Κάνε το Τεστ
κίνητρο, στόχοι, σκοπός στη ζωή, σημασία κινήτρου στη ζωή

Γιατί είναι σημαντικό το κίνητρο στη ζωή μας;

Κίνητρο

Τι είναι το κίνητρο;

Το κίνητρο είναι η επιθυμία να κάνουμε πράξεις που εξυπηρετούν ένα συγκεκριμένο σκοπό. Είναι βασικό στοιχείο για τον καθορισμό και την επίτευξη των στόχων ενός ατόμου και οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να επηρεάσουν τα κίνητρά τους και τον αυτοέλεγχο.

Τα κίνητρα μπορεί να προέρχονται από πολλές πηγές, και συχνά οι άνθρωποι έχουν πολλαπλά κίνητρα που καθορίζουν τη συμπεριφορά τους. Τα κίνητρα μπορεί να είναι:

  • εξωτερικά, όπου ένα άτομο εμπνέεται από εξωτερικές δυνάμεις, άλλους ανθρώπους ή γεγονότα.
  • εσωτερικά, όπου η έμπνευση προέρχεται από μέσα από το άτομο, η επιθυμία είναι αυτή που βελτιώνει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα. Τα εσωτερικά κίνητρα δίνουν μεγαλύτερη ώθηση στους ανθρώπους και τα επιτεύγματα επιφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Πώς μας βοηθά το κίνητρο στη ζωή μας;

Αν θέλετε να επιτύχετε τους στόχους σας, είναι ανάγκη να έχετε περισσότερα εσωτερικά (παρά εξωτερικά) κίνητρα. Οι στόχοι είναι τα εφόδια προς την επίτευξη των ονείρων σας, χρειάζεστε το κίνητρο ώστε να σας κρατήσει προσηλωμένους στο στόχο σας. Χωρίς κίνητρο, δεν μπορείτε να επιτύχετε τίποτα.

Δεν γεννιούνται όλοι με έμφυτα, εσωτερικά κίνητρα. Σε κάποιους ανθρώπους παρατηρείται σοβαρή έλλειψη κινήτρων, φοβούνται και είναι αναβλητικοί, συχνά λένε "Θα το κάνω μια μέρα στο μέλλον" ή "Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή" ή "Δεν μπορώ να το κάνω". Το κίνητρο είναι ο καθοριστικός παράγοντας που μετατρέπει μια καλή σκέψη σε άμεση πράξη. Μπορεί να είναι μια καλή επαγγελματική ιδέα και να επηρεάσει θετικά τους ανθρώπους γύρω σας.

Αν ο Steve Jobs δεν είχε κίνητρο να προσφέρει κάτι καινούργιο στον κόσμο και να ξεκινήσει την Apple, σήμερα δεν θα είχατε Macbook, iPhone ή iPad. Δεν θα κρατούσατε επώνυμες τσάντες και ρούχα αν οι σχεδιαστές δεν είχαν το κίνητρο να μετατρέψουν το όραμα τους σε πραγματικότητα. Ζούμε σε ένα κόσμο όπου το προσωπικό κίνητρο λύνει πολλά προβλήματα και έχει οδηγήσει στη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που δεν ξέρατε ότι θα χρειαστείτε.

Το κίνητρο είναι μια πολύ σημαντική δεξιότητα για τη ζωή μας. Ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό είναι επειδή κάθε άνθρωπος σε αυτή τη γη είναι μοναδικός και έχει ένα σκοπό. Για να φτάσετε στο στόχο σας, πρέπει να έχετε το κίνητρο να δουλέψετε για τους στόχους σας ώστε τα όνειρά σας να γίνουν πραγματικότητα. Όχι μόνο για το δικό σας καλό, αλλά για το καλό όλων.

Ψυχοθεραπεία και Life Coaching

Το LIFE COACHING και η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορούν να σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε το κίνητρό σας, να βρείτε τι έχει νόημα στη ζωή για εσάς (και για πιο λόγο!).