Κάνε το Τεστ
όμορφη ζωή, γιατί η ζωή είναι όμορφη, βρες την ομορφιά στη ζωή, ανακάλυψε την ομορφιά της ζωής, προτάσεις για μια όμορφη ζωή

Όμορφη ζωή !

Όμορφη Ζωή

Η ζωή είναι γένους θηλυκού και έχει τη χάρη και τη γλύκα της γυναικείας φύσης! Μας λούζει με ήλιο…Μας χαρίζει όμορφες μυρωδιές της φύσης και καταγάλανο ουρανό… Στις σελίδες του βιβλίου της κρύβονται αγκαλιές, βλέμματα, ουσιαστικές σχέσεις και όμορφες στιγμές. Μας προσφέρει διδάγματα και σε κάθε βήμα μας δωρίζει απλόχερα σοφία.

«Τα πιο ωραία τραγούδια δεν τ’ ακούμε
τους πιο ωραίους στίχους, δεν τους γράφουμε ποτέ
Κάποτε είν’ ωραίο αυτό που ζούμε
μα είν’ αδύνατο με λόγια να το πούμε

Είναι όμως και απρόβλεπτη, γεμάτη αντιθέσεις, καθώς συχνά ένα μόνο σκαλί χωρίζει την ευτυχία από τη δυστυχία, την υγεία από την αρρώστια, την επιτυχία από την αποτυχία. Οι άνθρωποι συνειδητοποιώντας αυτόν τον απρόβλεπτο χαρακτήρα της, προσπαθούν να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να την ελέγξουν, προσπαθώντας να είναι προνοητικοί και οργανωτικοί. Κάνουν σχέδια, προγραμματίζουν ενδελεχώς τα επόμενα βήματα τους και εξετάζουν όλες τις πιθανές  εκδοχές προκειμένου να μη βρεθούν αντιμέτωποι με απρόβλεπτες και δυσάρεστες εξελίξεις.  Όμως, αν και η ζωή οργανώνεται, δεν ελέγχεται πλήρως, πάντα μας προφτάνει, πάντα κάτι μας ξεφεύγει κι αυτή είναι και η γοητεία της.

«Η ζωή είναι όμορφη οποιαδήποτε και αν είναι» , Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε

Η ζωή είναι όμορφη οποιαδήποτε και αν είναι είπε ο Γκαίτε, και δειλά τολμώ να προσθέσω το ερωτηματικό στο τέλος της πρότασης. Είναι πράγματι πάντα όμορφη η ζωή; Είναι για όλους όμορφη η ζωή; Για όσους στερούνται υγεία, αγάπη, όνειρα και εργασία; Η απάντηση είναι δύσκολη και απαιτεί στοχασμό. Ωστόσο, αν παρατηρήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας, θα διαπιστώσουμε ότι όσο απίθανο είναι η ζωή κάποιου να μην περιλαμβάνει καθόλου άσχημες στιγμές ή δυσκολίες, εξίσου απίθανο είναι η ζωή κάποιου να μην περιέχει ομορφιά…

Πράγματι, όσες πίκρες και να έχει ένας άνθρωπος, σίγουρα υπάρχουν στιγμές τις οποίες βιώνει την ομορφιά της ζωής και νιώθει ευγνωμοσύνη γι’ αυτό. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να μη μαγευτεί από την ομορφιά του ηλιοβασιλέματος, από τη γαλήνη της θάλασσας που σβήνει καημούς, και από ένα γλυκό χαμόγελο ή ένα χέρι βοήθειας που του προσφέρεται. Κι όσο κι αν κάποιος αισθάνεται αδικημένος για όσα του στέρησε η ζωή, δεν μπορεί να μην νιώσει την ψυχή του να ψηλώνει και να παραμερίζει το σώμα του, όταν μάχεται για ένα ιδανικό, για έναν καλύτερο κόσμο. Όσο λοιπόν βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει ζωή χωρίς «ασχήμια» , άλλο τόσο βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει και ζωή χωρίς ομορφιά.

Είναι σημαντικό να  αντιληφθούμε ότι η ζωή, παρά τις ανατροπές και τις δυσκολίες, έχει έμφυτη τάση να είναι όμορφη!! Ωστόσο, το σε πιο βαθμό θα βιώσουμε την ομορφιά και θα λουστούμε με τη λάμψη της, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που επιλέγουμε να ζήσουμε, τα σημεία στα οποία επιλέγουμε να εστιάσουμε και στην αξιοποίηση των απεριόριστων δυνατοτήτων της. Η ζωή δίνει απεριόριστες προοπτικές  και πλήθος επιλογών ,τις οποίες ο καθένας μας καλείται να διαχειριστεί, προκειμένου να ζήσει μια όσο το δυνατόν ομορφότερη ζωή! Και εδώ η σκυτάλη περνάει στα χέρια μας…

Όμορφη Ζωή

Προτάσεις για μια πιο όμορφη ζωή:

Υγιεινός τρόπος ζωής

Μία ουσιαστική αλλαγή που μπορεί να κάνει κάποιος προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του είναι να υιοθετήσει ως συνήθεια το πρωινό ξύπνημα. Όταν ξυπνάμε πρωί νιώθουμε ευδιάθετοι, αναζωογονημένοι και με λιγότερο άγχος. Έχουμε λιγότερη πίεση χρόνου και έτσι αισθανόμαστε την ευελιξία να ασχοληθούμε με δραστηριότητες που μας χαροποιούν. Επίσης, είναι σημαντικό  να τρεφόμαστε υγιεινά και να γυμναζόμαστε. Έρευνες έχουν δείξει ότι τόσο η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, όσο και η καλή γυμναστική, επιδρούν σε μεγάλο βαθμό στην ψυχολογία μας.

