Κάνε το Τεστ
Tavor, Ταβόρ, Χάπια, Πότε παίρνω Ταβόρ, Ύπνος, Παρενέργειες, Tavor 1mg, Tavor 2.5mg, Γνώμες

TAVOR – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

TAVOR - οδηγίες και παρενέργειες

Το TAVOR (προφέρεται "ταβόρ") είναι ένα ηρεμιστικό φάρμακο (αγχολυτικό) που ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών. Η τυπική χρήση για το Tavor (λοραζεπάμη, lorazepam) είναι για την συμπτωματική αντιμετώπιση του παθολογικού άγχους, ενώ δίνεται συμπληρωματικά και σε άλλες παθήσεις, όπως η κατάθλιψη. tavor, ταβορ, χαπια, εμπειριες, κριτικες, ποτε παιρνω ταβορ, υπνος, παρενεργειες

Συγκεκριμένα, το Tavor (όπως και τα περισσότερα αγχολυτικά/ηρεμιστικά φάρμακα) χρησιμοποιείται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για την αϋπνία, στην ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (για την αντιμετώπιση των ιδεοληψιών και των καταναγκασμών), όλες τις αγχώδεις διαταραχές (κρίση πανικού, μετατραυματική διαταραχή) και φοβίες (κοινωνική φοβία, αεροπλάνο, κα) και στην επιληψία.

Λήψη Tavor

Κυκλοφορεί σε χάπια των Tavor 1 mg και Tavor 2.5 mg.

Αναλόγως την αγχώδη κατάσταση που αντιμετωπίζετε, η συνήθης δοσολογία είναι 1-3 φορές την ημέρα, με ή χωρίς φαγητό.

ΜΟΡΦΗ MG TAVOR TIMH
ΧΑΠΙΑ TAVOR 1.0 MG/TAB, BTx18 1,00 €
ΧΑΠΙΑ TAVOR 2.5 MG/TAB, BTx18 1,76 €

H συχνότητα και διάρκεια της θεραπείας με το Tavor θα πρέπει να εξατομικεύονται σύμφωνα με τις ανάγκες και την αντίδραση του ασθενή. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας, ώστε να παίρνετε τόσο Ταβόρ όσο χρειάζεστε.

Αποτελεσματικότητα Tavor

Τα αποτελέσματα της δράσης του Tavor επέρχονται συνήθως σε 20-60 λεπτά από τη λήψη, και διαρκούν 8-12 ώρες. Συνήθως συνταγογραφείται για λίγους μήνες, για την αντιμετώπιση του άγχους.

Πάντα πρέπει να παίρνετε το Tavor σε δόσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας.

Πληροφορίες συνοπτικά: Tavor

Φάρμακο: TAVOR
Δραστική Ουσία: ΛΟΡΑΖΕΠΑΜΗ / Lorazepam
Συνήθης δόση: 1  mg/ημέρα, 1-4 φορές/ημέρα
Έναρξη δράσης: σε 30-60 λεπτά
Χρόνος δράσης: 8-12 ώρες
Κατηγορία: Βενζοδιαζεπίνες
Χρήση σε: Άγχος, Κατάθλιψη, Αϋπνία
Γενόσημα φάρμακα: Ativan, Titus

tavor, ταβορ, χαπια, ποτε παιρνω ταβορ, υπνος, παρενεργειες, Tavor 1mg, Tavor 2.5mg

Παρενέργειες Tavor

Συχνές παρενέργειες είναι ο ίλιγγος, υπνηλία, αδυναμία, έλλειψη ισορροπίας, αδυναμία μνήμης.

Η ηρεμιστική δράση του Tavor μπορεί να παραταθεί σε ηλικιωμένους. Ατυχήματα και πτώσεις είναι συνηθισμένα σε ηλικιωμένους που παίρνουν Tavor.

Κατάχρηση όλων των βενζοδιαζεπινών μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση, υπερδοσολογία ακόμα και θάνατο. Η διακοπή του Tavor θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και με την καθοδήγηση ψυχιάτρου, και όχι απότομα, διαφορετικά μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα απόσυρσης.

Αναλυτικές πληροφορίες Tavorspc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, tavor, ταβορ

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Tavor για το κοινό, και το SPC του Tavor όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Αντενδείξεις για το Tavor

Δεν πρέπει να πάρετε το Tavor αν πάσχετε από: γλαύκωμα κλειστής γωνίας, αναπνευστική ανεπάρκεια, μυασθένεια Gravis.

Εάν είσαστε έγκυος, χρειάζεται να γνωρίζετε πως το Tavor (λοραζεπάμη) μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο, καθώς και εξάρτηση. Το Ταβόρ μπορεί επίσης να περάσει στο μητρικό γάλα.

Το Tavor μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα και ουσίες. Δεν πρέπει να παίρνετε το Tavor παράλληλα με αλκοόλ.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Tavor;

To Tavor πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας. Το Tavor δεν χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή. Δεν πρέπει να ξεκινάτε το Tavor μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση, επειδή διαβάσατε γνώμες, κριτικές στο google ή προσωπικές εμπειρίες σε κάποιο forum για τα αποτελέσματα ή τη διακοπή του Tavor, εμπιστευτείτε τους ειδικούς ψυχιάτρους.

Είναι το TAVOR το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ

Είναι το TAVOR το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Γενόσημα φάρμακα: Ativan, Titus, Dorm, Lorazepam, Novhepar
Συχνά ορθογραφικά λάθη: tabor, ταβορ, ταωορ.

υποκαταστατο tavor, ταβορ, χαπια, ποτε παιρνω ταβορ, υπνος, εμπειριες

Άλλες φυσικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση του άγχους

Το άγχος μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Είτε με άλλα πιο ελαφριά φάρμακα, είτε με ψυχοθεραπεία, ομοιοπαθητική, βελονισμό, που μπορούν αναλόγως την περίπτωση είτε να αντικαταστήσουν, είτε να συνδυαστούν με το Tavor (για τις περιπτώσεις εκείνες που το άγχος είναι πολύ έντονο και προκαλεί προβλήματα λειτουργικότητας).

Μέθοδος Αντιμετώπιση άγχους
Ψυχοθεραπεία με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το άγχος αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια του άγχους και όχι απλά τα συμπτώματα.
EMDR Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα του άγχους.
Ομοιοπαθητική και Βελονισμός η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με το Tavor όπου αυτό είναι αναγκαίο.