Κάνε το Τεστ
ευτυχία, τι είναι η ευτυχία, πως θα βρούμε την ευτυχία, πως μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι, τρόποι για να ανακαλύψουμε την ευτυχία, το μονοπάτι της ευτυχίας

Το μονοπάτι της ευτυχίας!

Ευτυχία

Αν σας ρωτούσαν αυτή τη στιγμή "τι είναι η ευτυχία;" τι θα απαντούσατε; Φυσικά, η απάντηση δεν είναι εύκολη. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μυστικό για την ευτυχία μας.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να την αποζητάμε. Δεν υπάρχει το κλειδί της ευτυχίας καθώς η ευτυχία είναι μια πολύπλευρη έννοια.

Τι είναι όμως η ευτυχία;

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι είναι η ευτυχία; Ας δούμε ένα παράδειγμα για να την κατανοήσουμε καλύτερα. Φέρτε στο μυαλό σας μια γυναίκα που είναι σπίτι της και απολαμβάνει τον καφέ της ενώ έχει ολοκληρώσει. Νιώθει χαρά επειδή:

  • Δεν έχει τίποτα για να ανησυχεί.
  • Όλες οι βασικές της ανάγκες έχουν καλυφθεί.
  • Όλη της η οικογένεια είναι υγιής.
  • Ο καιρός είναι υπέροχος και θα βγει μια βόλτα να τον απολαύσει.

Όλα τα παραπάνω κάνουν τη γυναίκα να αισθάνεται χαρούμενη. Με αυτή τη λογική , ο ορισμός της ευτυχίας για αυτή τη γυναίκα είναι ο εξής: "Ευτυχία είναι να μην έχω άγχος, ο καιρός να είναι καλός, όλοι να είναι καλά και να απολαμβάνω ένα φλιτζάνι καφέ. "

Το κλειδί της ευτυχίας είναι ξεκάθαρο, άρα το μόνο που χρειάζεται είναι να επικεντρωθεί στα παραπάνω. Όμως, αν ήταν τόσο απλό γιατί δεν νιώθει πάντα ευτυχισμένη;

Σίγουρα μπορείτε να μαντέψετε το λάθος. Υποθέσαμε ότι όσα την κάνουν ευτυχισμένη σήμερα θα την κάνουν ευτυχισμένη και στην υπόλοιπη ζωή της. Και αυτό είναι λάθος.

Η ευτυχία είναι κάτι που δεν αλλάζει μόνο από άτομο σε άτομο, αλλά και από ημέρα σε ημέρα. Ο ορισμός της ευτυχίας για τον καθένα μας αλλάζει με τον καιρό. Αυτό εξηγεί το γιατί η ευτυχία είναι μια τόσο δύσκολη έννοια και γιατί δεν υπάρχει το κλειδί για αυτή.

Όποιος πιστεύει ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να γίνουμε ευτυχισμένοι, δεν γνωρίζει ότι οι άνθρωποι αλλάζουν και δεν μοιράζονται τις ίδιες αξίες, στόχους και σκοπούς.

Πώς θα βρούμε την ευτυχία;

Τι σημαίνει για εμάς η ευτυχία;

Σκεφτόμαστε για ένα λεπτό τι σημαίνει για εμάς η ευτυχία. Αναπολούμε όλα όσα συνέβησαν την εβδομάδα που μας πέρασε και παρατηρούμε όσα θετικά έγιναν. Η διάθεση μας μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες , όπως ο χρόνος που περνάμε με τους φίλους μας, ο χρόνος που αφιερώνουμε στον εαυτό μας. Μπορεί να μας επηρεάσει οτιδήποτε θετικά.

Είναι σημαντικό να κατανοούμε ότι όλα αυτά είναι κομμάτι της ευτυχίας μας. Η ευτυχία μας καθορίζεται από αυτά τα πράγματα και μετράμε μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά.

Αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρετε την απάντηση; Ξέρετε πώς θέλετε να ζήσετε την υπόλοιπη ζωή σας; Μπορεί και όχι. Αλλά γνωρίζετε όλα όσα σας έκαναν ευτυχισμένους την προηγούμενη εβδομάδα και αυτό είναι μια χρήσιμη πληροφορία όταν προσπαθείτε να ορίσετε την δική σας ευτυχία.

Αν γνωρίζουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν την ευτυχία μας, τότε είναι πιο εύκολο να κατανοήσουμε τον ορισμό της ευτυχίας. Για ένα άτομο μπορεί να είναι σημαντικό να περνάει χρόνο με τη σύντροφό του, να περπατά στο δάσος μια ηλιόλουστη μέρα και να χαλαρώνει. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ουσιαστικούς παράγοντες για την ευτυχία.

