Κάνε το Τεστ
eye patches, τι είναι τα eye patches, τι προσφέρουν τα eye patches, οφέλη των eye patches, συστατικά των eye patches

Eye patches: για νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα

Eye patches

Πολλά προϊόντα ισχυρίζονται ότι εξαφανίζουν τους μαύρους κύκλους ή τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Ωστόσο, μπορεί να μην λειτουργούν πάντα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως η έλλειψη ύπνου, οι αλλεργίες, η αφυδάτωση και ακόμη και γενετικοί παράγοντες.

Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτή και μπορεί να εμφανίζει πρώτη σημάδια γήρανσης συγκριτικά με το υπόλοιπο πρόσωπο.

Υπάρχουν eye patches υδρογέλης, eye patches γέλης, τα οποία έχουν υφή τζελ και είναι εμποτισμένα με θρεπτικά συστατικά για να προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα.

Υπάρχουν επίσης eye patches με μικροβελόνες (microneedle patches), που έχουν την τεχνολογία να διεισδύουν ελαφρώς στο δέρμα. Έτσι, το δέρμα απορροφά καλύτερα τα δραστικά συστατικά με 90% αποτελεσματικότητα. Τα συγκεκριμένα eye patches είναι εύκολα στην εφαρμογή τους και περιέχουν παράγοντες που αυξάνουν την φωτεινότητα και καταπολεμούν το πρήξιμο.

Τι προσφέρουν τα eye patches στο δέρμα;

Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, τα eye patches λειτουργούν στοχεύοντας τους μαύρους κύκλους, το πόδι της χήνας, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικά eye patches που μειώνουν το πρήξιμο και βοηθούν το βλέμμα να φαίνεται ξεκούραστο, προσφέρουν ενυδάτωση και θρέψη. Αυτά συνήθως περιέχουν συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και τα κεραμίδια. Βέβαια, υπάρχουν και eye patches που περιέχουν αντιγηραντικά συστατικά όπως η ρετινόλη και άλλα με παράγοντες που προσφέρουν λάμψη όπως η καφεΐνη και η νιασιναμίδη.

Γιατί το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο ευαίσθητο στις ρυτίδες;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:

 1. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό, εύθραυστο, πιο ευαίσθητο στην ξηρότητα και κάνουμε πολλές εκφράσεις. Χαμογελάμε, κλαίμε, θυμώνουμε, συνοφρυωνόμαστε, όλα αυτά τα συναισθήματα και οι πράξεις μας περιλαμβάνουν τη συνεχή κίνηση των ματιών μας και του δέρματος γύρω από αυτά. Όλα αυτά μπορεί να οδηγούν στην πρώιμη εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.
 2. Το δέρμα γύρω από τα μάτια περιέχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, τους μικροσκοπικούς αδένες που εκκρίνουν σμήγμα, γνωστό ως έλαιο του δέρματος, το οποίο ενυδατώνει το δέρμα και το προστατεύει από την ξηρότητα. Οι λίγοι σμηγματογόνοι αδένες γύρω από τα μάτια , τα καθιστούν πιο επιρρεπή στις λεπτές γραμμές και στις ρυτίδες.
 3. Εξαιτίας της ειδικής ανατομικής δομής, τα υγρά τείνουν να συλλέγονται κάτω από τα μάτια. Έτσι, προκαλούν πρήξιμο και μαύρους κύκλους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, το πρήξιμο γύρω από τα μάτια μπορεί να είναι δείκτης κάποιου άλλου θέματος υγείας. Αν παρατηρείτε ασυνήθιστο πρήξιμο γύρω από τα μάτια, καλό είναι να μιλήσετε με το γιατρό σας και να κάνετε κάποιες εξετάσεις.

Τα eye patches μπορούν να καταπολεμούν τα σημάδια κούρασης γύρω από τα μάτια. Είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ταιριάζουν στην περιοχή γύρω από τα μάτια και περιέχουν διαφορετικά συστατικά. Κάποια περιέχουν ρετινόλη, βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ που θρέφουν το δέρμα και έχουν αντιγηραντικά οφέλη. Υπάρχουν συγκεκριμένα eye patches για κάθε ανάγκη του δέρματος όπως η λάμψη, η ενυδάτωση, η λείανση.

Ποια συστατικά είναι ευεργετικά για την περιοχή των ματιών;

Υπάρχουν κάποια ενεργά συστατικά τα οποία κάνουν όλη την δουλειά χωρίς να είναι απαραίτητα σε υψηλή δόση. Για παράδειγμα, η βιταμίνη Α, μπορεί να υπάρχει σε χαμηλές συγκεντρώσεις (λιγότερο από 2%) και να έχει εξαιρετικά οφέλη στην αντιγήρανση.

