Κάνε το Τεστ
άγχος για μικροπράγματα, ανησυχία για μικροπράγματα, πως μπορώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου, συμβουλές για να παραμένετε ψύχραιμοι, τεχνικές για να διατηρείτε την ψυχραιμία σας, ανησυχία για μικροπράγματα

Μικροπράγματα και το άγχος στη ζωή μας

Μικροπράγματα και το άγχος στη ζωή μας

Σίγουρα στην καθημερινότητα υπάρχουν καταστάσεις που μας προκαλούν στρες, όμως το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να παραμείνουμε ήρεμοι είναι να θέσουμε σωστές προτεραιότητες. Καλό είναι να μην παίρνουμε προσωπικά όσα συμβαίνουν. Για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας μπορούμε να μάθουμε πως να ξεπερνάμε τους φόβους μας και να αντιμετωπίζουμε το άγχος μας για τα μικροπράγματα ώστε να παραμένουμε ήρεμοι κάθε στιγμή

Πώς μπορώ να σταματήσω να ανησυχώ για μικροπράγματα;

Οι συναισθηματικοί και ευαίσθητοι άνθρωποι έχουν την τάση να κάνουν μια κατάσταση χειρότερη. Υπερβάλλουν με τα θετικά και τα αρνητικά συναισθήματα. Για να φέρουν ένα πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις πρέπει να σταματήσουν να το βλέπουν αρνητικά και να δουν πως παρεμποδίζει τη ζωή τους. Είναι ψυχοφθόρο κάποιος να  αγχώνεται για μικροπράγματα της καθημερινότητας.  Ωστόσο, όταν κάποιος μαθαίνει να ελέγχει τα συναισθήματά του, ανοίγει νέες πόρτες στον εαυτό του που δεν θα μπορούσε αλλιώς να τις δει πίσω από το πέπλο του πόνου. Με αυτό τον τρόπο εξελισσόμαστε πνευματικά και γινόμαστε ισχυρές προσωπικότητες.

Είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να αλλάξουν συνήθειες και αρχές, επειδή ανησυχούν για αυτές. Τελικά, όσο περισσότερη προσκόλληση έχουν σε αυτές τόσο πιο δύσκολο είναι να τις αποχωριστούν. Ωστόσο, μπορούν να μάθουν να διαχωρίζουν τις πραγματικές αρχές τους από τα μικροπράγματα.

Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας και τις πράξεις σας με αισιοδοξία

Τα συναισθήματα της υπευθυνότητας για τις πράξεις μας πολλές φορές ενσταλάζονται στην παιδική ηλικία. Κάποιοι γονείς το παρακάνουν με αυτό, με αποτέλεσμα να μετατοπίζουν τα κόμπλεξ τους και τη συνεχή αίσθηση ενοχών, όπως και τη συνεχή ανησυχία για τα λόγια και τις πράξεις τους.

Η αξιολόγηση ενός προβλήματος ή ενός δυσάρεστου γεγονότος που έχει προκύψει πρέπει να γίνει μόνο αφού συμβεί. Aντί να προβλέπει κανείς την εξέλιξη μιας κατάστασης, είναι καλύτερο να σκεφτεί τι θα μπορούσε να συμβεί στη χειρότερη περίπτωση. Όταν βάλει τα πράγματα σε μια σειρά μπορεί να συμπεράνει ότι τίποτα κακό δεν θα συμβεί στο μέλλον, όλα είναι αντιμετωπίσιμα και μπορούν να λυθούν. Για να περιορίσει κάποιος αυτές τις ανησυχίες πρέπει να καθορίσει για τον εαυτό του τα εξής:

 • Τους στόχους στη ζωή: ακόμη και ένα άτομο που συνεχώς αμφιβάλλει, έχει μια εικόνα για όσα θέλει να επιτύχει. H αποτυχία μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε, και αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να σκεφτεί τις συνέπειες.
 • Προτεραιότητες: για να κατανοήσει κάποιος τη σημασία των γεγονότων, είναι αναγκαία η αποτελεσματική και άμεση επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν, χωρίς να αναβάλλει τις δυσάρεστες δραστηριότητες για αύριο. Ένα πλάνο είναι πολύ βοηθητικό για την επίλυση των προβλημάτων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με τις σωστές προτεραιότητες αποδεικνύεται ότι τα πράγματα τελικά δεν είναι τόσο δύσκολα όσο φαίνονταν.
 • Ενδιαφέροντα: αυτή είναι η μόνη ερώτηση προς απάντηση στο πως να σταματήσει κάποιος να ανησυχεί συνεχώς. Δεν είναι εύκολο για κανέναν να βρει τη θέση του στον κόσμο. Όσο πιο γρήγορα ένα άτομο καταλάβει όσα έχουν αξία για αυτό στη ζωή του, τότε μπορεί να αποτινάξει από πάνω του όλα τα βαρίδια και να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ανησυχίες.

Εκτιμήστε όσα έχετε

Είναι αδύνατο να περιμένετε κάτι περισσότερο από τη ζωή σας και να μην κάνετε καμία προσπάθεια για αυτό, ποτέ δεν θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Φυσικά, μερικές φορές οι συνθήκες είναι ευνοϊκές , αρκεί να τις χρησιμοποιήσετε σωστά και δυστυχώς αυτό συμβαίνει σπάνια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ευκαιρίες είναι κρυμμένες κάτω από προβλήματα, τα οποία μόλις τα αντιμετωπίσετε θα δείτε ξεκάθαρα τις ευκαιρίες.

 • Ζήστε το σήμερα: το παρελθόν και το μέλλον είναι αφηρημένες έννοιες, κάποια πράγματα έχουν ήδη περάσει και δεν θα επιστρέψουν. Ενώ άλλα δεν θα συμβούν ποτέ. Αν το λάβετε αυτό σοβαρά υπόψη, μπορείτε να δείτε από απόσταση τις εμπειρίες σας και να κατανοήσετε πως μπορείτε να σταματήσετε να ανησυχείτε για όλα. Είναι πολύ καλύτερο να επικεντρώνεστε στην επίλυση των προβλημάτων καθώς το μέλλον σας εξαρτάται από αυτό.
 • Περιορίστε την επικοινωνία με δυσάρεστους ανθρώπους: μην σπαταλάτε το χρόνο σας σε ανθρώπους που φέρνουν σύγχυση και αμφιβολίες στη ζωή σας. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική άποψη για τον κόσμο, για τη ζωή και διαφορετικά ενδιαφέροντα. Αν έχετε τη δυνατότητα περιορίστε τις επαφές σας με αυτούς τους τοξικούς ανθρώπους.
 • Μην δίνετε προσοχή στα μικροπράγματα της καθημερινότητας: δεν είναι ανάγκη να σπαταλάτε τη ζωή σας σε μικροπράγματα. Δεν χρειάζεται να αντιδράτε σε όλες τις δυσάρεστες καταστάσεις που προκύπτουν. Η αρχή μιας ήρεμης ζωής ξεκινά όταν όλα τα δυσάρεστα μικροπράγματα θεωρούνται δεδομένα, χωρίς ξεσπάσματα και νεύρα.

μικροπραγματα

Μην σπαταλάτε τον εαυτό σας

Πολλοί άνθρωποι μόλις αρχίσουν να νιώθουν κουρασμένοι αρχίζουν να ενοχλούν τους άλλους με τα προβλήματά τους, μεγεθύνοντάς τα. Αλλά ένα τέτοιο αίσθημα αδικίας μπορεί να γίνει μόνιμο, κάθε μέρα το άτομο μπορεί να βυθίζεται όλο και περισσότερο στην απόγνωση και να ξεχνά τι μπορεί να κάνει για να βοηθήσει τον εαυτό του. Σε αυτή την περίπτωση, οι αξιόπιστοι φίλοι είναι ασυνήθιστα χρήσιμοι, όταν δεν υποκρίνονται ότι σας συμπαθούν αλλά είναι ειλικρινείς και σας βοηθούν να προχωρήσετε.