Βρίσκουμε το σκοπό στη ζωή μας

Το επόμενο βήμα είναι να δούμε όλα όσα δίνουν νόημα και σκοπό στη ζωή μας. Η ζωή μας είναι πιο ουσιαστική όταν έχει νόημα και σκοπό. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας παρακινούν. Κάποιος μπορεί να θέλει να δημιουργήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση, άλλος μπορεί να θέλει να ταξιδέψει και άλλος να αποκτήσει φήμη και πλούτο.

Χρειάζεται να βρούμε ποιος είναι ο σκοπός στη ζωή μας ώστε να βρούμε την ευτυχία. Μόνο τότε θα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πλάνο που θα μας κάνει ευτυχισμένους και θα μας προσφέρει ικανοποίηση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τον σκοπό στη ζωή μας θα τον βρούμε μόνο όταν δοκιμάζουμε πράγματα. Αυτό είναι ουσιαστικό για να βρούμε την ευτυχία. Δεν μπορούμε να διαβάσουμε ένα άρθρο και ξαφνικά να μας αποκαλυφθεί το κλειδί της ευτυχίας.

Δεν μπορούμε να βρούμε το σκοπό μας χωρίς να δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Οι άνθρωποι ανακαλύπτουν το σκοπό τους με πολλούς τρόπους.

Δεν υπάρχει μόνο ένα κλειδί για την ευτυχία. Η ευτυχία είναι κάτι μοναδικό για κάθε άνθρωπο και αλλάζει καθημερινά. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι:

  • Να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να ανακαλύψουμε όλα όσα μας κάνουν ευτυχισμένους.
  • Να γνωρίζουμε ότι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ευτυχία μας αλλάζουν με τον καιρό.

Φροντίζουμε τις σχέσεις μας

Όλοι μας είμαστε κοινωνικά όντα, μας αρέσει να δημιουργούμε σχέσεις και να φροντίζουμε τους άλλους. Έχουμε γύρω μας ανθρώπους που νοιαζόμαστε και μας νοιάζονται. Κρατάμε επαφή με τους παλιούς μας φίλους.

Βρίσκουμε τρόπο να δείχνουμε την αγάπη μας στους φίλους και στα μέλη της οικογένειά μας. Είναι σημαντικό να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας για την παρουσία τους στη ζωή μας. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα νιώθουμε θετικά συναισθήματα στην καθημερινότητα και θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το άγχος.

Αποδεχόμαστε το καλό

Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι και ένας στόχος ζωής. Σε αυτό το ταξίδι καλό είναι να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι επειδή ψάχνουμε την ευτυχία δεν σημαίνει ότι δεν τη ζούμε ταυτόχρονα. Βλέπουμε τη ζωή μας και αξιολογούμε τι λειτουργεί για εμάς. Δεν ωφελεί να αποζητάμε την τελειότητα. Η ευγνωμοσύνη είναι ένας τρόπος να δείξουμε την εκτίμηση μας σε όσα έχουν αξία για εμάς.

Ενώ τα υλικά αγαθά δεν μας φέρνουν την ευτυχία, οι εμπειρίες μικρές ή μεγάλες αξίζουν τον κόπο. Μεγαλώνοντας δεν κοιτάμε τα υλικά αγαθά που αποκτήσαμε αλλά τις εμπειρίες που ζήσαμε.

Στο μυαλό μας έρχονται στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάμε, οι ζεστές καλοκαιρινές μέρες , τα βράδια δίπλα στη θάλασσα. Όλα αυτά είναι εμπειρίες και δώρα που έχουν διάρκεια για μια ζωή. Και ακόμη και αν δεν είναι τόσο μοναδικά, έχουν τεράστια αξία.

Για να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή χρειάζεται να κάνουμε όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους. Δεν είναι μόνο ένα πράγμα που θα μας οδηγήσει στην ευτυχία. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμόμαστε για να ξέρουμε ότι θα ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι βιώνουν όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα, θυμό, απογοήτευση, μοναξιά, θλίψη, το άγχος. Ακόμη και όταν συμβαίνει αυτό διατηρούν την αισιοδοξία τους ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Αντιμετωπίζουν όλες τις προκλήσεις και παραμένουν ανοιχτοί στην ευτυχία. Γνωρίζουν πως όλα τα συναισθήματα είναι παροδικά.

Η ευτυχία είναι επιλογή 

Η ευτυχία είναι για τον καθένα μας κάτι ξεχωριστό και μοναδικό. Μόνο όταν μπορέσουμε να κατανοήσουμε όσα μας κάνουν χαρούμενους θα φτάσουμε στο σκοπό μας, που είναι η ευτυχία. Το ταξίδι αυτό θέλει κόπο και αφοσίωση. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το LIFE COACHING μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για αυτό το ταξίδι. Μας βοηθούν να βρούμε το σκοπό της ζωή μας. Μόνοι μας χαράσσουμε το δρόμο μας. Η ευτυχία είναι στα χέρια μας.