Κάνε το Τεστ
Ημερομηνία γέννησης, Αστρολογία, Ζωδια, Επηρεάζουν τα άστρα τη συμπεριφορά μας, Πως επηρεάζουν οι θέσεις των πλανητών την προσωπικότητά μας, Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων ανάλογα με την εποχή του χρόνου, Ωροσκόπιο, Αστρολογικός χάρτης, Ημέρα γέννησης και τύχη

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία

Ημερομηνία γέννησης, τύχη και αστρολογία

Η αστρολογία υποστηρίζει ότι η θέση των πλανητών επηρεάζει όχι μόνο την διάθεση ενός ατόμου, τις σχέσεις των ανθρώπων αλλά ακόμα και το μέλλον του. Το ωροσκόπιο υποτίθεται ότι είναι εξατομικευμένο για κάθε άτομο, ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης του. Με βάση το ωροσκόπιο και τον αστρολογικό χάρτη γίνονται προβλέψεις για την προσωπική ζωή και επαγγελματική ζωή ενός ατόμου, περιγράφεται η προσωπικότητά του, του προσφέρονται συμβουλές ζωής και αποφάσεων. Όλα αυτά σύμφωνα με τη θέση των πλανητών και της Σελήνης! Όμως μπορεί να επηρεάζει η ημερομηνία γέννησης τη ζωή και την τύχη ενός ανθρώπου;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης;

Η ημερομηνία γέννησης δεν κάνει κάποια διαφορά στη ζωή με τον τρόπο που ισχυρίζεται η αστρολογία (τους πλανήτες δηλαδή), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει και για την εποχή γέννησης και άλλους παράγοντες. Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη ενός μωρού στη μήτρα. Η διάθεση, οι ορμόνες και η διατροφή της μητέρας παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Μέσα από βιοχημικούς μηχανισμούς και επιγενετικές αλλαγές στην έκφραση γονιδίων, επηρεάζεται η ανάπτυξη όλων των οργάνων στο ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Αν για παράδειγμα οι μαμάδες δεν καταναλώνουν πρωτεΐνες ή τροφές με βιταμίνη C ή βιταμίνη D, αυτό μπορεί να επηρεάζει την ανάπτυξη της καρδιάς, του εγκεφάλου και των οστών.

Οι εποχικές λοιμώξεις (που συνδέονται με τις εποχές) όπως η γρίπη, μπορεί να επηρεάζουν την υγεία και την ανάπτυξη του εμβρύου (μάλιστα οι ιογενείς λοιμώξεις στο πρώτο τρίμηνο εγκυμοσύνης είναι από τα λίγα που συσχετίζονται με την αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης σχιζοφρένειας στην ενήλικη ζωή). Η κύηση κατά τη χειμερινή περίοδο, όπου οι μέρες είναι πιο μικρές και οι νύχτες διαρκούν περισσότερο, μπορεί να προκαλεί εποχική κατάθλιψη στις μητέρες, με τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο της μητέρας μέσα από βιοχημικούς μηχανισμούς που περιλαμβάνουν ορμόνες, να επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου στο έμβρυο. Και βέβαια, ακόμη και μετά τη γέννηση, τα μωρά συνεχίζουν να δέχονται την επίδραση από τον κόσμο γύρω τους.

Το ωροσκόπιο κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλύτερα;

Σίγουρα! Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ωροσκόπιο είναι σωστό! Το ωροσκόπιο κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλύτερα επειδή έχει την ψυχολογική επίδραση του φαινομένου placebo. Το φαινόμενο placebo παρατηρείται όταν υπάρχει η πεποίθηση ότι μια παρέμβαση (βιολογική ή ψυχολογική) θα οφελήσει ένα άτομο. Τότε παρατηρείται βελτίωση. Αλλά είναι η πεποίθηση από μόνη της, η πίστη σε αυτή, και όχι η παρέμβαση, που προκαλεί αυτή τη βελτίωση. Το φαινόμενο placebo είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Αν δώσετε χάπια σε δέκα ασθενείς που περιέχουν μονάχα ζάχαρη, αλλά τους πείτε ότι είναι ένα πολύ ισχυρό νέο φάρμακο αυτό θα τους βοηθήσει, η υγεία τους θα βελτιωθεί (αρχικώς!). Λόγω του φαινομένου placebo, ένα νέο φάρμακο μπορεί να κάνει τους ασθενείς να νιώθουν καλύτερα αρχικά, αναλόγως του πόσο πιστεύουν σε αυτό.

Τα ωροσκόπια κάνουν προβλέψεις για τη ζωή των ανθρώπων και τους λένε πως και πότε πρέπει να αντιδρούν σε συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως στη δουλειά, στις σχέσεις, στα οικονομικά. Επίσης, λένε στους ανθρώπους τι πρέπει να κάνουν για συγκεκριμένες πτυχές της ζωής τους όπως η υγεία, η αγάπη και οι φιλίες. Και όλα αυτά σύμφωνα με τη θέση των αστεριών και των πλανητών.

