Κάνε το Τεστ
θέλετε να ευχαριστείτε τους άλλους, γιατί θέλετε να ευχαριστείτε τους άλλους, σημάδια που δείχνουν ότι θέλετε να ευχαριστείτε τους άλλους

Θέλετε να ευχαριστείτε συνεχώς τους άλλους;

Θέλετε να ευχαριστείτε συνεχώς τους άλλους;

Για πολλούς ανθρώπους, η ανάγκη να ευχαριστούν τους άλλους προκύπτει από θέματα της αξίας του εαυτού. Πιστεύουν πως όταν λένε "ναι" σε όσα τους ζητούν θα κερδίσουν την αποδοχή και τη συμπάθεια. Όμως οι περισσότεροι, έχουν κάποια τραυματική εμπειρία η οποία τους οδήγησε στην απόφαση ότι για να τους συμπεριφέρονται καλά θα πρέπει να ευχαριστούν τους άλλους. Με τον καιρό, αυτό γίνεται τρόπος ζωής.

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την ευχαρίστηση με την ευγένεια. Όταν συζητούν την απόρριψη μιας πρότασης συνήθως λένε ότι δεν θέλουν  να είναι εγωιστές και θέλουν να είναι καλά άτομα. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπουν στους άλλους να τους εκμεταλλευτούν.

Αναγνωρίστε τα σημάδια:

Υπάρχουν κάποια σημάδια που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε αν θέλετε να ευχαριστείτε τους άλλους.

1. Δεν έχετε δική σας άποψη

Οι άνθρωποι που θέλουν να ευχαριστούν τους άλλους έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και συνεχώς αποζητούν την επιβεβαίωση από τους άλλους. Μπορεί να πιστεύετε ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για εσάς όταν είστε χρήσιμοι για αυτούς, και ότι χρειάζεστε την εκτίμησή τους για να νιώσετε καλά με τον εαυτό σας.

2. Θέλετε οι άλλοι να σας συμπαθούν

Οι άνθρωποι που θέλουν να ευχαριστούν τους άλλους ανησυχούν πολύ για την απόρριψη. Αυτή η ανησυχία συχνά οδηγεί σε πράξεις που θα κάνουν τους άλλους χαρούμενους και έτσι δεν θα σας απορρίψουν.

3. Είναι πολύ δύσκολο να πείτε "όχι"

Ίσως να φοβάστε να πείτε όχι ή να αρνηθείτε μια πρόταση επειδή νομίζετε ότι οι άλλοι θα σκεφτούν ότι δεν νοιάζεστε για αυτούς. Συμφωνείτε σε όσα θέλουν για να νιώσετε ασφάλεια, ακόμη και αν δεν έχετε το χρόνο για αυτό.

Πολλοί άνθρωποι συμφωνούν να κάνουν κάτι ακόμη και όταν δεν θέλουν. Αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς δημιουργεί όμως προβλήματα , από τη στιγμή που βάζετε τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σας.

4. Απολογείστε συνεχώς

Είστε έτοιμοι να ζητήσετε συγνώμη όταν κάτι πάει λάθος; Οι άνθρωποι που θέλουν να ευχαριστούν τους άλλους είναι έτοιμοι να αναλάβουν ευθύνες, ακόμη και για πράγματα στα οποία δεν εμπλέκονται.

5. Παλεύετε με την αυθεντικότητά σας

Οι άνθρωποι που θέλουν να ευχαριστούν τους άλλους δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τα πραγματικά τους συναισθήματα. Βάζουν τις ανάγκες τους στην άκρη με αποτέλεσμα να μην νιώθουν σίγουροι για το τι θέλουν ή πως θα είναι ο πραγματικός τους εαυτός.

6. Θέλετε συνεχώς να δίνετε

Θέλετε να δίνετε στους άλλους για να σας συμπαθήσουν; Οι άνθρωποι που θέλουν να ευχαριστούν τους άλλους έχουν την τάση να δίνουν. Κάνουν θυσίες για να ενισχύσουν την αξία του εαυτού τους αλλά αυτό μπορεί να είναι τελικά ένα μαρτύριο. Δίνουν με την ελπίδα να πάρουν την στοργή και την αγάπη που επιθυμούν.

7. Δεν έχετε ελεύθερο χρόνο

Το να είστε πολυάσχολοι δεν σημαίνει ότι θέλετε να ευχαριστείτε συνεχώς τους άλλους. Αλλά είναι σημαντικό να ξέρετε πως ξοδεύετε το χρόνο σας. Εκτός από τις υποχρεώσεις σας όπως η δουλειά, το σπίτι, τα παιδιά έχετε χρόνο για τον εαυτό σας. Κάνετε δραστηριότητες που σας αρέσουν και έχετε χρόνο για χαλάρωση;

Προσπαθήστε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που κάνατε κάτι για τον εαυτό σας. Ξοδεύετε χρόνο για τους άλλους και έχετε παραμελήσει τις δικές ανάγκες;

Βρείτε την ισορροπία στη ζωή σας

Το να θέλετε να ευχαριστείτε συνεχώς τους άλλους μπορεί να ακούγεται καλό, αλλά δεν σας εξασφαλίζει την αγάπη και την αποδοχή των άλλων. Αν νιώθετε εξαντλημένοι επειδή θέλετε να έχετε όλους τους άλλους χαρούμενους , σκεφτείτε ότι πρέπει πρώτα από όλα να είστε εσείς χαρούμενοι. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ θα σας βοηθήσει να θέσετε υγιή όρια και να βρείτε την ισορροπία στη ζωή σας.