Κάνε το Τεστ
ψυχοθεραπεία ζεύγους, είναι αδυναμία η ψυχοθεραπεία ζεύγους,σημάδια ότι χρειάζεστε ψυχοθεραπεία ζεύγους, προσωπική εξέλιξη

Η ψυχοθεραπεία ζεύγους αποτελεί σημάδι αδυναμίας;

Είναι η Ψυχοθεραπεία Ζεύγους σημάδι αδυναμίας;

Μερικές φορές στη ζωή μας, βρισκόμαστε σε ένα σημείο που μπορεί να χρειαστούμε και να ζητήσουμε βοήθεια. Όταν όλα στη ζωή μας μοιάζουν μπερδεμένα και ανυπόφορα, έχουμε το θάρρος να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός ψυχοθεραπευτή για να πάμε παρακάτω.

Η ψυχοθεραπεία αν και είναι ένας οικείος και γνωστός όρος για όλους μας, δεν αποτελεί συχνή συζήτηση αλλά γνωρίζουμε ότι βοηθάει όταν είναι ανάγκη.

Ωστόσο, η θλιβερή πραγματικότητα της ζωής είναι ότι όταν κάποιος ζητάει τη βοήθεια ενός ψυχοθεραπευτή, δεν μπορεί να βοηθηθεί όταν ανησυχεί για το τι θα πουν οι άλλοι για αυτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι στιγματίζουν κάποιον που κάνει ψυχοθεραπεία και θεωρούν ότι είναι ένα άτομο που δεν μπορεί να χειριστεί τα προβλήματά του.

Είναι η ψυχοθεραπεία σημάδι αδυναμίας; Είναι η τελευταία επιλογή για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους μόνοι τους;

Η ψυχοθεραπεία αποτελεί την πιο γενναία απόφαση

Όταν αποδέχεστε ότι εσείς ή η σχέση σας χρειάζεστε βοήθεια, αυτό δεν αποτελεί σημάδι αδυναμίας. Ουσιαστικά είναι ένα σημάδι θάρρους. Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να παραδεχτούν ότι κάτι πάει στραβά και ότι χρειάζονται βοήθεια. Στην πραγματικότητα, αντί να αποδέχονται το πρόβλημα, οι περισσότεροι άνθρωποι κρύβουν τις αδυναμίες τους και γίνονται αμυντικοί χωρίς να προσπαθούν να βελτιώσουν τα πράγματα, με αποτέλεσμα να πονάνε ακόμη περισσότερο.

Όλοι έχουμε αδυναμίες , όλοι έχουμε κάτι που κρύβουμε και όλοι έχουμε τις δικές μας τραυματικές εμπειρίες. Όταν όμως αυτοί οι δαίμονες εμφανίζονται και επηρεάζουν τη σχέση μας με άλλους ανθρώπους, το γάμο μας και την οικογένειά μας, τότε είναι η στιγμή να αποφασίσουμε. Είστε αρκετά γενναίοι για να κάνετε κάτι για αυτό; Είστε πρόθυμοι να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ψυχοθεραπευτή για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα στο γάμο σας, τα προσωπικά σας θέματα και να δεσμευτείτε στη διαδικασία;

Σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε ψυχοθεραπεία ζεύγους

Όταν αποδέχεστε ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα που χρειάζεται να λύσετε είναι μια γενναία αντιμετώπιση αλλά πως θα γνωρίζετε ότι είναι η στιγμή να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ψυχοθεραπευτή;

  • Όταν συγκρούεστε και για μικροπράγματα. Διαφωνείτε ακόμη και για το ποιος θα διαλέξει τι θα δείτε στην τηλεόραση;
  • Προτιμάτε να γράψετε ένα μήνυμα στο σύντροφό σας από το να του μιλήσετε πρόσωπο με πρόσωπο;
  • Κάνατε κάτι πραγματικά κακό και αισθάνεστε ενοχές που επηρεάζουν τη σχέση σας;
  • Τα ψέματα που λέτε αρχίζουν να συσσωρεύονται;
  • Είστε καθημερινά αγχωμένοι επειδή είστε με το σύντροφο σας;
  • Μετανιώνετε που είστε σε αυτή τη σχέση ή απλά θέλετε να τα παρατήσετε;
  • Ακόμη ψάχνετε για σπίτι για να μετακομίσετε με το σύντροφό σας;

Αυτά είναι μερικά σημάδια κλειδιά αλλά αν τα έχετε παρατηρήσει στη σχέση σας τότε είναι η στιγμή να αναζητήσετε τον καλύτερο ψυχοθεραπευτή.

Η προθυμία να δεσμευτείτε στη διαδικασία

Είναι η ψυχοθεραπεία σημάδι αδυναμίας όταν το μόνο που θέλετε είναι να είστε καλύτερα;

Το να θέλετε να διορθώσετε κάποια πράγματα στο γάμο σας ζητώντας τη βοήθεια ενός ψυχοθεραπευτή είναι μια γενναία επιλογή και δεν αποτελεί σημάδι αδυναμίας. Όταν αποφασίζετε ότι θέλετε να διορθώσετε το γάμο σας και ξέρετε ότι έχετε τα δικά σας θέματα που χρειάζεται να λύσετε, κάνετε το πρώτο βήμα για να ενισχύσετε το γάμο σας.

