Κάνε το Τεστ
konjac, γλυκομαννάνη, κοντζακ, οφέλη konjac στην υγεία

Konjac:Τι είναι και ποια είναι τα οφέλη του;

Konjac

Το konjac, είναι επίσης γνωστό ως γλυκομαννάνη, είναι ένα φυτό που φύεται στην Ασία. Είναι μία αμυλούχος ρίζα και αποτελεί μια πλούσια πηγή διαλυτών φυτικών ινών.

Το konjac χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζελατίνης για να προσθέσει υφή στα φαγητά. Χρησιμοποιείται από την παραδοσιακή Κινεζική ιατρική. Στο Δυτικό κόσμο, το konjac είναι γνωστό σαν συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους και τη ρύθμιση της χοληστερόλης. Με τόσο πολλά οφέλη, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι ψάχνουν τρόπους για να προσθέσουν το konjac στη διατροφή τους και στη ρουτίνα ομορφιάς τους. Πλέον υπάρχουν πολλά διαθέσιμα φαγητά με konjac, για αυτό είναι εύκολο να απολαμβάνουμε τα φαγητά που μας αρέσουν αλλά ταυτόχρονα να προσέχουμε την υγεία μας.

Τα οφέλη του konjac

1. Βελτιώνει την πέψη

Το κοντζακ είναι διαλυτό και βοηθά στην πέψη. Βοηθά στην ενίσχυση του πεπτικού συστήματος και αποτελεί μια εξαιρετική φυσική θεραπεία για τους ανθρώπους με προβλήματα του πεπτικού. Βοηθά επίσης στη δυσκοιλιότητα και στις αιμορροΐδες.

2. Βοηθά στον έλεγχο του διαβήτη

Επειδή το  konjac περιέχει γλυκομαννάνη, είναι ένας εξαιρετικός παράγοντας ρύθμισης των επιπέδων της γλυκόζης στο σώμα, όπως επίσης βοηθά στον έλεγχο και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του διαβήτη.

3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το konjac έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και αντιοξειδωτικά, που πιστεύεται ότι βοηθούν στην καταπολέμηση νοσημάτων όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη.

4. Βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, μπορείτε να προσθέσετε τη ρίζα του konjac στη διατροφή σας. Καθώς βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς.

5. Ενισχύει το μεταβολισμό

Το konjac μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση των επιπέδων της ενέργειας και την τόνωση του μεταβολισμού. Είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να χάσετε βάρος και να κάνετε άσκηση.

6. Αντιφλεγμονώδης δράση

Το konjac περιέχει πολλούς αντιφλεγμονώδεις παράγοντες που βοηθούν στην υγεία των οστών και των αρθρώσεων. Είναι μια καλή λύση για να φροντίσετε τα οστά σας και να μειώσετε τον πόνο των αρθρώσεων. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για ανθρώπους με προβλήματα όπως η αρθρίτιδα.

7. Υγεία του δέρματος

Αν ψάχνετε για ένα προϊόν περιποίησης του δέρματος για να καθαρίζετε καθημερινά το πρόσωπό σας , τα σφουγγάρια konjac  είναι μια εξαιρετική επιλογή. Τα σφουγγάρια φτιάχνονται από το konjac και βοηθούν στον καθαρισμό του προσώπου και χάρη στις αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες, βοηθούν στην καταπολέμηση της λιπαρότητας και της ακμής. Αυτά τα σφουγγάρια είναι φυσικά και βιοδιασπώμενα,

8. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το konjac βοηθά στην απώλεια βάρους. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι καταστέλλει την όρεξη και ενισχύει την απώλεια βάρους. Πολλοί άνθρωποι τρώνε φαγητά με konjac , ως κύριο συστατικό.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού και της υγείας γενικότερα

Για την ενίσχυση του οργανισμού γενικότερα, του ανοσοποιητικού συστήματος και των γνωσιακών λειτουργικών και της αντιμετώπισης του στρες/άγχους, υπάρχουν οι αποτελεσματικές φυσικές λύσεις μέσα από την ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και το ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.