Κάνε το Τεστ
lyrica, λιρικα, λυρικα, δοσολογια, τιμη, παρενεργειες

LYRICA – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

LYRICA - δράση και παρενέργειες

Το LYRICA (προφέρεται "λύρικα") είναι ένα ψυχιατρικό-νευρολογικό φάρμακο. Το Lyrica (πρεγκαμπαλίνη, pregabalin) είναι ανάλογο του γ-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA) το οποίο είναι ένα αμινοξύ που αποτελεί τον κύριο ανασταλτικό νευροδιαβιβαστή στον εγκέφαλο. Το Lyrica χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση και θεραπεία:

lyrica που κανει καλο, που βοηθαει, λυριψα, λυρικα, παρενεργειες

  1. της Γενικευμένης Αγχώδους Διαταραχής (χρόνιο άγχος ή νευρικότητα σχετικά με καθημερινά ζητήματα). Αν υποφέρετε από στρες, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του άγχους.
  2. του Νευροπαθητικού Πόνου (το Lyrica βοηθάει δηλαδή σε πόνο που οφείλεται σε βλάβη νεύρων, κεντρικού ή περιφερικού τύπου), όπως για παράδειγμα στην μεθερπητική νευραλγία, στην ινομυαλγία, στον χρόνιο μετατραυματικό πόνο, στην χρόνια οσφυαλγία, τον νευροπαθητικό πόνο που προκαλούν κακώσεις/τραύματα του νωτιαίου μυελού και στη διαβητική νευροπάθεια.
  3. της Επιληψίας (βοηθάει ως συμπληρωματική θεραπεία).

Λήψη Lyrica

Το Lyrica κυκλοφορεί σε χάπια και ως πόσιμο διάλυμα:

Μορφή mg και ποσότητα LYRICA Τιμή
Κάψουλες LYRICA 25MG, BTx56 3,68 ευρώ
Κάψουλες LYRICA 50MG, BTx56 14,18 ευρώ
Κάψουλες LYRICA 75MG, BTx56 10,74 ευρώ
Κάψουλες LYRICA 100MG, BTx21  7,75 ευρώ
Κάψουλες LYRICA 150MG, BTx56 15,51 ευρώ
Κάψουλες LYRICA 300MG, BTx56 29,31 ευρώ
Πόσιμο διάλυμα LYRICA ORAL.SOL 20MG (473ML) 52,51 ευρώ

Δοσολογία Lyrica

Η συνήθης δοσολογία είναι 150-600 mg Lyrica την ημέρα, σε 2-3 διαιρεμένες δόσεις μέσα στην ημέρα. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου/νευρολόγου σας, αρχίζοντας συνήθως τις πρώτες δόσεις το βράδυ.

Πληροφορίες συνοπτικά: Lyrica

Φάρμακο: LYRICA
Δραστική Ουσία: ΠΡΕΓΚΑΜΠΑΛΙΝΗ / Pregabalin
Συνήθης δόση: 150-600 mg/ημέρα
Μέγιστη δόση: 900 mg/ημέρα
Κατηγορία: Ανάλογο GABA
Χρήση σε: Γενικευμένο άγχος Νευροπαθητικό πόνο Επιληψία
Γενόσημα φάρμακα: Pregabalin, Algecia, Siranalen

lyrica, λιρικα, χαπια, δοσολογια, τιμη, παρενεργειες Αποτελεσματικότητα Lyrica

Το Lyrica δεν θα αλλοιώσει την προσωπικότητά σας, ούτε θα εξαφανίσει άμεσα το άγχος ή τον πόνο. Χρειάζεται χρόνο για να αποκαταστήσει την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, που συνοδεύει την γενικευμένη αγχώδη διαταραχή ή τον χρόνιο πόνο.

Το Lyrica δρα ρυθμίζοντας τη διεγερσιμότητα του νευρικού συστήματος. Συγκεκριμένα επηρεάζει τη δραστηριότητα των GABA υποδοχέων και τη διαθεσιμότητα του GABA. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η δραστηριότητα ορισμένων νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό και κατά συνέπεια ελαττώνεται η απελευθέρωση άλλων νευροδιαβιβαστών οι οποίοι ευθύνονται για τον πόνο, την επιληψία και το άγχος.

Παρενέργειες Lyrica

Οι συνηθέστερες παρενέργειες του Lyrica είναι ζάλη και υπνηλία. Άλλες συχνές παρενέργειες είναι σύγχυση, θόλωση της όρασης, ξηροστομία, δερματικά εξανθήματα, περιφερικό οίδημα και αύξηση του βάρους του σώματος.

Το Lyrica δεν δημιουργεί εξάρτηση, ωστόσο μπορεί να έχετε κάποια συμπτώματα στέρησης σε περίπτωση απότομης διακοπής του για αυτό θα πρέπει να μειωθεί προοδευτικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου ή νευρολόγου σας.

Σε ασθενείς με νεφρικά προβλήματα απαιτείται η χορήγηση μικρότερων δόσεων.

Αναλυτικές πληροφορίες Lyricaspc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, lyrica, λιρικα

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Lyrica (SPC) όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Lyrica;

To Lyrica πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας (Νευρολόγου ή Ψυχιάτρου) για να σας βοηθήσει. Δεν πρέπει να ξεκινάτε το Lyrica μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση, επειδή διαβάσατε γνώμες και απόψεις στο google ή προσωπικά σχόλια σε κάποιο φόρουμ.

Άλλα σκευάσματα

Γενόσημα φάρμακα: Pregabalin, Algecia, Siranalen
Παρεμφερείς ουσίες και φάρμακα: Neurontin (Gabapentin)
Συχνά ορθογραφικά λάθη: λιρικα, λυριψα, lyrika, lirika

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση του άγχους και του χρόνιου πόνου

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση για την αντιμετώπιση του άγχους και του χρόνιου πόνου, ή να ανακουφίσουν περισσότερο τα συμπτώματα συμπληρωματικά. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με τη φαρμακευτική αγωγή όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Το Lyrica μπορεί να συνδυαστεί παράλληλα με την τα παραπάνω ή την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ώστε με αποτελεσματικότητα να ελεγχθούν όχι μόνο τα συμπτώματα, αλλά και οι πραγματικές αιτίες του άγχους.