Επαφή με τη φύση

Η επαφή με τη φύση προσφέρει γαλήνη και ηρεμία στον άνθρωπο. Είναι ένας τρόπος να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, να εστιάσουμε στον εαυτό μας και  να απολαύσουμε τις ομορφιές που η φύση μας προσφέρει απλόχερα, όπως για παράδειγμα μια βόλτα στην παραλία, μια πεζοπορία στο βουνό κτλ. Τόσο η θέα που απολαμβάνουμε όταν βρισκόμαστε σε ένα φυσικό τοπίο, όσο και οι ήχοι της φύσης, επιδρούν χαλαρωτικά στο νευρικό μας σύστημα.

Ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις

Οι ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις είναι πηγή ευτυχίας και ομορφαίνουν τη ζωή μας. Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο στα αγαπημένα μας πρόσωπα, για συζήτηση ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα μας προσφέρει ικανοποίηση και ευχαρίστηση. Επίσης, οι νέες γνωριμίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους μας βοηθούν να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, καθώς ερχόμαστε σε επαφή με διαφορετικούς τρόπους σκέψης, γεγονός που βοηθάει στην εξέλιξή μας. Επιπλέον, σημαντικό βήμα προς την επίτευξη ουσιαστικών σχέσεων, είναι η απομάκρυνση των τοξικών ανθρώπων από τη ζωή μας.

Φροντίδα του εαυτού

Συχνά οι άνθρωποι εστιάζουν τόσο πολύ στη φροντίδα των άλλων και στη διεκπεραίωση των υποχρεώσεων που έχουν, με αποτέλεσμα, να ξεχνούν τη φροντίδα του εαυτού τους. Ωστόσο, το πόσο όμορφη φαντάζει στα μάτια μας η ζωή, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ψυχική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Για να είμαστε όμως εσωτερικά καλά, είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας, να τον περιποιούμαστε και να του δείχνουμε την αγάπη μας.

Θέλει κανάκεμα ο εαυτός μας. Έχει ανάγκη από ένα όμορφο πρωινό, έναν ωραίο περίπατο, ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, όμορφη μουσική και γενικότερα όμορφες στιγμές. Επίσης, πρέπει να φροντίζουμε τόσο την εξωτερική μας εμφάνιση. Μία καινούρια  μπλούζα και ένα όμορφο άρωμα είναι ικανά να μας φτιάξουν τη διάθεση. Επιπλέον, στη φροντίδα του εαυτού μας θα πρέπει να περιλαμβάνεται και η προσπάθεια εξέλιξής μας. Είναι σημαντικό να εξελισσόμαστε, να ζούμε καινούριες εμπειρίες και αποκτούμε περισσότερες γνώσεις.

Εστίασε στην αγάπη

Η αγάπη είναι η ομορφιά της ζωής. Αγάπη για τον εαυτό σου, αγάπη για τους άλλους, αγάπη για την ίδια τη ζωή. Όσο περισσότερη αγάπη έχει μια ζωή, με όποιον τρόπο και αν αυτή εκδηλώνεται, τόσο ομορφότερη είναι. Η αγάπη δεν ομορφαίνει μόνο τη ζωή. Ομορφαίνει και τους ανθρώπους. Η Audrey Hepburn είχε πει «Για ωραία μάτια, βλέπε το καλό στους άλλους. Για ωραία χείλη, να λες λόγια ευγενικά. Και για το παράστημα: να περπατάς σαν να μην είσαι ποτέ μόνη».

Να θέτεις στόχους και να τους υλοποιείς

Η ζωή είναι όμορφη όταν έχει δράση, αγώνα και εξέλιξη. Να μην επαναπαύεσαι, να θέτεις στόχους, να προχωράς μπροστά. Η τύχη χαμογελά στους τολμηρούς και σε όσους ονειρεύονται και προσπαθούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Να διαβάζεις

Η ζωή είναι όμορφη, αλλά και μικρή. Δεν προλαβαίνουμε να τα ζήσουμε όλα, δεν προλαβαίνουμε να τα μάθουμε όλα. Όμως τα βιβλία είναι πηγή σοφίας. Μας φέρνουν σε επαφή με νέους κόσμους που ίσως ποτέ να μη γνωρίσουμε, μας μιλούν για μέρη που μπορεί ποτέ να μη δούμε, και να βιώσουμε εμπειρίες που ίσως ποτέ δε θα συμβούν στη δική μας ζωή. Μέσα όμως από το βίωμα του αναγνώστη είναι σαν να τις ζήσαμε εμείς αυτές τις εμπειρίες, και οι εμπειρίες της ζωής είναι ο πλούτος της.

Αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο

Η ζωή που περιέχει ενασχόληση με έναν βαθύτερο σκοπό είναι πιο όμορφη. Η προσφορά, ο αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο και η πίστη σε ιδανικά κάνουν τη ζωή πιο όμορφη, σαν να ντύθηκε με το φουστάνι της το γιορτινό.

Η ζωή είναι όμορφη

Είναι όμορφη αυτή η ζωή…Τόσο όμορφη που καμιά φορά τα λόγια δε φτάνουν να την περιγράψουν…Και είναι στο χέρι μας να την κάνουμε όσο ομορφότερη γίνεται! Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το LIFE COACHING μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.