Φυσικά, η ψυχοθεραπεία ζεύγους δεν αποτελεί το τέλος στο ταξίδι σας, στην πραγματικότητα είναι το πρώτο βήμα για ένα μεγάλο ταξίδι.

Πριν αρχίσετε την ψυχοθεραπεία, καλό θα ήταν να σιγουρευτείτε ότι και ο σύντροφός σας είναι πρόθυμος να σας ακολουθήσει και να μην παρακολουθεί τις συνεδρίες απλά αλλά να δεσμευτεί σε στόχους τους οποίους θα δουλέψετε μαζί.

Ακόμη και η πιο μικρή απόφαση που θα πάρετε για να δουλέψει ο γάμος σας είναι άξια θαυμασμού.

Αν εσείς και ο σύντροφός σας είστε πρόθυμοι να δεσμευτείτε στη διαδικασία τότε έχετε ήδη κάνει μια καλή αρχή για το γάμο σας.

Προσωπική εξέλιξη

Η ψυχοθεραπεία ζεύγους απαιτεί αφοσίωση και δέσμευση όχι μόνο σαν ζευγάρια αλλά και σαν άτομο. Κατά τη διάρκεια των ψυχοθεραπευτικών συνεδριών θα μάθετε πολλές διαφορετικές τεχνικές για το πώς μπορείτε να κάνετε το γάμο σας να δουλέψει και σε αυτή τη φάση της ζωής σας, θα ωριμάστε με τρόπους που δεν τους είχατε φανταστεί ποτέ.

Η προσωπική εξέλιξη είναι πολύ σημαντική ώστε να είναι κάποιος καλός/καλή σύζυγος. Πώς θα μπορέσετε να γίνετε το άτομο που θέλετε αν δεν είστε πρόθυμοι να αλλάξετε; Για να είστε ανοιχτοί στην αλλαγή απαιτείται πολύ δύναμη.

Θα μάθετε πώς να είστε ανοιχτόμυαλοι, να αποδέχεστε τα λάθη σας και να ελέγχετε το θυμό και την απογοήτευσή σας. Όσο επενδύετε στον εαυτό σας, χτίζετε μια δυνατή σχέση για τον εαυτό σας, το σύντροφο σας και την οικογένειά σας.

Γάμος και οικογένεια

Η αλλαγή δεν θα γίνει σε μια νύχτα. Αυτός είναι και ο λόγος που απαιτείται η δέσμευση στη διαδικασία επειδή η αλλαγή είναι μια διαδικασία που γίνεται σταδιακά και δεν είναι εύκολη. Όταν κάνετε βήματα και μετακινήστε από τις πεποιθήσεις σας, μαθαίνετε να συνεργάζεστε με άλλους ανθρώπους και φυσικά με το σύντροφό σας ξεκινάτε ένα ταξίδι στο οποίο θα πρέπει να επιμείνετε.

Σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλετε να τα παρατήσετε, και θα ακούσετε και απόψεις που δεν σας ευχαριστούν.  Αυτό μπορεί να δοκιμάσει την αποφασιστικότητά σας και να σας οδηγήσει στην αυτοαμφισβήτηση.

Η υποστήριξη από το σύντροφό σας, το ψυχοθεραπευτή σας και την οικογένειά σας είναι πολύ σημαντική.

Εξηγήστε τους ότι θα μπείτε σε μια διαδικασία που θα χρειαστείτε υποστήριξη και αγάπη. Μην το κάνετε μόνο για εσάς. Κάντε το για το γάμο σας και την οικογένειά σας. Μπορείτε να αποκτήσετε νέες δεξιότητες και να τις χρησιμοποιήσετε.

Μην τα παρατήσετε, για τον εαυτό σας ή για το γάμο σας. Θυμηθείτε ότι αν τα παρατήσετε, τότε αποδέχεστε ότι η αδυναμία σας είναι μεγαλύτερη από τη δύναμή σας.

Ψυχοθεραπεία

Είναι λοιπόν η ψυχοθεραπεία σημάδι αδυναμίας; 

Όποιος κάνει ψυχοθεραπεία θα συμφωνήσει στο ότι όταν κάποιος είναι πρόθυμος να δει κατάματα τα προβλήματά του και τις αδυναμίες του, είναι πολύ δυνατό άτομο. Ένα άτομο που είναι πρόθυμο να αλλάξει για να δουλέψει ο γάμος του και να βελτιωθούν τα πράγματα για την οικογένειά του είναι ένα αξιοθαύμαστο άτομο.

Τα άτομα που είναι αφοσιωμένα και δεσμευμένα στην ψυχοθεραπεία που τα ίδια επέλεξαν, είναι άξια σεβασμού. Θυμηθείτε ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο σε αυτό τον κόσμο και όταν ανοιχτοί είμαστε στην αλλαγή, ανεξάρτητα με το τι πιστεύουν οι άλλοι, είναι ένα πραγματικό σημάδι δύναμης.