Καλό είναι τα eye patches να περιέχουν τα εξής συστατικά:

 • Ρετινόλη: η οποία διεγείρει την σύνθεση του κολλαγόνου και έτσι προάγει την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνει τις λεπτές γραμμές.
 • Συνένζυμο Α και καφεΐνη: όταν εφαρμόζονται τοπικά, αυτά τα συστατικά υποστηρίζουν την φυσική μικροκυκλοφορία έτσι μειώνουν το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.
 • Βούτυρο καριτέ και σκουαλάνιο: αυτά τα συστατικά συμβάλλουν στην αναπλήρωση του λιπιδικού φραγμού της επιδερμίδας (των φυσιολογικών λιπιδίων του δέρματος).

Ποια συστατικά είναι καλό να αποφεύγουμε;

Καλό είναι να αποφεύγετε τα προϊόντα με πρόσθετα αρώματα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν συνθετικά αρώματα και εκχυλίσματα αρωματικών φυτών, όπως:

 • το έλαιο του λεμονιού
 • το γκρέιπφρουτ
 • η μενθόλη

Αυτά τα αρώματα μπορεί να κάνουν το δέρμα ευαίσθητο στο φως και να προκαλούν φωτοευαισθησία στο φως του ήλιου.

Μπορεί να εμφανίσει κάποιος αλλεργίες και ευαισθησίες στα eye patches;

Πολλές φορές είναι δύσκολο να μην πιστέψουμε ότι τα φυσικά προϊόντα είναι απολύτως ασφαλή. Ακόμη και φυσικά συστατικά, όπως το λεμόνι, το πορτοκάλι, το μανταρίνι και η λεβάντα, μπορεί να προκαλούν ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις.

Ακόμη και αν κάποιος δεν έχει αλλεργία σε κάτι αν το εφαρμόσει απευθείας στο δέρμα μπορεί να προκαλεί ερεθισμό.

Διακόψτε τη χρήση αν παρατηρήσετε σημάδια ερεθισμού, όπως:

 • ερυθρότητα
 • φαγούρα
 • αίσθηση καύσου

Τα eye patches έχουν πραγματικά αποτέλεσμα;

Τα eye patches αποτελούν μια γρήγορη λύση καθώς περιέχουν ενεργά συστατικά σε υψηλές συγκεντρώσεις, οι οποίοι περνούν άμεσα στο δέρμα. Αλλά για μακροχρόνια αποτελέσματα είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε βιταμίνη C και τρετινοΐνη για να ενισχύουμε την ελαστικότητα κάτω από τα μάτια. Μπορεί να χρειαστούν 6-8 μήνες για να δει κάποιος αποτελέσματα, αλλά σίγουρα θα δει μεγάλη διαφορά.

Τα eye patches είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσφέρουμε στα μάτια μας αυτό που έχουν άμεση ανάγκη. Συμβάλλουν στην μείωση των μαύρων κύκλων, των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών και κάνουν το βλέμμα να είναι πιο φωτεινό και νεανικό. Στην αγορά υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές, και καλό είναι να επιλέγετε προϊόντα σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Ποια είναι τα οφέλη των eye patches;

Το δέρμα μας αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά του όσο μεγαλώνουμε εξαιτίας της φυσιολογικής μείωσης της σύνθεσης του κολλαγόνου, με αποτέλεσμα το δέρμα γύρω από τα μάτια να γίνεται πιο λεπτό και ευαίσθητο. Αυτό οδηγεί  στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος. Τα eye patches είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την βελτίωση της εμφάνισης των κουρασμένων ματιών και των ρυτίδων. Πολλά eye patches περιέχουν συστατικά όπως τα αντιοξειδωτικά και τα πεπτίδια τα οποία δρουν άμεσα στο δέρμα  και απορροφώνται άμεσα.

Για να δει κάποιος μακροπρόθεσμη βελτίωση γύρω από τα μάτια, καλό είναι να έχει μια ρουτίνα περιποίησης με κρέμες ματιών που περιέχουν βιταμίνη Α, ρετινόλη, ώστε να δει άμεσα αποτελέσματα στις λεπτές γραμμές και στις ρυτίδες.

Ξεκούραστο και φωτεινό βλέμμα 

Τα eye patches είναι ένας γρήγορος τρόπος για να καταπολεμήσει κάποιος άμεσα το πρήξιμο κάτω από τα μάτια και προσφέρουν άμεση ενυδάτωση. Ωστόσο, για την αντιμετώπιση των πρόωρων σημαδιών της γήρανσης γύρω από τα μάτια υπάρχουν πιο αποτελεσματικές μέθοδοι όπως ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ.