Κάνε το Τεστ
ευτυχία, ανακαλύπτοντας την ευτυχία, τι είναι η ευτυχία, ευτυχία στην καθημερινότητα, απλά βήματα για να νιώθουμε ευτυχισμένοι

Ανακαλύπτοντας την ευτυχία!

Ανακαλύπτοντας την ευτυχία

Ο κάθε άνθρωπος αξίζει την ευτυχία και τη χαρά. Ανεξάρτητα με το παρελθόν και τις επιλογές του, αναζητά την ευτυχία. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία. Φυσικά, αυτό μπορεί να γίνει αν θέλουμε να κάνουμε τις απαραίτητες θετικές αλλαγές.

Δεν είναι δύσκολο να κάνετε κάποιες μικρές αλλαγές για να νιώθετε ευτυχισμένοι στην καθημερινότητα. Όλες οι μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στην καθημερινότητα θα σας οδηγήσουν πιο κοντά στο στόχο σας. Φυσικά, είναι ανάγκη να έχετε θέληση, κουράγιο και δύναμη για να διεκδικήσετε την ευτυχία που σας αξίζει. Αξίζετε να έχετε ευτυχία και ικανοποίηση στη ζωή σας, για αυτό δεν είναι ανάγκη να υπεραναλύετε τα πάντα.

Είναι λογικό αν θέλετε να αλλάξετε τα πάντα ενώ την ίδια στιγμή νιώθετε ότι τίποτα δεν θα έχει αποτέλεσμα. Καλό είναι να κάνετε ένα βήμα την φορά. Έτσι, πριν το καταλάβετε θα έχετε έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία.

Τι σημαίνει για εσάς η ευτυχία;

Πρώτα από όλα είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι σημαίνει η ευτυχία για εμάς. Η ευτυχία είναι ένας γενικός όρος, μια συναισθηματική κατάσταση με κύρια χαρακτηριστικά της την χαρά, την ευεξία και την αίσθηση του επιτεύγματος. Ωστόσο, η ευτυχία είναι μια σχετική έννοια και μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό για τον κάθε άνθρωπο.

Η βασική ερώτηση είναι νιώθετε ευτυχισμένοι; Τι είναι αυτό που έχετε ανάγκη; Θέλετε μια σχέση; Πιστεύετε ότι αξίζετε μια καλύτερη ζωή; Όλες αυτές οι ερωτήσεις συμβάλλουν στο να κατανοήσετε τι σημαίνει για εσάς η ευτυχία.

Ίσως να εκπέμπετε χαρά και οι γύρω σας (φίλοι και οικογένεια) να αγαπούν την αισιόδοξη στάση σας και την θετική σας ενέργεια. Όμως, μπορεί όλα αυτά αυτή τη στιγμή να μην ισχύουν και ίσως για αυτό να φταίει η ενηλικίωση. Νιώθετε ότι έχετε αλλάξει αλλά δεν γνωρίζετε την αιτία. Μπορεί να έχετε χάσει κομμάτια του εαυτού σας και να :

 • Έχετε γίνει αυτό το άτομο που κάνει απλώς την δουλειά του.
 • Η δουλειά σας είναι καταφύγιο από την πραγματική σας ζωή.
 • Κάποιες φορές γελάτε με τους φίλους σας.
 • Συζητάτε όλο και λιγότερο με το σύντροφό σας.
 • Θέλετε συνέχεια να ευχαριστείτε τους άλλους και κάνετε προσπάθεια να μην δυσαρεστήσετε κανέναν .

Φυσικά, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ζωή είναι σκληρή, ωστόσο υπάρχουν πράγματα που μπορεί ο καθένας να κάνει για να μειώσει αυτό το φορτίο.

Όλοι μπορούμε να κάνουμε μικρά βήματα στην καθημερινότητα για την ευτυχία μας. Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε τεράστιες αλλαγές αλλά μικρές που θα μας φέρουν αρκετά πιο κοντά στο στόχο μας.

Μικρές αλλαγές που ενισχύουν την ευτυχία

Αυτές οι μικρές αλλαγές μπορούν να ενισχύουν την ευτυχία μας στην καθημερινότητα.

 1. Δημιουργία χρόνου και χώρου για τον εαυτό σας, για να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, να κάνετε άσκηση, να διαβάσετε ένα βιβλίο, να πιείτε τον καφέ σας, να βγείτε μια βόλτα.
 2. Προγραμματισμός συναντήσεων με τους φίλους σας για φαγητό ή καφέ ώστε να μιλήσετε για τα νέα σας.
 3. Απομάκρυνση από ανθρώπους, αντικείμενα και καταστάσεις που δεν έχετε ανάγκη.
 4. Οι στόχοι σας πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και να κάνετε μικρά βήματα για την επίτευξή τους.
 5. Η επιβράβευση του εαυτού για κάθε μικρό επίτευγμα θα σας δώσει κίνητρο να συνεχίσετε.
 6. Καλός και επαρκής ύπνος.
 7. Μάθετε να λέτε "όχι" σε πράγματα που δεν θέλετε να κάνετε.

