Κάνε το Τεστ
προβλήματα στις σχέσεις, συχνά προβλήματα στις σχέσεις

Συχνά προβλήματα στις σχέσεις

Προβλήματα στις Σχέσεις

Υπάρχουν πολλά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν στη ζωή ενός ζευγαριού και πολλά από αυτά μπορούν να αποφευχθούν, να διορθωθούν ή να επιλυθούν με πολλές μεθόδους και τεχνικές.Παρακάτω ακολουθούν τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα  ζευγάρια στην καθημερινότητά τους.

1. Απιστία

Η απιστία είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα σε ένα γάμο ή σε μια σχέση. Μπορεί η απιστία να είναι μια σχέση της μιας βραδιάς, να είναι σωματική απιστία, μια σχέση μέσω διαδικτύου, όπως επίσης μακροχρόνιες ή πιο σύντομες απιστίες. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και η συναισθηματική απιστία (πλατωνικές σχέσεις).

Μια απιστία μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα και πολλά ζευγάρια δυσκολεύονται να βρουν μια λύση.

2. Σεξουαλικές διαφορές

Η σεξουαλική οικειότητα είναι ουσιαστική σε μια μακροχρόνια σχέση, αλλά επίσης είναι η ρίζα πολλών προβλημάτων στη σχέση. Τα σεξουαλικά προβλήματα οφείλονται σε πολλούς λόγους και ανοίγουν το δρόμο για πολλά άλλα θέματα στη σχέση.

Το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα σε ένα γάμο είναι η μείωση των επαφών, ιδίως μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού. Πολλοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι μόνο οι γυναίκες έχουν θέματα με τη λίμπιντο. Ωστόσο και οι άνδρες επηρεάζονται (ιδίως από το άγχος και το στρες της καθημερινότητας).

3. Αρχές και πεποιθήσεις

Σίγουρα σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν διαφορές και διαφωνίες, αλλά μερικές διαφορές είναι πολύ σημαντικές για να τις αγνοήσει κάποιος, όπως οι βασικές αξίες και πεποιθήσεις.

Οι διαφορές μπορεί να είναι θρησκευτικές, οικονομικές (το πως πρέπει να ζει το ζευγάρι/οικογένεια). Αυτά τα θέματα μπορούν να οδηγήσουν σε συναισθηματικό χάσμα..

4. Διαφωνίες

Όλα τα ζευγάρια ακολουθούν κάποιους κανόνες σχετικά με τις δουλειές του σπιτιού, την διασκέδαση κλπ. Συζητήστε με το σύντροφό σας όλα τα θέματα που προκύπτουν πριν αυτά συσσωρευτούν. Αναρωτηθείτε αν είστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Το πως τσακώνεται το ζευγάρι έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον του. Οι διαφωνίες για το ποιος θα πλύνει τα πιάτα είναι συνήθως πιο βαθιές αλλά δεν μπορείτε να τις εκφράσετε, συνήθως από πίσω κρύβονται συναισθήματα όπως ο θυμός ή η θλίψη.

5. Επικοινωνία

Κάθε ζευγάρι έχει διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας. Υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε και αυτοί που δεν μιλάνε, ή άνθρωποι που αρκούνται στο να μιλούν και άνθρωποι που κάνουν πράξεις. Άλλα ζευγάρια επικοινωνούν καλά αλλά μπορεί να έχουν σταματήσει να ακούνε ο ένας τον άλλο. Αντιθέτως προσπαθούν να καλύψουν τα κενά που προκύπτουν στην επικοινωνία και να διαβάσουν το μυαλό του άλλου. Έτσι πολλές φορές μια απλή συζήτηση καταλήγει σε πεδίο μάχης.

Ψυχοθεραπεία: ατομική ή ζεύγους

Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (ατομική ή ΖΕΥΓΟΥΣ) μπορεί να σας βοηθήσει να λύσει τα προβλήματα της σχέσης σας.