Κάνε το Τεστ
ενέργεια, αύξηση ενέργειας, ενίσχυση επιπέδων ενέργειας. πως θα αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια φυσικά, φυσικοί τρόποι για ενίσχυση της ενέργειας

Πως να ενισχύσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας

Πώς θα αποκτήσετε περισσότερη Ενέργεια;

Όλοι θα θέλαμε να έχουμε περισσότερη ενέργεια για να είμαστε πιο αποδοτικοί σε ότι και αν κάνουμε. Υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά πολλά συμπληρώματα που βοηθούν στην ενίσχυση της ενέργειας. Ωστόσο υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να ενισχύσετε τα επίπεδα της ενέργειας σας:

Διαχείριση του στρες

Το στρες είναι ένας μηχανισμός που απαιτεί τεράστια ποσά ενέργειας. Μπορείτε να μάθετε τρόπους αντιμετώπισης του στρες όπως οι ασκήσεις αναπνοών, ο διαλογισμός, η γιόγκα, οι ομάδες υποστήριξης, η ψυχοθεραπεία, ο βελονισμός και η ομοιοπαθητική.

Εργασιακό στρες

Ένας από τους κύριους λόγους της κόπωσης είναι ο υπερβολικός φόρτος εργασίας. Αυτό μπορεί να αφορά την δουλειά, την οικογένεια ή τις κοινωνικές υποχρεώσεις. Φτιάξτε μια λίστα με όσα είναι απαραίτητα να γίνουν, θέστε προτεραιότητες και όρια. Ζητήστε βοήθεια αν την χρειάζεστε.

Άσκηση

Η άσκηση είναι από μόνη της το σημαντικότερο φάρμακο για την διάθεση και προάγει τον ύπνο. Επίσης δίνει στα κύτταρα περισσότερη ενέργεια και οξυγόνο. Η άσκηση οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων της ντοπαμίνης, η οποία βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης. Όταν περπατάτε, αυξήστε το ρυθμό σας για να ωφεληθείτε από την άσκηση.

Διατροφή

Η κατανάλωση τροφών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ,οι οποίες δεν αυξάνουν απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, ίσως να σας βοηθήσει να αποφύγετε την έλλειψη ενέργειας που τυπικά συμβαίνει μετά την κατανάλωση τροφών που περιέχουν ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη περιλαμβάνουν τις τροφές ολικής άλεσης, τα λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς, και τα υγιή λιπαρά όπως το ελαιόλαδο. Οι υδατάνθρακες έχουν τον υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά οξέα έχουν γλυκαιμικό δείκτη κοντά στο μηδέν.

Όλες οι τροφές δίνουν ενέργεια στο σώμα, αλλά αυτή η ενέργεια μπορεί να διαφέρει πολύ. Μερικές τροφές όπως τα σάκχαρα και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, αυξάνουν γρήγορα τα επίπεδα της ενέργειας. Ωστόσο, το σώμα χρειάζεται πιο σταθερές πηγές ενέργειας από συστατικά όπως τα φρούτα, τα όσπρια και τα λαχανικά.

Προτιμήστε στη διατροφή σας τρόφιμα όπως:

  • Οι μπανάνες: οι μπανάνες είναι το καλύτερο σνακ για ενέργεια. Περιέχουν φυσικά σάκχαρα και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην αργή πέψη. Οι μπανάνες περιέχουν θρεπτικά συστατικά που δίνουν στο σώμα ενέργεια.
  • Τα αβοκάντο: τα αβοκάντο περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες που βοηθούν στην διατήρηση των επιπέδων της ενέργειας στη διάρκεια της ημέρας. Επίσης περιέχουν καλά λιπαρά που αυξάνουν τα επίπεδα της ενέργειας και κάνουν τα λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά διαθέσιμα στο σώμα.
  • Τα πορτοκάλια : οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν τα πορτοκάλια που είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτική δράση , βοηθά στη μείωση του οξειδωτικού στρες στο σώμα και προλαμβάνει την κόπωση. Επίσης ενισχύει τη διάθεση και έτσι είναι λιγότερο πιθανό να νιώθετε θυμό, ανησυχία, στρες ή κατάθλιψη.