Κάνε το Τεστ
Minitran, Μινιτραν, Παρενέργειες, Παχαίνει το minitran, Απόψεις, Ύπνος, Βάρος, Εθισμος, Πότε δρα, Minitran 2-10, Forum

MINITRAN – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

MINITRAN - ενδείξεις, παρενέργειες

Το MINITRAN (μινιτράν) είναι ένα ψυχιατρικό φάρμακο που περιέχει ένα συνδυασμό δύο ουσιών: ενός αντικαταθλιπτικού (την αμιτριπτυλίνη) και ενός νευροληπτικού (αντιψυχωσικού) φαρμάκου (την περφαιναζίνη). Και οι δύο αυτές ουσίες είναι πολύ αποτελεσματικές, και το Minitran ως εκ τούτου είναι δραστικό σε περιπτώσεις κατάθλιψης, αϋπνίας, άγχους, ανησυχίας, ψυχοκινητικής διέγερσης, ψυχωσικές εκδηλώσεις, σχιζοφρένεια, κα. minitran, παρενεργειες, μινιτραν, τι πρεπει να γνωριζω

Λήψη Minitran

Κυκλοφορεί σε δόσεις των Minitran 10+2 mg, 10+4 mg, 25+2 mg, 25+4 mg. Οι αριθμοί αυτοί αναφέρονται στην ποσότητα (mg) των δύο ουσιών που περιέχονται στο σκεύασμα. Για παράδειγμα, το 10+2 mg σημαίνει ότι περιέχει 10mg αντικαταθλιπτικό (αμιτριπτυλίνη) και 2mg αντιψυχωσικό φάρμακο (περφαιναζίνη). Ο χαμηλότερος αριθμός αναφέρεται στην αμιτριπτιλίνη.

ΜΟΡΦΗ mg και ποσότητα MINITRAN TIMH
ΧΑΠΙΑ MINITRAN (10+2) MG BTx50 2,67 €
ΧΑΠΙΑ MINITRAN (10+4) MG BTx50 2,99 €
ΧΑΠΙΑ MINITRAN (25+2) MG BTx50 3,29 €
ΧΑΠΙΑ MINITRAN (25+4) MG BTx50 3,57 €

Η συνήθης δοσολογία είναι 1 την ημέρα (συνήθως βράδυ), με ή χωρίς φαγητό. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Αποτελεσματικότητα Minitran

Η περφεναζίνη είναι ένα τυπικό αντιψυχωσικό (αντιψυχωσικό 1ης γενεάς) και καταπολεμά το άγχος, τον φόβο, την ανησυχία, την ψυχοκινητική διέγερση, ενώ η αμιτριπτυλίνη είναι ένα τρικυκλικό αντικαταθλιπτικό φάρμακο (TCA).

Το Minitran είναι πολύ αποτελεσματικό φάρμακο για την θεραπεία (α) μικτών περιπτώσεων και (β) περιπτώσεων που ανθίστανται στη θεραπεία με άλλα νεότερης γενιάς φάρμακα (αντικαταθλιπτικά ή αντιψυχωσικά). Χρησιμοποιείται ακόμα σε: αγχώδεις – διεγερτικές καταστάσεις με καταθλιπτική διάθεση, όλες τις μορφές της κατάθλιψης και ιδιαίτερα εκείνες με αγχώδη – διεγερτική κλινική εκδήλωση, σε σχιζοφρένεια που συνοδεύεται από κατάθλιψη, για μελαγχολικές καταστάσεις με ψυχωσικά συμπτώματα, κα.

Σε πόσο χρόνο θα δράσει το Minitran

Το Minitran δεν θα αλλοιώσει την προσωπικότητά σας, ούτε θα σας κάνει άμεσα χαρούμενους. Αν πάσχετε από κατάθλιψη, θα σας βοηθήσει στο να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Χρειάζεται όμως χρόνο για να αποκαταστήσει την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, που συνοδεύουν την κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές. Τα πιο σταθερά αποτελέσματα της δράσης του Minitran επέρχονται συνήθως σε 3-4 εβδομάδες, έτσι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες (3-4 εβδομάδες) για να νιώσετε την πλήρη δράση του. Σε άλλες διαταραχές, όπως το άγχος ή αϋπνία, δρα πιο άμεσα.

