Κάνε το Τεστ
bespar, βεσπαρ, κριτικες, γνωμες;

Που χρησιμοποιείται το Bespar;

Χρήση του Bespar

Το Bespar (προφέρεται "βεσπάρ") είναι ένα ηρεμιστικό (αγχολυτικό) φάρμακο, δηλαδή χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του άγχους και των αγχωδών διαταραχών (κρίσεις πανικού, αγοραφοβία, κοινωνική φοβία) ή άλλων ψυχοσωματικών συμπτωμάτων άγχους. Συμπληρωματικά μπορεί να χρησιμοποιείται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στη θεραπεία της κατάθλιψης.

Το Bespar (βουσπιρόνη) ως φάρμακο δεν ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών (ηρεμιστικά, δηλαδή φάρμακα κατά του άγχους, όπως Xanax, Tavor, Lexotanil, Tranxene) και δεν δημιουργεί εξάρτηση όπως αυτά.

Κυκλοφορεί σε δόσεις των Bespar 5 mg και Bespar 10 mg. Η τιμή του Bespar είναι 7,00 €.

Δοσολογία Bespar

Η συνήθης δόση είναι 1-3 φορές την ημέρα. Το Bespar πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Παρενέργειες - Αντενδείξεις

Οι πιο κοινές παρενέργειες του Bespar περιλαμβάνουν: ζαλάδας, ναυτίας, πονοκεφάλου, ανησυχίας/νευρικότητας, υπνηλία, κόπωση, εμετό, στομαχικές διαταραχές, στομαχικό άλγος, δυσκοιλιότητα, διάρροια, ξηροστομία, δυσκολία στον ύπνο, αδυναμία, μούδιασμα

Το Bespar  πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή από άτομα με ηπατική ανεπάρκεια ή άλλες προϋπάρχουσες καταστάσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης.

Γενόσημα φάρμακα: Lanamont, Buspirone, Stressigal
Συχνά ορθογραφικά λάθη: vespar, βεσπαρ

Είναι το BESPAR το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ

Είναι το BESPAR το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση του άγχους

Το άγχος μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Είτε με άλλα πιο ελαφριά φάρμακα, είτε με άλλα είδη θεραπείας που μπορούν είτε να αντικαταστήσουν, είτε να συνδυαστούν με το Bespar (εφόσον το άγχος είναι πολύ έντονο και προκαλεί σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας).

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να μάθει να διαχειρίζεται το άγχος και επεξεργαστεί σε βάθος τα αίτια του άγχους, ώστε να τα αντιμετωπίσει ριζικά και μόνιμα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να συνδράμουν ή να αποτελούν τη βάση του άγχους.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, μπορούν να συνδυαστούν με τη φαρμακευτική αγωγή όπου αυτό είναι αναγκαίο, και μπορούν να προσφέρουν πολλά στη θεραπεία του άγχους.