Κάνε το Τεστ
διακοπές, διακοπές και ψυχική υγεία, σημασία διακοπών, αξία διακοπών, γιατί χρειαζόμαστε διακοπές

Γιατί είναι σημαντικές οι διακοπές για την ψυχική μας υγεία;

Γιατί χρειαζόμαστε διακοπές;

Το χρόνιο στρες έχει κόστος για την υγεία μας , την σωματική και την ψυχική. Όταν είστε αγχωμένοι και κουρασμένοι, είναι πολύ πιο πιθανό να αρρωστήσετε ή να πάθετε κάποιο ατύχημα. Δεν κοιμάστε καλά, δεν τρώτε καλά και το σώμα σας αρχίζει να εξαντλείται. Ψυχικά, όχι μόνο είστε νευρικοί, ευερέθιστοι, με κακή διάθεση και άγχος, αλλά η μνήμη σας χειροτερεύει και δεν μπορείτε να πάρετε σωστές αποφάσεις. Μπορεί να μην είστε διασκεδαστικοί, και τελικά να απομονώστε και η μοναξιά να σας κάνει να νιώθετε καταθλιπτικοί.

Ξεκάθαρα το άγχος, έχει αρνητικές επιδράσεις. Ακόμη και στις περιπτώσεις που το άγχος δρα θετικά και δίνει κίνητρο και ενέργεια, υπάρχουν στιγμές που όλοι θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτό.

Οι διακοπές σας δίνουν τη δυνατότητα να σπάσετε αυτό τον κύκλο του άγχους. Όταν επιστρέφετε από τις διακοπές σας νιώθετε ότι είστε έτοιμοι να κατακτήσετε ξανά τον κόσμο. Βλέπετε από άλλη οπτική τα προβλήματά σας, χαλαρώνετε με τους φίλους και την οικογένειά σας και σπάτε την ρουτίνα της καθημερινότητας. Αυτός είναι ο ορισμός των επιτυχημένων διακοπών.

Λόγοι για τους οποίους χρειαζόμαστε διακοπές

Χρόνος με την οικογένεια

Οι διακοπές με την οικογένεια σημαίνει ότι οι υποχρεώσεις μπαίνουν στην άκρη, οργανώνετε διασκεδαστικές δραστηριότητες και απολαμβάνετε το χρόνο που διαφορετικά θα περνούσατε στη δουλειά σας. Με αυτό τον τρόπο σπάτε τη ρουτίνα σας και έρχεστε πιο κοντά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και δημιουργείτε υπέροχες αναμνήσεις.

Προσωπική εξέλιξη

Οι διακοπές είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δουλέψετε τους προσωπικούς σας στόχους. Ίσως να θέλετε να ξεκινήσετε ένα καινούργιο χόμπι ή να μάθετε μια καινούργια γλώσσα. Ίσως να θέλετε να περάσετε την ημέρα σας στη θάλασσα παρέα με ένα καλό βιβλίο.

Όποιοι και αν είναι οι προσωπικοί σας στόχοι, οι διακοπές σας δίνουν την ευκαιρία να ξεκινήσετε τα σχέδιά σας και να εξελιχθείτε με τρόπους που δεν σας επιτρέπει το καθημερινό σας πρόγραμμα.

Αποφυγή του burnout

Ο προσωπικός χρόνος είναι αποτελεσματικός για να αποφύγετε την υπερκόπωση που προκύπτει από τον υπερβολικό φόρτο εργασίας. Στην καθημερινότητα δεν έχετε αρκετό χρόνο για να ξεκουραστεί το μυαλό σας και το σώμα σας από το στρες των υποχρεώσεων.

Μένετε υγιείς και χαρούμενοι

Το στρες της καθημερινότητας είναι μεγάλο φορτίο και μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, ψυχική και σωματική κόπωση, ευερεθιστότητα και άλλα προβλήματα που δεν σας αφήνουν να απολαύσετε τη ζωή σας. Αυτό έχει αρνητική επίδραση στις σχέσεις, συμβάλλει σε προβλήματα υγείας, και μειώνει την απόδοσή σας στη δουλειά σας.

Οι διακοπές μας δίνουν την ευκαιρία να ξεκουραστεί το μυαλό και το σώμα μας. Εκμεταλλευτείτε το χρόνο των διακοπών σας και φροντίστε τον εαυτό σας.