Συνήθως, δεν μπορεί κάποιος να σταματήσει αμέσως να ανησυχεί, αλλά αν ακολουθήσει τα παραπάνω μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το δύσκολο συναίσθημα και να επιτύχει τους στόχους του.

Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν ψάχνουμε πολύπλοκες συνταγές για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Σκεφτόμαστε, "Θα ξεκινήσω γιόγκα, και θα νιώσω αμέσως καλύτερα." Και φυσικά, δεν πηγαίνουμε ποτέ στα μαθήματα γιόγκα. Και έχουμε μια ειλικρινή δικαιολογία, γιατί είμαστε τόσο κακοί. Δεν υπάρχει καλή σχολή γιόγκα στην περιοχή μας…

Μην προτρέχετε

Έχετε κάνει ποτέ μια εργασία ή έχετε πάει σε ένα μέρος ή σε μια συνάντηση, χωρίς να γνωρίζετε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, και νιώθετε άγχος για όλα τα πιθανά σενάρια; Μπορεί να έχετε μια παρουσίαση στη δουλειά, στην οποία υποθέτετε ότι δεν θα τα πάτε καλά. Μπορεί να είναι ένα ραντεβού στο οποίο φαντάζεστε ότι δεν θα αρέσετε στον άλλο. Ίσως να είναι ένα γεύμα με τον αγαπημένο σας, και να ανησυχείτε ότι δεν θα του αρέσει.

Όταν κάποιος ζει στο μέλλον και ανησυχεί για κάτι που δεν έχει συμβεί και μπορεί να μην συμβεί ποτέ, αυτό μπορεί να του προκαλέσει σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας. Έτσι, μπορεί να φοβάται να δοκιμάσει νέα πράγματα ή να μιλήσει για τα ενδιαφέροντά του. Με αυτό τον τρόπο όμως απομονώνεται κοινωνικά και δεν δοκιμάζει τίποτα καινούργιο από φόβο ότι κάτι κακό μπορεί να συμβεί.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρέπει να απολαμβάνετε το παρόν. Με αυτό τον τρόπο, θα βοηθήσετε τον εαυτό σας να σταματήσει να ανησυχεί για πράγματα που δεν μπορεί να ελέγξει ή δεν γνωρίζει τα αποτελέσματα επειδή κάτι δεν έχει συμβεί ακόμη.

Μάθετε να ελέγχετε τα συναισθήματά σας

Όταν προσπαθείτε να μάθετε να ελέγχετε τα συναισθήματά σας, καλό είναι να αποφεύγετε όλες τις καταστάσεις που σας δημιουργούν στρες. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις αντιδράσεις σας και αναγνωρίστε τις στιγμές που σας προκαλούν νευρικότητα. Και προσπαθήστε να τις αντιμετωπίζετε όσο το δυνατόν λιγότερο. Οι σοβαρές συναισθηματικές συγκρούσεις που φέρνουν το νευρικό σας σύστημα εκτός ισορροπίας μπορεί να είναι με τους ίδιους ανθρώπους για τα ίδια πράγματα.