Πάρα πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στην αστρολογία και τα ζώδια. Όπως αναφέραμε, το φαινόμενο placebo (της αυθυποβολής) είναι ο μηχανισμός με τον οποίο λειτουργεί η αστρολογία. Όταν διαβάζουν το ωροσκόπιο και τηρούν τις όποιες συμβουλές, νιώθουν προστατευμένοι απέναντι στην αβεβαιότητα της ζωής. Τους προσφέρει ένα ψευδοέλεγχο, και είναι αυτή η πεποίθηση από μόνη της και όχι η αστρολογία που τους κάνει να νιώθουν καλύτερα.

Ημέρα γέννησης, τύχη και προσωπική ζωή

Η αστρολογία υποστηρίζει ότι οι πλανήτες στο ηλιακό σύστημα και ο αστρολογικός χάρτης επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων στη Γη, πέρα από τις βασικές αλλαγές στον καιρό. Και πως αυτό αποτυπώνεται και συνδέεται με την ημερομηνία γέννησης. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Οι αστρολόγοι υποστηρίζουν ότι η θέση των αστρονομικών σωμάτων επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων. Και όλα αυτά εξαρτώνται από την ημερομηνία γέννησης. Όχι μόνο ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής, αλλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι δεν υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην ημερομηνία γέννησης και στον τρόπο με τον οποίο κάποιος συμπεριφέρεται ή στη ευφυΐα.

Και ακόμα παραπέρα, πολλοί προσπαθούν να μάθουν τι ήταν στην προηγούμενη ζωή τους με βάση την ημερομηνία γέννησης! Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται γραφικά, αλλά μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνα, αν αφήσετε τα ζώδια και την αστρολογία να καθορίζει τις επιλογές σας, τη ζωή σας, και αν επιτρέψετε σε άλλους (πχ αστρολόγους και λοιπούς δήθεν "πνευματικούς" ανθρώπους) να σας εκμεταλλεύονται λόγω αυτών.

Η θέση των πλανητών και του ήλιου προκαλεί μονάχα αλλαγές στις εποχές. Η θέση του φεγγαριού προκαλεί παλίρροιες στους ωκεανούς. Οι ηλιακές εκλάμψεις προκαλούν ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές στη γη πράγμα που μπορεί να παρεμβαίνει στη λειτουργία των δορυφόρων και να προκαλεί ακόμη και διακοπές ρεύματος. Ενώ το φως του ήλιου είναι η κύρια πηγή ενέργειας στον πλανήτη. Φυσικά, όλες αυτές οι επιδράσεις αφορούν τον πλανήτη μας και τη ζωή μας, όμως δεν καθορίζουν τη ζωή, τις πράξεις και το μέλλον των ανθρώπων. Δεν καθορίζει η ημέρα της γέννησής μας την τύχη μας.

Αν ένα αντικείμενο στο ηλιακό μας σύστημα επηρεάζει έναν άνθρωπο, αυτό συμβαίνει μόνο μέσα από τις δυνάμεις της βαρύτητας και του ηλεκτρομαγνητισμού. Όσα συμβαίνουν στο διάστημα δεν έχουν τέτοια επίδραση στη ζωή μας. Είναι δυνατόν κάποιος να βρει την αγάπη επειδή απλά λόγω της ευθυγράμμισης κάποιων πλανητών; Δυστυχώς οι άνθρωποι πιστεύουν σε διάφορες θεωρίες και δοξασίες (όπως το κακό μάτι και την αρνητική ενέργεια), που έχουν τις ρίζες τους χιλιετίες πίσω, όταν οι άνθρωποι ακόμα δεν μπορούσαν να εξηγήσουν ούτε τα φυσικά φαινόμενα, αλλά ούτε και τα ιατρικά φαινόμενα.

Ημερομηνια γεννησης, Αστρολογια, Ωροσκοπιο, Ζωδια, Ημέρα γέννησης και τύχη, Αστρολογικός χάρτης

Μπορεί το ωροσκόπιο και η αστρολογία να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλύτερα;

Όπως οι άνθρωποι πιστεύοντας στο Θεό, στο σύμπαν ή σε οτιδήποτε άλλο νιώθουν πιο ασφαλείς απέναντι στην αβεβαιότητα της ζωής, και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με το ωροσκόπιο και την αστρολογία. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα στη θρησκεία και στην αστρολογία, απλά υπάρχουν κάποια κοινά σημεία.

Οι άνθρωποι που πιστεύουν στην αστρολογία, εναποθέτουν την πίστη τους και τη ζωή τους στα άστρα ακόμη και αν δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτό. Είναι το ίδιο πράγμα με τους ανθρώπους που πιστεύουν στο κάρμα, στη μοίρα και πως αυτή καθορίζει τη ζωή και τις πράξεις τους.

Για αυτό το λόγο, η αστρολογία και το ωροσκόπιο κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν καλύτερα. