Κάνε το Τεστ
αποδοχή εαυτού, αγκαλιάστε τον εαυτο σας

Αγκάλιασε τις ατέλειες σου

Αγκάλιασε τις ατέλειες σου

Πολλοί άνθρωποι έχουν μια εικόνα για τον εαυτό τους σύμφωνα με όσα θέλουν οι άλλοι. Σκέφτονται τι περιμένουν οι άλλοι από αυτούς ή πως θα γίνουν πιο συμπαθείς, έτσι δεν είναι ο εαυτός τους, υποκρίνονται. Δεν δείχνουν τις ατέλειες τους. Ίσως να κατηγορούν τους άλλους για αυτό, όχι όμως και τον εαυτό τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι αληθινοί με τους άλλους. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να ωριμάσουν, επειδή δεν αποδέχονται τις αδυναμίες τους.

Η άκαμπτη τελειομανία περιλαμβάνει αυστηρή πειθαρχία που μπορεί να σας κάνει να θέτετε μη ρεαλιστικούς στόχους, να προσπαθείτε σκληρά και να επικεντρώνεστε στα λάθη σας. Δεν σας αφήνει να δείτε τις δυνατότητές σας, και να είστε δημιουργικοί.

Όσο πιο πολύ αποζητάτε την τελειότητα, τόσο πιο δύσκολο είναι να δείτε τις ανάγκες σας. Η τελειότητα γίνεται συνήθεια. Υποσυνείδητα πιστεύετε, "Είμαι πολύ καλός όπως είμαι. Απλά χρειάζομαι λίγη τύχη για να γίνω ευτυχισμένος και επιτυχημένος. " Όμως όταν επικεντρώνεστε στην τύχη χάνετε το κίνητρο για αυτοβελτίωση και αντί να κάνετε όσα χρειάζεται για να γίνετε επιτυχημένοι, περιμένετε να σας χαμογελάσει η τύχη. Αυτή όμως δεν είναι καλή συνταγή για βελτίωση ή επιτυχία.

Επίσης, αν δεν είστε ευάλωτοι, είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον γιατί αν το κάνετε πρέπει να αποδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι.

Το πρώτο βήμα είναι να διαχωρίσετε το ποιοι είστε και την εκδοχή που δείχνετε στους ανθρώπους γύρω σας. Αυτό χρειάζεται χρόνο, επειδή αν φερόσασταν σαν σούπερ ήρωας για πολύ καιρό είναι δύσκολο να βρείτε τις διαφορές. Από τη στιγμή που θα αναγνωρίσετε μια κατάσταση στην οποία προσπαθείτε να καλύψετε τις αδυναμίες σας, το επόμενο βήμα είναι να κάνετε κάτι για αυτό.

Αποδεχτείτε τον εαυτό σας

Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά αν αποδεχτείτε τις ατέλειές σας, αντί να αγωνίζεστε σαν ένας Σίσυφος για την τελειότητα, μπορεί να σας κάνει πιο αποδοτικούς και να μπορέσετε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Σε αντίθεση με όσα λέτε στον εαυτό σας, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσδοκούν από εσάς να είστε τέλειοι. Η λανθασμένη αυτή αντίληψη σας οδηγεί σε υπερβολές, σας απομακρύνει από τους φίλους, τους αγαπημένους σας και την εξέλιξη της καριέρας σας. Μερικές φορές αυτό που σκέφτεστε εσείς σαν επαρκή προσπάθεια ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες των άλλων. Ίσως είναι η στιγμή να αναρωτηθείτε τι μπορείτε να κάνετε για να βλέπετε τις ικανότητες σας με πιο ρεαλιστικό τρόπο και να θέτετε εφικτούς στόχους.

Παρακάμψτε το "εγώ" σας

Όταν το "εγώ" σας προσπαθεί να σας προστατεύσει από την αποτυχία, την ταπείνωση ή τις κακοτοπιές, μπορεί να σας γεμίζει περηφάνια και αλαζονεία. Ίσως να προσπαθείτε να κρύψετε ότι σας απέρριψαν σε μια δουλειά αλλά να λέτε σε όλους πόσο σας αρέσει η δουλειά που τελικά κερδίσατε. Είναι δύσκολο να παραδεχτείτε ότι κάνετε λάθος ή δεν παίρνετε αυτό που θέλετε, ακόμη και όταν έχετε δουλέψει πολύ σκληρά για αυτό. Είναι πραγματικά δύσκολο να καταπιείτε την περηφάνια σας. Αν το κάνετε όμως θα νιώθετε πιο επιτυχημένοι και με περισσότερη αντοχή. Όταν μπορείτε να ανοίξετε την καρδιά σας και να αποδεχτείτε τις ατέλειες σας είστε αυθεντικοί, φεύγει ένα βάρος από πάνω σας.

Αγκάλιασε τις ατέλειες σου

Μάθετε από τα λάθη σας

Τα λάθη είναι εξαιρετικοί δάσκαλοι. Όταν αποφεύγουμε τον πόνο της ανθρώπινης αποτυχίας, αυτομάτως αποφεύγουμε την εξέλιξη μας. Θα κάνετε λάθη, θα πείτε πράγματα για τα οποία θα μετανιώσετε και θα πληγώσετε τους άλλους. Είναι αναπόφευκτο. Το κλειδί είναι τι κάνετε μετά. Το δύσκολο κομμάτι είναι να αναγνωρίσετε τα μειονεκτήματά σας και να δεχτείτε τις συνέπειες. Ίσως η δουλειά να σας έχει απομακρύνει από τους φίλους ή να παραμελείτε τα μέλη της οικογένειάς σας. Αν μπορέσετε να αποδεχτείτε τις ατέλειές σας επιτρέπετε στον εαυτό σας να σας συγχωρήσει. Ακόμη και το να μοιράζεστε ένα λάθος ή μια αποτυχία (με αυτοπεποίθηση, όχι κριτική) με ένα στενό σας φίλο αυτό δείχνει δύναμη, ειλικρίνεια και ακεραιότητα, όχι αδυναμία.

Ξεκλειδώστε τις ικανότητές σας

Όταν ανοίγετε την καρδιά σας και αποδέχεστε ότι είστε ευάλωτοι, μπορείτε να είστε ρεαλιστές με τους στόχους σας και να ξεκλειδώσετε όλες τις ικανότητές σας. Το παράδοξο είναι ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να σας κάνει καλύτερο στην οικογένεια ή στη δουλειά. Και οι άλλοι θα σας εκτιμήσουν για αυτό. Από τη στιγμή που θα αποδεχτείτε μια ατέλεια, μπορείτε να επικεντρωθείτε στη λύση όχι στο πρόβλημα και να δείτε την ευκαιρία στη δυσκολία. Να έχετε θάρρος στις δύσκολες καταστάσεις και να μην αφήνετε το φόβο της αποτυχίας να σας κρατά πίσω. Όταν αφήνετε στην άκρη το εγώ σας, μπορείτε να γίνετε πιο δημιουργικοί και να βρείτε λύσεις στα επαγγελματικά σας ζητήματα. Δεν θα σταματήσετε ποτέ να κάνετε λάθη, αλλά μπορείτε να σταματήσετε να τα αρνείστε και να τα καλύπτετε.

Όταν αποφασίσετε να είστε ειλικρινείς με την  οικογένειά σας και τις σχέσεις σας θα αρχίσετε να νιώθετε ηρεμία. Θα μπορείτε να παραδεχτείτε πιο εύκολα τα λάθη και τις αδυναμίες σας. Όταν επιτρέπετε στον εαυτό σας να μην είναι τέλειος, μπορείτε να εξελιχθείτε, να σταματήσετε να κάνετε ξανά και ξανά τα ίδια λάθη, και να ενδυναμώσετε τις προσωπικές σας σχέσεις.

Το να μπορέσετε να ρίξετε τα τείχη προστασίας που έχετε χτίσει τόσο χρόνια είναι δύσκολο, αλλά από τη στιγμή που θα δώσετε στον εαυτό σας την άδεια, θα κερδίσετε την ελευθερία σας. Θα νιώθετε ανακούφιση.

Να είστε ο εαυτός σας!

Αν κάνετε το βήμα να αλλάξετε θα ξεκινήσετε να ζείτε μια ζωή αληθινή, πιο κοντά στις πραγματικές αξίες σας και στον εαυτό σας, δεν θα σκέφτεστε συνεχώς τις θέλουν οι άλλοι από εσάς. Όλα είναι στο χέρι σας! Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το LIFE COACHING μπορούν να σας ενδυναμώσουν και να σας βοηθήσουν να κυνηγήσετε τα όνειρά σας.