικές τεχνικές θα μπορούσαν να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Αντιμετώπιση θυμού, ζήλιας, ανταγωνισμού και τελειοθηρίας

Η βοήθεια που προσφέρει η Nux Vomica είναι σημαντική εφόσον ταιριάζει, αλλά ιδίως για τους περισσότερους ανθρώπους που υποφέρουν χρονίως από θυμό, νεύρα και επιθετικότητα χρειάζεται συμπληρωματικά ψυχοθεραπεία και πιθανώς θεραπεία EMDR (για την επεξεργασία ορισμένων τραυματικών βιωμάτων).