Κάνε το Τεστ
belladonna, μπελαντονα, ομοιοπαθητικό, φάρμακο, ενδείξεις, ιδιοτητες, πυρετος

Belladonna – ομοιοπαθητικό φάρμακο

Belladonna - ομοιοπαθητικό φάρμακο

belladonna, μπελαντονα, ομοιοπαθητικό, φάρμακο, ενδείξεις, ιδιοτητες, πυρετος

To ομοιοπαθητικό φάρμακο Belladonna παράγεται από φυτό Atropa belladonna. Στην ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται κυρίως σε οξείες περιπτώσεις, όπως γρίπη, κρυολογήματα και λοιμώξεις, όπου χαρακτηριστικό είναι ο υψηλός πυρετός και η ερυθρότητα. Γενικά η κλινική εικόνα της Belladonna είναι έντονη και γρήγορα εξελισσόμενη. Υψηλός πυρετός, ερυθρότητα στο πρόσωπο, κρύα άκρα, συχνά με αδιψία, ενώ κάποιες φορές μπορεί να υπάρχει επιθυμία για λεμονάδα/λεμόνι. Συχνά στην οξεία αυτή κατάσταση παρατηρούνται ντελίριο, μια γενικότερη επιθετικότητα και ψευδαισθήσεις. Χαρακτηριστική γενική επιδείνωση στις 3πμ και από την κίνηση/τραντάγματα, και το φως. Χρήσιμη σε θερμοπληξία, ηλίαση.

Η Belladonna μπορεί να είναι επίσης χρήσιμη και σε χρόνιες κατατάσεις, για προβλήματα με πονοκεφάλους και ημικρανίες (είναι ένα από τα κύρια ομοιοπαθητικά φάρμακα για ημικρανίες), ιγμορίτιδα, αρθριτικά προβλήματα και υπέρταση.

Μπορεί η Belladonna να με βοηθήσει;

Εξαρτάται. Θα σας βοηθήσει εφόσον οι ενδείξεις του ταιριάζουν στο σύνολο (ή κάποιες φορές, και εν μέρει) της ιδιοσυγκρασίας και των συμπτωμάτων που εμφανίζετε. Πολύ συχνά, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα όπως η Belladonna και το Aconitum μπορούν να βοηθήσουν στον πυρετό αντί για φάρμακα όπως το Depon (Ντεπόν), ιδίως στα παιδιά.

Δυναμοποιήσεις Belladonna

Δυναμοποιήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι οι Belladonna 1M, Belladonna 200CH, Belladonna 30CH.

Πόσο θα με βοηθήσει η Belladonna;

Σχετικά με τον πυρετό και τα κρυολογήματα, η Belladonna μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια (εφόσον οι ενδείξεις ταιριάζουν στην κλινική εικόνα) και υπό τις οδηγίες του ειδικού ομοιοπαθητικού γιατρού που σας παρακολουθεί. Είναι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο που χορηγείται πολύ συχνά σε παιδιά κατά τη διάρκεια λοιμώξεων (για παράδειγμα σε ωτίτιδα, αμυγδαλίτιδα, συχνά με δεξιά εντόπιση).

Αντιμετώπιση πυρετού και λοιμώξεων

Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Belladonna σε λοιμώξεις και στον πυρετό είναι δυνητικά σημαντική, αλλά πάντα χρειάζεται η παρακολούθηση από ειδικό ομοιοπαθητικό γιατρό, ώστε να υπάρχει μια σωστή εκτίμηση της κατάστασης, για το αν ελέγχεται η λοίμωξη ή για το αν χρειάζεται αντιβίωση ή κάποια άλλη ιατρική παρέμβαση.