 • Αν το πρόβλημα έχει σχέση με ένα άτομο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει μια ανεπίλυτη διαφωνία ανάμεσά σας ή ότι απλά έχετε διαφορετικές αρχές , με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να καταλάβετε ο ένας τον άλλο. Στην περίπτωση που γνωρίζετε ότι η ρίζα της ανησυχίας είναι κρυμμένη σε μια σύγκρουση, είναι καλύτερο να συζητήσετε.  Αυτό θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Ακόμη και αν δεν καταφέρετε να λύσετε μια παρεξήγηση, η προσπάθεια που θα έχετε κάνει μειώνει το βάρος της ευθύνης. Με αυτό τον τρόπο θα είστε πιο ήρεμοι καθώς θα γνωρίζετε ότι έχετε κάνει τα πάντα για να προχωρήσετε.
 • Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να μιλήσετε για τον ένα ή τον άλλο λόγο, μπορείτε να γράψετε σε ένα χαρτί για όλα όσα έχετε μετανιώσει. Μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να διώξετε από πάνω σας τις ανεπίλυτες καταστάσεις του παρελθόντος που παρεμβαίνουν στη ζωή σας.
 • Οι παρεξηγήσεις είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους. Αλλά δεν αξίζει τον κόπο να φρικάρετε. Είναι φυσιολογικό να σας ενοχλήσουν κάποιες συμπεριφορές. Όμως, καλό είναι να μάθετε να αποδέχεστε τους ανθρώπους με τα προτερήματα και τις αδυναμίες τους. Μην περιμένετε οι άλλοι να έχουν πάντα τέλεια συμπεριφορά απέναντί σας. Η εξιδανίκευση σπάνια οδηγεί σε κάποιο καλό αποτέλεσμα. Όταν αποδεχόμαστε τους άλλους, μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας και κερδίζουμε αυτοπεποίθηση και γαλήνη.

Μην δίνετε σημασία στην γνώμη των άλλων 

Είναι πολύ σημαντικό να μην δίνετε πολλή σημασία στην γνώμη των άλλων. Συχνά, οι άνθρωποι τρομάζουν όχι από όσα συμβαίνουν σε αυτούς αλλά για το τι θα πουν οι άλλοι για αυτό. Ανησυχούν ότι μπορεί να φανούν ανόητοι στα μάτια των αγαπημένων τους. Όμως , καλό είναι να θυμάστε ότι οι άνθρωποι που είναι κοντά σας, σας αποδέχονται για αυτό που είστε, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά σας.

Βέβαια, το να ανησυχείτε για την γνώμη των ξένων είναι ανοησία. Δεν γνωρίζετε τις αξίες τους, τον εσωτερικό τους κόσμο και τις πράξεις τους. Όταν γνωρίζετε όλα αυτά είναι πιο εύκολο να σταματήσετε να ανησυχείτε για την γνώμη των άλλων. Έτσι, είναι πιο εύκολο να παραμένετε ψύχραιμοι και ήρεμοι, ανεξάρτητα με την άποψη των ανθρώπων γύρω σας. Επίσης, ακόμη και το καλύτερο πράγμα να κάνετε, οι άλλοι πάντα θα έχουν άποψη για όλα.

Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους και η ζωή σας θα αποκτήσει καινούργιο νόημα. Η συνεχής σύγκριση με τους άλλους και η ανησυχία για μικροπράγματα μπορεί να οδηγεί σε ψυχική αναστάτωση. Αν χάσετε τον εαυτό σας, θα χάσετε την ηρεμία σας. Να θυμάστε ότι ποτέ δεν ξέρετε τι κρύβεται πίσω από μια όμορφη φωτογραφία ενός άλλου ανθρώπου. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το μονοπάτι και τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει κάποιος στη ζωή του. Ο καθένας έχει το δικό του μονοπάτι.

μικροπραγματα

Βρείτε και θυμηθείτε μια όμορφη κατάσταση

Από τη στιγμή που θα αναγνωρίσετε όσα σας προκαλούν νευρικότητα, είναι ανάγκη να θυμάστε όσα σας ηρεμούν. Στην ψυχολογία, αυτό είναι η άγκυρα. Η άγκυρα έχει άμεση σχέση με το νευρογλωσσικό προγραμματισμό (NLP). Δηλώνει την καθήλωση του υποσυνείδητου σε μια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής, συνδέοντας το σήμα με τις εσωτερικές εμπειρίες που προκαλούν εξωτερικά ερεθίσματα. Με άλλα λόγια, μπορεί να θυμάστε μια μυρωδιά, μια γεύση ή ένα γεγονός μέσα από συναισθήματα και αισθήσεις που ζήσατε εκείνη τη στιγμή.

Στην πραγματικότητα, η άγκυρα μπορεί να είναι οτιδήποτε. Μπορεί να θυμάστε τη μυρωδιά από το αγαπημένο σας άρωμα και να σας ηρεμεί την σωστή στιγμή, ή να μπορείτε να αγκαλιάσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο, έτσι θα είναι πάντα εκεί. Δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία. Με τη βοήθεια αυτής της ψυχολογικής τεχνικής, είναι δυνατό κυριολεκτικά να θυμάστε μια κατάσταση ηρεμίας.

Πριν εφαρμόσετε αυτή τη μέθοδο είναι ανάγκη να κατανοήσετε αυτό στο οποίο μπορείτε να αντιδράσετε γρήγορα. Μπορεί να είναι μια εικόνα, ένα τραγούδι , ένας ήχος. Όλα εξαρτώνται από τη νευρική μας αντίληψη, τις πληροφορίες που είναι σημαντικές για εμάς. Για να αναγνωρίσετε αυτή την αντίληψη μπορείτε να κάνετε της εξής ερώτηση,  "Σε τι θα δίνατε προσοχή αμέσως όταν μπαίνετε σε ένα δωμάτιο; " Η απάντηση δείχνει την νευρική σας αντίληψη.

Στη συνέχεια μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία της άγκυρας. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα. Σε στιγμές ηρεμίας, σταματήστε για ένα δευτερόλεπτο. Νιώστε αυτή την ευδαιμονία με όλες σας τις αισθήσεις, όταν είστε χαρούμενοι με όλα, τίποτε δεν μπορεί να σας αναστατώσει, όλα είναι ήρεμα γύρω σας. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή. Μετά από αυτό, επαναφέρετε την προσοχή σας στην άγκυρά σας (την μυρωδιά ενός αρώματος, ένα τραγούδι). Και αυτό είναι το δικό σας ήρεμο μέρος.

Αναγνωρίστε τη στιγμή που πρέπει να ηρεμήσετε

Η ηρεμία, μετά από μια αντίδραση σε ένα πρόβλημα, στους συναισθηματικούς ανθρώπους είναι μια υπολειμματική διαδικασία που συχνά συμβαίνει με τη μορφή του "πνευματικού καρουζέλ". Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο, που είναι ήδη σε ήρεμη κατάσταση, μπορεί να μιλήσει στον εαυτό του για όσα συνέβησαν, γιατί και πως. Μπορεί να βρει απαντήσεις. Αυτός ο ειρμός των σκέψεων μπορεί να μην είναι πάντα χρήσιμος. Αλλά το αντίθετο. Μπορεί να είναι επιπλέον σπατάλη ενέργειας και χρόνου για όσα ήδη συνέβησαν και δεν μπορούν να αλλάξουν.

Είναι καλύτερο να μάθουμε να ανακατευθύνουμε την προσοχή μας σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι μετά από δυσκολίες, είναι απαραίτητο να μεταφράζουμε τις σκέψεις με άλλο τρόπο. Ο καθένας γνωρίζει τι τον ευχαριστεί και τι του αποσπά την προσοχή. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή.