Πληροφορίες συνοπτικά: Minitran

Φάρμακο: MINITRAN
Δραστική Ουσία: Αμιτριπτυλίνη και Περφαιναζίνη
Δοσολογία: Αμιτριπτυλίνη 10-100 mg/ημέρα Περφαιναζίνη 2-16 mg/ημέρα
Μέγιστη δόση: Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη δόση, αυστηρή τήρηση ορίων που έχει θέσει ο γιατρός
Κατηγορία: Συνδυασμός τρικυκλικού αντικαταθλιπτικού (TCA) και αντιψυχωσικού 1ης γενεάς
Κύρια χρήση σε: Κατάθλιψη Σχιζοφρένεια (ψυχωσική συνδρομή)
Δευτερεύουσα χρήση: Αϋπνία Άγχος Ανησυχία
Γενόσημα φάρμακα:  -

minitran παρενεργειες, minitran, μινιτραν, χαπια, παχαινει το minitran, εθισμος, minitran 2-10, forum Παρενέργειες Minitran

Το Minitran είναι ένας συνδυασμός φαρμάκων παλιότερης γενιάς. Γενικά τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά (αμιτριπτυλίνη) έχουν περισσότερες παρενέργειες από τα νεότερα αντικαταθλιπτικά φάρμακα γιατί δεν είναι τόσο εκλεκτικά όσον αφορά τις ουσίες του εγκεφάλου που επηρεάζουν, είναι όμως αποτελεσματικά ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παλαιότερα "τυπικά" αντιψυχωσικά (περφαιναζίνη), σε σύγκριση με τα νεότερα "μη τυπικά" αντιψυχωσικά. Και οι δύο ουσίες που περιέχει το Minitran (αντικαταθλιπτικό και αντιψυχωσικό) είναι δραστικές, όμως έχουν και σημαντικές παρενέργειες μακροπρόθεσμα:

  • Εξωπυραμιδικά συμπτώματα και όψιμη δυσκινησία είναι δυνατόν να εμφανισθούν τόσο σε μακρά όσο και σε βραχυχρόνια χορήγηση (ιδιαίτερα σε άτομα προχωρημένης ηλικίας).
  • Το Minitran πρέπει να χορηγείται με ιδιαίτερη προσοχή σε άτομα με καρδιοπάθεια (αρρυθμίες), γλαύκωμα (αύξηση της ενδοφθαλμικής πίεσης), δυσκοιλιότητα (ειλεός), υπερτροφία του προστάτου (κατακράτηση ούρων), όλα αποτέλεσμα της αντιχολινεργικής δράσης του σκευάσματος.
  • Η περφεναζίνη αυξάνει την προδιάθεση του ατόμου με ιστορικό σπασμών για επιληπτική κρίση και η χορήγηση της πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη παρακολούθηση στις περιπτώσεις αυτές.

Το Minitran δεν δημιουργεί εξάρτηση ή εθισμό, ωστόσο μπορεί να έχετε κάποια συμπτώματα στέρησης σε περίπτωση απότομης διακοπής του για αυτό θα πρέπει να μειωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας.

Παχαίνει το Μινιτράν;

Το Minitran μπορεί να αλλάξει το πόσο νιώθετε πείνα. Μερικοί άνθρωποι (δεν συμβαίνει σε όλους) αισθάνονται περισσότερο πεινασμένοι όταν το παίρνουν και συνεπώς μπορεί να αυξηθεί το βάρος τους, αν δεν ελέγξουν την ποσότητα φαγητού που τρώνε.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Minitran;

To Minitran πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Δεν πρέπει να ξεκινάτε φάρμακα μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση ή επειδή διαβάσατε γνώμες στο google ή προσωπικές απόψεις και εμπειρίες σε κάποιο φόρουμ.

Είναι το MINITRAN το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ

Είναι το MINITRAN το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Άλλα σχετικά φάρμακα: (μόνο αντικαταθλιπτικό) Amitriptyline, Saroten, Stelminal
Συχνά ορθογραφικά λάθη: μινιτραν

minitran, μινιτραν, παρενεργειες, παχαινει, εναλλακτικες, λυσεις

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, του άγχους, της αϋπνίας

Φάρμακα: υπάρχουν αρκετά φάρμακα τα οποία είναι ηπιότερα του Minitran και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί αυτού, για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, του άγχους, της αϋπνίας και των ψυχωσικών συμπτωμάτων.

Εναλλακτικές λύσεις: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη/άγχος/αϋπνία αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια και όχι απλά τα συμπτώματα. Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών εμπειριών (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα της κατάθλιψης/άγχους/αϋπνίας.Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις κατάθλιψης/άγχος/αϋπνίας μπορούν να δώσουν τη λύση.