Κάνε το Τεστ
σεξουαλική χημεία στη σχέση, τι είναι η χημεία στη σχέση, μπορεί να αναπτυχθεί χημεία στη σχέση, είναι σημαντική η χημεία σε μια σχέση

Τι είναι η σεξουαλική χημεία στη σχέση;

Σεξουαλική χημεία στη σχέση

Είναι απόλυτα φυσιολογικό οι ρομαντικές σχέσεις να ξεκινούν με πάθος και φλόγα, τα οποία στην συνέχεια μετατρέπονται σε οικειότητα, τρυφερότητα και ασφάλεια. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, από την έλξη και τις ορμόνες, μέχρι το ένστικτο. Η πραγματικότητα είναι πως καμία μακροχρόνια σχέση δεν διατηρεί την αρχική της σεξουαλική χημεία για πάντα. Είναι αδύνατο κάποιος να ζει φυσιολογικά και να προχωρήσει η ζωή σαν ζευγάρι, αν συνεχώς πρέπει να κατακλύζεται από τα μαγικά συναισθήματα του έρωτα. Είναι φυσιολογικό λοιπόν για τις μακροχρόνιες σχέσεις να έχουν λιγότερο πάθος μήνες ή χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία.

Τι είναι η σεξουαλική χημεία;

Όταν μιλάμε για ανθρώπινη έλξη, η "χημεία" εκδηλώνεται στην καθημερινότητα στις φιλικές και ρομαντικές σχέσεις. Το αίσθημα της χημείας με ένα άλλο άτομο είναι μια μορφή σύνδεσης. Είναι μια αλληλεπίδραση που σας κάνει να θέλετε περισσότερο τον άλλο σεξουαλικά.

Μπορεί η χημεία να αναπτυχθεί;

Η ρομαντική και σεξουαλική χημεία είναι αυτή που μας ωθεί αρχικά σε μια σχέση. Είναι η έλξη για ένα άλλο άτομο και η επιθυμία να μοιράζεστε τις εμπειρίες της ζωής σας. Αυτή η μορφή χημείας συνήθως εμφανίζεται στην αρχή μιας σχέσης, και είναι αυτό που μας βοηθά να επιλέξουμε συγκεκριμένους ανθρώπους.

Η χημεία ενισχύεται αργά σε μια σχέση και οι άνθρωποι έλκονται σταδιακά. Μπορεί να αναπτύσσουν αργά ρομαντικά συναισθήματα χωρίς να το συνειδητοποιούν, μέχρι το άλλο άτομο να τα εκφράσει. Υπάρχουν πολλές ιστορίες αγάπης. Κάποιοι άνθρωποι είναι χρόνια φίλοι πριν γίνουν ζευγάρι ή δουλεύουν μαζί ή πήγαιναν μαζί σχολείο. Μπορεί να ήταν γνωστοί σας που ποτέ δεν παρατηρήσατε μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Είναι η χημεία σημαντική για μια σχέση;

Αν βγαίνετε ραντεβού με κάποιον και νιώθετε ότι δεν έχετε χημεία μεταξύ σας, ειδικά αν σας απωθεί, το ένστικτο σας είναι μάλλον σωστό. Η σεξουαλική χημεία είναι πολύ σημαντική για μια σχέση. Παρόλο που με τα χρόνια αυτή θα φθίνει, για να μπορέσει μια σχέση να έχει διάρκεια και να περάσει στα επόμενα στάδια, θα πρέπει να υπάρχει έρωτας και πάθος στην αρχή. Αυτή η αρχική φάση υποδηλώνει ότι εσείς και ο σύντροφός σας έχετε χημεία και με τον καιρό αυτή θα μετατραπεί σε εμπιστοσύνη και δέσμευση.

Η σεξουαλική χημεία συμβάλλει στην επιτυχία μιας σχέσης επειδή όταν δύο άνθρωποι ταιριάζουν σεξουαλικά, θέλουν να είναι μαζί και να χτίσουν μια μακροχρόνια σχέση.

Η σεξουαλική χημεία στη σχέση ή το πάθος διατηρεί τον ενθουσιασμό καθώς περνά ο καιρός και τα ζευγάρια έχουν να αντιμετωπίσουν τη ρουτίνα και τις προκλήσεις της ζωής. Η χημεία σε μια σχέση είναι πολύ σημαντική επειδή χωρίς αυτή κάτι λείπει.

Όταν υπάρχει σεξουαλική χημεία σε μια σχέση, ακόμη και τα πιο απλά πράγματα μπορεί να είναι διασκεδαστικά επειδή είστε μαζί με το σύντροφο σας.

Η σεξουαλική χημεία σε μια σχέση μπορεί να δημιουργήσει και οικειότητα και το συναίσθημα της συναισθηματικής σύνδεσης με το σύντροφό σας. Όταν δεν υπάρχει σεξουαλική χημεία, ακόμη και ένα ζευγάρι που μοιάζει φαινομενικά τέλειο μπορεί να μην έχει μια επιτυχημένη σχέση (αν και υπάρχουν και σχέσεις χωρίς σεξ).

Και μετά "ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα";

Μετά από αυτή την αρχική φάση της γνωριμίας, του πάθους, ακολουθεί η μακροχρόνια σχέση, ο γάμος και τα παιδιά. Σε αυτό το σημείο αρχίζει πραγματικά η ιστορία του ζευγαριού, μια (πιθανώς) όμορφη και ώριμη ιστορία, πέρα από τον απαραίτητο πρόλογο του πάθους!

Ψυχοθεραπεία για καλύτερες σχέσεις

Το πως μεγαλώσατε και τα πρότυπα που εσωτερικεύσατε (από τους γονείς σας, από την κοινωνία) μαζί με τις πληγές σας, θα καθορίσουν την επιλογή συντρόφου αλλά και τις προσδοκίες που έχετε από τη σχέση σας. Συχνά υπάρχουν ανεδαφικές προσδοκίες και φαντασιώσεις που υπονομεύουν τις μακροχρόνιες σχέσεις. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ σας δίνει τη δυνατότητα να γιατρέψετε τις πληγές σας, να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες και να βάλετε τις βάσεις για μια ευτυχισμένη ζωή και οικογένεια.