Κάνε το Τεστ
Αληθινοί φίλοι, Ψεύτικοι φίλοι, Πραγματικη φιλία, Πως θα αναγνωρίσεις τους αληθινούς από τους ψεύτικους φίλους, Χαρακτηριστικά αληθινών φίλων

Αληθινοί και ψεύτικοι φίλοι: Πώς θα τους αναγνωρίσεις;

Αληθινοί και ψεύτικοι φίλοι - πως τους ξεχωρίζεις;

Οι φίλοι μας είναι η δεύτερη οικογένειά μας, η οικογένεια που επιλέγουμε. Όταν είμαστε μακριά από τους γονείς και τους συγγενείς μας και δεν έχουμε κανέναν άλλο να μοιραστούμε όσα νιώθουμε, οι φίλοι μας αποτελούν το κύριο υποστηρικτικό μας σύστημα. Είτε νιώθουμε μόνοι, αναστατωμένοι, θλιμμένοι, είτε υποφέρουμε από ένα χωρισμό, οι φίλοι μας θα είναι πάντα στο πλευρό μας και θα μας δίνουν το φωτεινό παράδειγμα. Αλλά στις μέρες μας, οι αληθινοί φίλοι είναι δύσκολο να βρεθούν. Ακόμη και αν πιστεύουμε ότι έχουμε βρει αληθινούς φίλους, μπορεί να εξαπατηθούμε ή να πληγωθούμε αργότερα. Και πολλές φορές ορισμένοι αποδεικνύονται ψεύτικοι φίλοι και γίνονται οι χειρότεροι εχθροί μας.

Πραγματική φιλία

Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε αν ένα άτομο είναι αληθινός μας φίλος ή απλά ένας φίλος που θα προδώσει ή θα μας εγκαταλείψει στις δυσκολίες της ζωής; Υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορούν να μας δείξουν αν οι φίλοι σας είναι αληθινοί ή ψεύτικοι:

1. Σας αποδέχονται όπως είστε, ακόμη και με τα ελαττώματά σας.

Ένας αληθινός φίλος δεν θέλει να σας αλλάξει. Στην πραγματικότητα, η αληθινή φιλία σημαίνει ότι ο άλλος αγκαλιάζει τα πάντα σε εσάς, τα προτερήματά σας αλλά και τα ελαττώματά σας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να του αρέσουν και να συμφωνεί με όλα όσα λέτε ή κάνετε, αλλά δεν σας πιέζει ή δεν προσπαθεί να αλλάξει την προσωπικότητά σας. Νιώθετε ο εαυτός σας μαζί του. Αυτό συμβαίνει επειδή ανάμεσα σε εκατομμύρια ανθρώπους, έχετε βρει έναν άνθρωπο που βλέπει τα θετικά σας στοιχεία ακόμη και όταν δεν τα βλέπετε εσείς.

2. Σας στηρίζουν στις όμορφες και στις δύσκολες στιγμές.

Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό που διαχωρίζει τους αληθινούς από τους ψεύτικους φίλους. Στις δύσκολες στιγμές, ένας αληθινός φίλος δεν θα σας αφήσει μόνο σας. Αντιθέτως, θα σας προσφέρει τη βοήθειά του όπως μπορεί και θα σας κάνει να νιώσετε καλά. Οι ψεύτικοι φίλοι συχνά θα σας εγκαταλείψουν επειδή θέλουν να είναι δίπλα σας μόνο όταν τα πράγματα πάνε καλά, και θεωρούν τα προβλήματά σας βάρος για εκείνους.

3. Χαίρονται για τις επιτυχίες σας.

Οι ψεύτικοι φίλοι νιώθουν ζήλια και ανταγωνισμό όταν επιτυγχάνετε κάτι σπουδαίο στη ζωή σας, αλλά οι αληθινοί φίλοι θα γιορτάσουν τις επιτυχίες σας. Για να καταλάβετε αν μια φιλία είναι αυθεντική ή όχι, απλά παρατηρήστε ποιος μένει κοντά σας όταν καταφέρνετε τους στόχους στη ζωή σας ή όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες. Μερικοί άνθρωποι θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν τη χαρά σας, αλλά οι πραγματικοί φίλοι θα νιώθουν χαρούμενοι για εσάς.

4. Νιώθετε άνετα μαζί τους, και ξέρουν πολλά πράγματα για εσάς που πολλοί άλλοι δεν γνωρίζουν.

Γνωρίζουν τα μυστικά σας, τα όνειρά σας και τις ιδιοτροπίες σας, που μοιράζεστε μόνο με ανθρώπους που νιώθετε άνετα. Ξέρουν λεπτομέρειες για την προσωπική και ερωτική σας ζωή, τις πιο όμορφες παιδικές σας αναμνήσεις αλλά ίσως και ντροπιαστικές ιστορίες που δεν θα μοιραζόσασταν με κανέναν άλλο. Θέλουν να σας γνωρίζουν ουσιαστικά και όχι επιφανειακά. Αυτό διαχωρίζει τους αληθινούς φίλους από τους ψεύτικους.

5. Οι αληθινοί φίλοι βρίσκουν χρόνο για εσάς.

Δεν είναι ανάγκη να τους τηλεφωνείτε ή να τους στέλνετε εσείς πάντα μήνυμα για να συναντηθείτε. Αυτό συμβαίνει επειδή και εκείνοι δείχνουν το ενδιαφέρον και την πρωτοβουλία να σας δουν, και επικοινωνούν συχνά μαζί σας. Δεν νιώθετε ότι πρέπει να τους κυνηγάτε για να είναι στη ζωή σας, προσπαθούν για την φιλία σας και βρίσκουν χρόνο για εσάς. Δεν σας μιλούν μόνο όταν σας χρειάζονται, θα έρθουν σε εσάς γιατί σας νοιάζονται ως φίλοι και σας θέλουν στη ζωή τους.

Αληθινοί φίλοι, Ψεύτικοι φίλοι, Πραγματική φιλία, Αληθινή φιλία

6. Σας κάνουν να νιώθετε χαρούμενοι.

Όταν βλέπετε τους φίλους σας νιώθετε αναζωογονημένοι, γεμάτοι ενέργεια και ενθουσιασμό για τη ζωή και όχι το αντίθετο. Η αυθεντική φιλία είναι ο τέλειος συνδυασμός ενέργειας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Διαφορετικά, αν μονάχα ο ένας δίνει ενέργεια τότε έχετε να κάνετε με ένα ενεργειακό βαμπίρ. Για να καταλάβετε αν η φιλία σας με κάποιον είναι αληθινή, δώστε προσοχή στο πως νιώθετε μετά από τις συναντήσεις σας. Ένας πραγματικός φίλος θα σας κάνει να νιώθετε όμορφα για τον εαυτό σας και τη ζωή και όχι θλίψη και μιζέρια.

7. Σας λένε την αλήθεια, ακόμη και αν δεν σας αρέσει.

Οι αυθεντικοί φίλοι θα σας πουν την αλήθεια και δεν θα σας καλοπιάσουν για να σας καθησυχάσουν. Θα σας πουν την αλήθεια ακόμη και αν πονά (αλλά με καλό τρόπο). Και εσείς  μαθαίνετε να το εκτιμάτε αυτό, επειδή δεν το κάνουν πολλοί άνθρωποι. Θα σας πουν την αλήθεια όχι για να σας ρίξουν ψυχολογικά, αλλά για να σας βοηθήσουν να πάρετε δύσκολες αποφάσεις στη ζωή σας και να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι.

8. Δεν θα σας κατηγορήσουν αν κάνετε λάθος, θα σας συγχωρήσουν.

Μην περιμένετε την "τελειότητα" από τους πραγματικούς φίλους και δεν θα πρέπει περιμένουν και αυτοί το ανάλογο. Δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι και να ζητάτε την έγκρισή τους. Ξέρουν ότι θα κάνετε λάθος κάποια στιγμή, και ίσως δεν χρειάζεται καν να ζητήσετε "συγνώμη" αν είναι κάτι μικρό. Απλά το αφήνετε πίσω σας και γνωρίζουν ότι έχετε καλές προθέσεις. Αν πρόκειται για κάτι πιο μεγάλο, μπορούν να συγχωρέσουν μετά από μια ειλικρινή συγνώμη.

9. Οι αληθινοί φίλοι δεν μιλούν για εσάς πίσω από την πλάτη σας.

Οι πραγματικοί φίλοι ποτέ δεν θα σας σχολιάσουν όταν δεν είστε παρόντες. Συμπεριφέρονται ως ενήλικες και ότι έχουν να πουν θα το πούνε μπροστά σας. Σας σέβονται και ποτέ δεν θα διαδώσουν φήμες πίσω από την πλάτη σας και προτιμούν τις συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο.

10. Δεν ζηλεύουν αν έχετε και άλλους φίλους.

Οι πραγματικοί φίλοι έχουν εμπιστοσύνη στη φιλία σας, δεν σας ανταγωνίζονται και δεν ζηλεύουν ούτε προσπαθούν να ελέγξουν τη ζωή σας. Σας δίνουν την ελευθερία να έχετε και άλλους φίλους και δραστηριότητες στη ζωή σας επειδή γνωρίζουν ότι η φιλία σας είναι σταθερή, σαν βράχος. Συνειδητοποιούν ότι δεν μπορείτε να είστε συνέχεια μαζί για να κρατήσει η φιλία σας.

11. Έχετε πολλές όμορφες αναμνήσεις μαζί που δεν μπορείτε να τις μετρήσετε.

Έχετε μια τόσο στενή φιλία με αμέτρητες ώρες μαζί που έχετε γελάσει, έχετε μοιραστεί πράγματα και έχετε δημιουργήσει τόσο όμορφες αναμνήσεις που θα κρατήσουν για μια ζωή.

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγεις

Όπως κάθε σχέση, έτσι και η αληθινή ΦΙΛΙΑ απαιτεί επένδυση χρόνου, ενέργειας και φροντίδας και από τα δύο μέρη. Ωστόσο, το σημάδι που θα σας δείξει ότι έχετε ένα πραγματικό και όχι ένα ψεύτικο φίλο, είναι ότι πραγματικά είναι εκεί για εσάς στις δύσκολες στιγμές της ζωής σας.