Κάνε το Τεστ
αισθητικός βελονισμός, τι είναι ο αισθητικός βελονισμός, πως λειτουργεί ο αισθητικός βελονισμός, εφαρμογές αισθητικού βελονισμού, επιδράσεις αισθητικού βελονισμού

Αισθητικός βελονισμός

Αισθητικός Βελονισμός

Ο αισθητικός βελονισμός είναι μια μη χειρουργική μέθοδος για την μείωση των σημαδιών της γήρανσης. Οι τεχνικές βελονισμού χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες από την Κινεζική ιατρική για την διατήρηση της ομορφιάς. Ολόκληρο το σώμα φαίνεται και μοιάζει νεότερο όταν αντιμετωπιστούν τα σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά θέματα που προκαλούν νοσήματα και συμβάλλουν στη διαδικασία της γήρανσης.

Πώς λειτουργεί ο αισθητικός βελονισμός;

Σύμφωνα με την παραδοσιακή Κινεζική ιατρική η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Όταν μεγαλώνουμε με ανθυγιεινό τρόπο είναι πολύ πιθανό να μπλοκαριστεί η ροή του τσι και να μην υπάρχει ισορροπία στο σώμα. Όταν η ισορροπία στην ενέργεια αποκατασταθεί, θα νιώσετε και θα φαίνεστε πιο λαμπεροί. Σε φυσιολογικό επίπεδο, ο βελονισμός βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και της ροής της ενέργειας στο σώμα. Η αυξημένη ροή του αίματος βοηθά να διατηρήσουμε υγιές δέρμα και μύες στέλνοντας θρεπτικά, ενυδατικά στοιχεία και ενέργεια στο δέρμα και στους μύες του προσώπου.

Η αύξηση της ροής της λέμφου με τη βοήθεια του μασάζ και του βελονισμού βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το δέρμα είναι ουσιαστικό κομμάτι του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι βελόνες εισέρχονται στο πρόσωπο και επηρεάζουν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, πράγμα που βοηθά στην ομοιομορφία στον τόνο του δέρματος. Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από το σώμα μας και είναι υπεύθυνη  για την ανθεκτικότητα του δέρματος. Η ελαστίνη είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα του δέρματος. Η έκθεση στον ήλιο και η γήρανση μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ο βελονισμός διεγείρει φυσικά το σώμα ώστε τα κύτταρα να αναπαράγονται μόνα τους. Οι βελόνες τοποθετούνται σε σημεία των κινητικών μυών για να εκπαιδεύσουν και πάλι το μυ να επανέρχεται στην αρχική του θέση, και έτσι το πρόσωπο μοιάζει ανανεωμένο και νεανικό.

Πολύ λεπτές αποστειρωμένες βελόνες, όσο μια τρίχα από τα μαλλιά μας, εισέρχονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος προκαλώντας μικροτραυματισμούς στο δέρμα, οι οποίοι στη συνέχεια αυξάνουν την ροή του αίματος και διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Όταν οι βελόνες εισέρχονται στο δέρμα νιώθετε την αίσθηση όπως το τσίμπημα από κουνούπι.

Με τον αισθητικό βελονισμό μπορείτε να αποκτήσετε πιο σφριγηλό δέρμα, καλύτερη όψη στο δέρμα σας, να μειωθούν οι ρυτίδες. Άλλα οφέλη του αισθητικού βελονισμού περιλαμβάνουν την βελτίωση στην πέψη, στον ύπνο, στην ενέργεια και στην ευεξία.

Συνεδρίες αισθητικού βελονισμού

Ο αισθητικός βελονισμός σχεδιάζεται σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες ώστε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μπορεί να εφαρμοστεί για να αντιμετωπίσετε την χαλάρωση στο δέρμα σας, να μειώσετε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, να βελτιώσετε τα σημάδια της ακμής, τις πανάδες, τις κηλίδες και να περιορίσετε τις εκφράσεις του προσώπου που δημιουργούν βαθιές ρυτίδες. Ο βελονισμός του προσώπου βελτιώνει την κυκλοφορία στο δέρμα σας και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Ο βελονισμός για την σύσφιξη του προσώπου μπορεί να χρειάζεται 10-12 συνεδρίες ενώ η αντιμετώπιση των σημαδιών και των ουλών απαιτεί 16 ή περισσότερες συνεδρίες, ανάλογα με το μέγεθος και το βάθος της ουλής.

Επιδράσεις αισθητικού βελονισμού

Ο αισθητικός βελονισμός μπορεί να σβήσει 5-15 χρόνια από το πρόσωπο, με τα αποτελέσματα να είναι ορατά μέσα σε λίγες συνεδρίες.

Οι λεπτές γραμμές μειώνονται και οι ρυτίδες εξαφανίζονται. Οι σακούλες κάτω από τα μάτια μειώνονται, το περίγραμμα του προσώπου γίνεται πιο σφριγηλό, το πρήξιμο περιορίζεται, τα βλέφαρα ανασηκώνονται και το διπλοσάγονο μειώνεται. Άλλα αποτελέσματα περιλαμβάνουν την ενυδάτωση του δέρματος με την αυξημένη τοπική κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου στο πρόσωπο, την αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου, την τόνωση των μυών και την σύσφιξη του δέρματος, την μείωση των πόρων, την λάμψη στα μάτια, την βελτίωση της ορμονικής ισορροπίας που βοηθά στην ακμή και τη μείωση του άγχους. Όλα αυτά αναδεικνύουν την ομορφιά και τη λάμψη σας.

Αν και ο αισθητικός βελονισμός δεν έχει τα δραματικά αποτελέσματα των επεμβατικών μεθόδων, βοηθά το πρόσωπο να μοιάζει νεότερο, υγιές και λαμπερό χωρίς να έχει επικίνδυνες παρενέργειες.

Καθώς υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στο σώμα, στο μυαλό και στην  ψυχή , τα αρνητικά συναισθήματα αντανακλώνται στο πρόσωπο και αλλάζουν την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας. Ο βελονισμός μπορεί να περιορίσει το άγχος και να βγάλει προς τα έξω την εσωτερική σας δύναμη, ζωτικότητα και υγεία. Όχι μόνο θα μοιάζετε νεότεροι αλλά θα νιώθετε και νεότεροι. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το στρες είναι η κύρια αιτία για πολλά νοσήματα. Οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση, νοσήματα του καρδιαγγειακού και πολλές άλλες παθήσεις. Φυσικά και το άγχος επηρεάζει το πρόσωπο μας και επιταχύνει τη γήρανση. Ο βελονισμός βοηθά στην ανακούφιση του άγχους.

Τα αποτελέσματα του αισθητικού βελονισμού είναι αποδεδειγμένα 

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η θεραπεία με αισθητικό ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ είναι αποτελεσματική σε ποσοστό 98%.  Οι επιδράσεις του περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Το δέρμα γίνεται ομοιόμορφο και λαμπερό
  • Βελτιώνεται η ελαστικότητα του δέρματος
  • Εξαφανίζονται οι ρυτίδες
  • Το δέρμα φαίνεται πιο υγιές
  • Η συνολική αναζωογόνηση δεν περιορίζεται στο πρόσωπο