Συχνά προβλήματα στις σχέσεις

προβλήματα στις σχέσεις, συχνά προβλήματα στις σχέσεις

Προβλήματα στις Σχέσεις

Υπάρχουν πολλά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν στη ζωή ενός ζευγαριού και πολλά από αυτά μπορούν να αποφευχθούν, να διορθωθούν ή να επιλυθούν με πολλές μεθόδους και τεχνικές.Παρακάτω ακολουθούν τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα  ζευγάρια στην καθημερινότητά τους.

1.Απιστία

Η απιστία είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα σε ένα γάμο ή σε μια σχέση. Περιλαμβάνει την προδοσία και τη συναισθηματική απιστία.

Μπορεί η απιστία να είναι μια σχέση της μιας βραδιάς, να είναι σωματική απιστία, μια σχέση μέσω διαδικτύου ,όπως επίσης μακροχρόνιες ή σύντομες απιστίες.

Μια απιστία μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα και πολλά ζευγάρια δυσκολεύονται να βρουν μια λύση.

2.Σεξουαλικές διαφορές

Η σωματική οικειότητα είναι ουσιαστική σε μια μακροχρόνια σχέση, αλλά επίσης είναι η ρίζα πολλών προβλημάτων στη σχέση, όπως τα σεξουαλικά προβλήματα.

Τα σεξουαλικά προβλήματα οφείλονται σε πολλούς λόγους και ανοίγουν το δρόμο για πολλά άλλα θέματα στη σχέση.

Το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα σε ένα γάμο είναι η απώλεια της λίμπιντο. Πολλοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι μόνο οι γυναίκες έχουν θέματα με τη λίμπιντο. Ωστόσο και οι άνδρες επηρεάζονται.

3.Αρχές και πεποιθήσεις

Σίγουρα σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν διαφορές και διαφωνίες, αλλά μερικές διαφορές είναι πολύ σημαντικές για να τις αγνοήσει κάποιος, όπως οι βασικές αξίες και πεποιθήσεις.

Όταν ο ένας σύντροφος πιστεύει σε μια θρησκεία και ο άλλος έχει άλλες θρησκευτικές πεποιθήσεις αυτό είναι μια σημαντική διαφορά. Μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματικό χάσμα. Επίσης μπορεί να δημιουργηθούν πολύ σημαντικά προβλήματα αν οι δύο σύντροφοι κάνουν πράγματα χωριστά ή ο ένας πρέπει να επισκέπτεται συγκεκριμένους χώρους λατρείας.

4. Διαφωνίες

Όλα τα ζευγάρια ακολουθούν κάποιους κανόνες σχετικά με τις δουλειές του σπιτιού, την διασκέδαση κλπ. Συζητήστε με το σύντροφό σας όλα τα θέματα που προκύπτουν πριν αυτά συσσωρευτούν. Αναρωτηθείτε αν είστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Οι διαφωνίες για το ποιος θα πλύνει τα πιάτα είναι συνήθως πιο βαθιές αλλά δεν μπορείτε να τις εκφράσετε, συνήθως από πίσω κρύβονται συναισθήματα όπως ο θυμός ή η θλίψη.

5.Επικοινωνία

Κάθε ζευγάρι έχει διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας. Υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε και αυτοί που δεν μιλάνε, ή άνθρωποι που αρκούνται στο να μιλούν και άνθρωποι που κάνουν πράξεις. Άλλα ζευγάρια επικοινωνούν καλά αλλά μπορεί να έχουν σταματήσει να ακούνε ο ένας τον άλλο. Αντιθέτως προσπαθούν να καλύψουν τα κενά που προκύπτουν στην επικοινωνία και να διαβάσουν το μυαλό του άλλου. Έτσι πολλές φορές μια απλή συζήτηση καταλήγει σε πεδίο μάχης.

c520

gdpr-image
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more