Γιατί είναι σημαντικό το κίνητρο στη ζωή μας;

κίνητρο, στόχοι, σκοπός στη ζωή, σημασία κινήτρου στη ζωή

Κίνητρο

Τι είναι το κίνητρο;

Το κίνητρο είναι η επιθυμία να κάνουμε πράξεις που εξυπηρετούν ένα συγκεκριμένο σκοπό. Είναι βασικό στοιχείο για τον καθορισμό και την επίτευξη των στόχων ενός ατόμου και οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να επηρεάσουν τα κίνητρά τους και τον αυτοέλεγχο.

Τα κίνητρα μπορεί να προέρχονται από πολλές πηγές, και συχνά οι άνθρωποι έχουν πολλαπλά κίνητρα που καθορίζουν τη συμπεριφορά τους. Τα κίνητρα μπορεί να είναι εξωτερικά, όπου ένα άτομο εμπνέεται από εξωτερικές δυνάμεις, άλλους ανθρώπους ή γεγονότα. Τα κίνητρα μπορεί να είναι εσωτερικά, όπου η έμπνευση προέρχεται από μέσα από το άτομο, η επιθυμία είναι αυτή που βελτιώνει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα. Τα εσωτερικά κίνητρα δίνουν μεγαλύτερη ώθηση στους ανθρώπους και τα επιτεύγματα επιφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Πώς μας βοηθά το κίνητρο στη ζωή μας;

Αν θέλετε να επιτύχετε τους στόχους σας, είναι ανάγκη να σταματήσετε να ζητάτε την επιβεβαίωση. Για αυτό το λόγο το κίνητρο είναι σημαντικό στη ζωή μας επειδή σταματάμε να κάνουμε ερωτήσεις και έτσι μπορούμε να κινηθούμε προς τους στόχους σας.

Οι στόχοι είναι τα εφόδια προς την επίτευξη των ονείρων σας, χρειάζεστε το κίνητρο ώστε να σας κρατήσει προσηλωμένους στο στόχο σας.

Δεν γεννιούνται όλοι με έμφυτα κίνητρα. Σε κάποιους ανθρώπους παρατηρείται σοβαρή έλλειψη κινήτρων και συχνά λένε “Θα το κάνω μια μέρα στο μέλλον” ή “Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή” ή “Δεν μπορώ να το κάνω”. Το κίνητρο είναι ο καθοριστικός παράγοντας που μετατρέπει μια καλή σκέψη σε άμεση πράξη. Μπορεί να είναι μια καλή επαγγελματική ιδέα και να επηρεάσει θετικά τους ανθρώπους γύρω σας.

Χωρίς κίνητρο, δεν μπορείτε να επιτύχετε τίποτα. Δεν έχετε στόχους και σκοπό.

Το κίνητρο είναι μια πολύ σημαντική δεξιότητα για τη ζωή μας. Ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό είναι επειδή κάθε άνθρωπος σε αυτή τη γη είναι μοναδικός και έχει ένα σκοπό. Για να φτάσετε στο στόχο σας, πρέπει να έχετε το κίνητρο να δουλέψετε για τους στόχους σας ώστε τα όνειρά σας να γίνουν πραγματικότητα. Όχι μόνο για το δικό σας καλό αλλά για το καλό όλων.

Αν ο  Steve Jobs δεν είχε κίνητρο να ξεκινήσει την Apple, σήμερα δεν θα είχατε Macbook, iPhone ή iPad.

Δεν θα κρατούσατε επώνυμες τσάντες και ρούχα αν οι σχεδιαστές δεν είχαν το κίνητρο να μετατρέψουν το όραμα τους σε πραγματικότητα.

Ζούμε σε ένα κόσμο όπου το κίνητρο έχει λύσει πολλά προβλήματα και έχει οδηγήσει στη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που δεν ξέρατε ότι θα χρειαστείτε.

Το κίνητρο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει προσωπικά να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Αυτό μπορεί να έχει θετική επίδραση στην αυτοπεποίθηση, στις σχέσεις και στην ευεξία σας.
gdpr-image
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more