Αυτά είναι μόνο η αρχή, αλλά όταν ξεκινήσετε να κάνετε αυτές τις μικρές αλλαγές θα δείτε ότι μπορείτε να γίνετε ένα πιο ευτυχισμένο άτομο.

Πώς θα βρω κίνητρο για τις θετικές αλλαγές; 

Έχετε στο μυαλό σας καταστάσεις/γεγονότα από την παιδική σας ηλικία, όπου θέλατε πραγματικά κάτι και κάνατε τα πάντα για να το επιτύχετε; Αυτό συνέβαινε επειδή είχατε τόσο πάθος για αυτό και αποτελούσε τον ένα και μοναδικό στόχο σας και η αποφασιστικότητα σας οδήγησε στην επιτυχία. Τίποτα δεν μπορούσε να μπει εμπόδιο στο δρόμο σας.

Με αυτό ακριβώς το πάθος πρέπει να δουλέψετε για τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στόχους. Πρέπει να θέλετε κάτι τόσο πολύ που να είναι εύκολο να το επιτύχετε. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να έχετε τον έλεγχο της ζωής σας και δεν θα νιώθετε ότι είναι τόσο δύσκολο να επιτύχετε όσα θέλετε.

Η ζωή πάντα θα φέρνει εμπόδια στο δρόμο μας. Μερικές φορές στην πραγματικότητα εμείς εμποδίζουμε τον εαυτό μας να φτάσει εκεί που θέλει. Είναι η νοοτροπία, και το σαμποτάρισμα του εαυτού που μας εμποδίζουν να φτάσουμε τους στόχους μας.

Φυσικά, αυτό είναι κάτι πολύπλοκο. Όταν οι αρνητικές σκέψεις σας κυριεύουν ή κάνουν την εμφάνισή τους δυσκολίες, προσπαθείτε να βρείτε ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική ζωή και στη δουλειά σας. Το να σας ζητά κάποιος να έχετε θετική νοοτροπία είναι τουλάχιστον μια πρόκληση. Ωστόσο, αν έχετε μια φράση που σας δίνει κουράγιο, αυτό θα σας βοηθήσει. Ειδικά, αν μπορείτε να δημιουργήσετε λίγο χώρο για τον εαυτό σας ώστε να μπορείτε να σκέφτεστε χωρίς περισπασμούς, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μένετε συγκεντρωμένοι στα θετικά.

Όλα δημιουργούνται δύο φορές, πρώτα στο μυαλό και μετά στην πραγματικότητα.

Κάποια μάντρα ή θετικές δηλώσεις μπορεί να είναι , "Θα ξεκινήσω με χαρά την  ημέρα μου", "Μπορώ να ολοκληρώσω με επιτυχία τον κύκλο σπουδών μου και να έχω μια επιτυχημένη καριέρα", "Μπορώ να έχω μια επιτυχημένη επιχείρηση", "Μπορώ να ξεκινήσω μια νέα ζωή με τα παιδιά μου στο καινούργιο μας σπίτι."

Είναι σημαντικό πολλές φορές να θυμόμαστε το παιδί που κάποτε ήμασταν, το πάθος, η φιλοδοξία και η θέληση υπάρχουν μέσα μας αρκεί να τα ξυπνήσουμε. Καλό είναι να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας για να ακούμε τις σκέψεις μας και να ανακαλύπτουμε τι είναι αυτό που θέλουμε πραγματικά από τη ζωή μας. Φυσικά, η ζωή είναι πολύ μικρή και δεν αξίζει να σπαταλάμε τον πολύτιμο χρόνο μας.

Η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση 

Η ζωή είναι γεμάτη με καλές και κακές στιγμές. Ωστόσο, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες έχουν την αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, δεν τα παρατάνε.

Η ευτυχία είναι κάτι ξεχωριστό και μοναδικό για τον καθένα μας. Σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε όλα όσα μας κάνουμε να νιώθουμε ευτυχία. Βέβαια, όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το LIFE COACHING. Μόνο εσείς είστε υπεύθυνοι για την ευτυχία σας , κανείς άλλος. Είναι δική σας ευθύνη να δημιουργήσετε τη ζωή που επιθυμείτε.