Ο σίδηρος (Fe) είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που χρησιμοποιεί το σώμα για να σχηματίσει την αιμοσφαιρίνη. Η αιμοσφαιρίνη εντοπίζεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος και...
Η ταυρίνη είναι ένα αμινοξύ που παίζει σημαντικό ρόλο στις διάφορες μεταβολικές διαδικασίες στον οργανισμό μας, και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Όμως λίγα στοιχεία είναι γνωστά...
Το σκόρδο είναι ένα πολύ δημοφιλές συστατικό στην μαγειρική, αλλά από την αρχαιότητα είναι πολύ γνωστό για τα οφέλη του στην υγεία. Πολλές από τις...
Οι πουρίνες παράγονται φυσικά στο σώμα μας και περιέχονται και σε κάποιες τροφές. Αποτελούν δομικό στοιχείο του DNA και του RNA. Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη...
Το κακάο είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια για την γεύση του και τα εξαιρετικά οφέλη του στην υγεία. Προέρχεται από ψημένους κόκκους κακάου, και...
Η προλακτίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από την υπόφυση, έναν μικρό αδένα στη βάση του εγκεφάλου. Η προλακτίνη προκαλεί την αύξηση του στήθους στις...
Η κινάση της φωσφοκρεατίνης (ή κρεατινική κινάση, CPK ή CK) είναι ένα ένζυμο, δηλαδή μια πρωτεΐνη που βοηθά σε διάφορες χημικές διεργασίες στο σώμα. Η...
Το κεφίρ είναι ένα ρόφημα που παραδοσιακά γίνεται από αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα το οποίο έχει υποστεί ζύμωση. Προέρχεται από την Ασία και την ανατολική...
Η καλέντουλα, γνωστή ως Calendula officinalis, είναι ένα από τα πιο φημισμένα βότανα στη δυτική βοτανοθεραπεία. Είναι συγγενικό με την μαργαρίτα και είναι ένα μονοετές...