Όλες αυτές οι διαδικασίες στη ζωή αποτελούν κομμάτι του ενεργειακού κύκλου της φύσης. Και από αυτό τον κύκλο, θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό μας δείχνει πότε κάνουμε το σωστό. Αλλά σε καταστάσεις στρες και στον ειρμό των σκέψεων χάνουμε ενέργεια η οποία δεν επιστρέφει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουμε χωρίς ενέργεια. Για να το αποφύγουμε αυτό, καλό είναι να στρέφουμε την προσοχή μας στα αγαπημένα μας χόμπι ή στη δουλειά που μας δίνουν όχι μόνο χαρά, αλλά επίσης δύναμη και ενέργεια.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μένουμε ψύχραιμοι;

 1. Πάρτε 10 βαθιές αναπνοές. Σε καταστάσεις στρες, οι διαδικασίες στο ανθρώπινο σώμα μεταβάλλονται. Όταν κάποιος έχει χρόνιο στρες αυτό επηρεάζει την λειτουργία της καρδιάς, το γαστρεντερικό σύστημα, το ήπαρ και άλλα όργανα. Οι βαθιές και αργές αναπνοές επαναφέρουν τη φυσιολογική λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, και την ίδια στιγμή αποκαθιστούν τη λειτουργία του οργανισμού στο σύνολό του. Αυτό θα σας επιτρέψει να αξιολογήσετε ξεκάθαρα και νηφάλια την κρισιμότητα της κατάστασης.
 2. Καθίστε κάπου αναπαυτικά και αξιολογήστε την τρέχουσα κατάσταση. Αφήστε στην άκρη το χειρότερο δυνατό σενάριο για μια κατάσταση. Δώστε προσοχή στα συναισθήματά σας, και θα κατανοήσετε ότι τίποτα δεν είναι τόσο κακό. Αντίθετα, θα νιώσετε πολύ καλύτερα. Τελικά, αν ρίξετε μια προσεκτική ματιά στη ζωή, θα καταλάβετε ότι πολύ λίγες καταστάσεις μπορεί να οδηγούν σε ανεπανόρθωτες συνέπειες.
 3. Δείτε την κατάσταση από μια διαφορετική οπτική γωνία. Αν καταφέρετε να δείτε με άλλη οπτική την κατάσταση, τότε μπορεί να ανακαλύψετε πρωτοφανείς λύσεις. Και τελικά, ίσως όλα όσα συμβαίνουν τώρα να οδηγούν σε θετικές αλλαγές στη ζωή σας.
 4. Δείτε την κατάσταση με θετικό τρόπο. Σκεφτείτε και καταγράψτε τα θετικά που μπορούν να συμβούν.

 Συμβουλές για να διατηρούμε την ηρεμία μας 

Μερικές συμβουλές για να διατηρούμε την ηρεμία μας:

 1. Μην υπερβάλλετε με όσα συμβαίνουν και προσπαθήστε να βρείτε την θετική πλευρά.
 2. Αποφύγετε τους τοξικούς ανθρώπους. Κάποιοι απολαμβάνουν να σας βλέπουν να δυσκολεύεστε. Μην σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας σε αυτούς.
 3. Μην δίνετε σημασία στην άποψη των ανθρώπων που δεν είναι σημαντικοί για εσάς. Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και είναι αδύνατο να τους έχουμε όλους ευχαριστημένους.
 4. Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Δεν μπορείτε να γίνετε κάτι που δεν είστε για αυτό εκτιμήστε τον εσωτερικό σας κόσμο.
 5. Πάντα να ανακάμπτετε από τις δυσκολίες. Να βρίσκετε θετική ενέργεια.
 6. Να θυμάστε ότι οι ανησυχίες για το μέλλον μπορεί να μην δικαιολογούν την ύπαρξή τους.
 7. Εκτιμήστε όλα όσα έχετε, δείξτε την ευγνωμοσύνη σας, κατανοήστε ότι η ζωή είναι ένα μοναδικό ταξίδι γεμάτο εμπειρίες.

Αντιμετώπιση του άγχους και ψυχική ενδυνάμωση 

Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε το στρες που προκύπτει από μικροπράγματα της καθημερινότητας. Δεν είναι ανάγκη να νιώθουμε άσχημα για κάθε δυσκολία που προκύπτει. Αν τα συναισθήματα σας κατακλύζουν και δεν μπορείτε να τα ελέγξετε, τότε η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το LIFE COACHING θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε την ρίζα της ανησυχίας σας.