Κάνε το Τεστ
Titus, Τιτους, Χάπια, Φάρμακο, Αντικαταθλιπτικό, Παρενεργειες, Δοσολογία

TITUS – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

TITUS - δράση και παρενέργειες

Το TITUS (τίτους ή τάϊτους) είναι ένα ηρεμιστικό φάρμακο (αγχολυτικό) που ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών. Η τυπική χρήση για το Titus (λοραζεπάμη, lorazepam) είναι για την συμπτωματική αντιμετώπιση του παθολογικού άγχους, ενώ δίνεται συμπληρωματικά και σε άλλες παθήσεις, όπως η κατάθλιψη. Το Titus είναι ένα γενόσημο φάρμακο, το πρωτότυπο είναι το Tavor.

Συγκεκριμένα, το Titus (όπως και τα περισσότερα αγχολυτικά/ηρεμιστικά φάρμακα) χρησιμοποιείται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για την αϋπνία, στην ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (για την αντιμετώπιση των ιδεοληψιών και των καταναγκασμών), όλες τις αγχώδεις διαταραχές (κρίση πανικού, μετατραυματική διαταραχή) και φοβίες (κοινωνική φοβία, αεροπλάνο, κα) και στην επιληψία.

Δοσολογία και λήψη Titus

Κυκλοφορεί σε χάπια των Titus 1 mg και Titus 2.5 mg.

ΜΟΡΦΗ mg και ποσότητα TITUS TIMH
ΧΑΠΙΑ TITUS TAB 1MG BTx20 0,84 €
ΧΑΠΙΑ TITUS TAB 2.5MG BTX20 1,34 €

Αναλόγως την αγχώδη κατάσταση που αντιμετωπίζετε, η συνήθης δοσολογία είναι 1-3 φορές την ημέρα, με ή χωρίς φαγητό.

H συχνότητα και διάρκεια της θεραπείας θα πρέπει να εξατομικεύονται σύμφωνα με τις ανάγκες και την αντίδραση του ασθενή. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας, ώστε να παίρνετε τόσο Titus όσο χρειάζεστε.

Αποτελεσματικότητα Titus

Τα αποτελέσματα της δράσης του Titus επέρχονται συνήθως σε 20-60 λεπτά από τη λήψη, και διαρκούν 8-12 ώρες. Συνήθως συνταγογραφείται για λίγους μήνες, για την αντιμετώπιση του άγχους.

Πάντα πρέπει να παίρνετε το Titus σε δόσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Πληροφορίες συνοπτικά: Titus

Φάρμακο: TITUS
Δραστική Ουσία: ΛΟΡΑΖΕΠΑΜΗ / Lorazepam
Συνήθης δόση: 1  mg/ημέρα, 1-4 φορές/ημέρα
Έναρξη δράσης: σε 30-60 λεπτά
Χρόνος δράσης: 8-12 ώρες
Κατηγορία: Βενζοδιαζεπίνες
Χρήση σε: Άγχος, Κατάθλιψη, Αϋπνία
Πρωτότυπο φάρμακο: Tavor

titus, τιτους, χαπια, φαρμακο, παρενέργειες

Παρενέργειες Titus

Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ο ίλιγγος, υπνηλία, αδυναμία, έλλειψη ισορροπίας, αδυναμία μνήμης.

Η ηρεμιστική δράση του Titus μπορεί να παραταθεί σε ηλικιωμένους. Ατυχήματα και πτώσεις είναι συνηθισμένα σε ηλικιωμένους που παίρνουν Titus.

Κατάχρηση όλων των βενζοδιαζεπινών μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση, υπερδοσολογία ακόμα και θάνατο. Μην διακόψετε τη λήψη Titus απότομα, διαφορετικά μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα απόσυρσης. Μην στηρίζεστε σε φόρουμ και προσωπικές εμπειρίες και γνώμες τρίτων για τη χρήση ή τη διακοπή του Titus, εμπιστευτείτε τους ειδικούς ψυχιάτρους.

Αναλυτικές πληροφορίες Titusspc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, titus, τιτους

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Titus για το κοινό, και το SPC του Titus όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Αντενδείξεις για το Titus

Δεν πρέπει να πάρετε το Titus αν πάσχετε από: γλαύκωμα κλειστής γωνίας, αναπνευστική ανεπάρκεια, μυασθένεια Gravis.

Εάν είσαστε έγκυος, χρειάζεται να γνωρίζετε πως το Titus μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο, καθώς και εξάρτηση. Το Titus (λοραζεπάμη) μπορεί επίσης να περάσει στο μητρικό γάλα.

Το Titus μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα και ουσίες. Δεν πρέπει να παίρνετε το Titus παράλληλα με αλκοόλ.

Είναι το TITUS το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ

Είναι το TITUS το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Συχνά ορθογραφικά λάθη: τιτους, ταϊτους

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης

Το άγχος μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Είτε με άλλα πιο ελαφριά φάρμακα, είτε με άλλα είδη θεραπείας. που μπορούν είτε να αντικαταστήσουν, είτε να συνδυαστούν με το Titus (εφόσον το άγχος είναι πολύ έντονο και προκαλεί σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας).

Ψυχοθεραπεία: με την ψυχοθεραπεία μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το άγχος αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια του άγχους και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα του άγχους.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ομοιοπαθητική και ο βελονισμός σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με το Titus όπου αυτό είναι αναγκαίο.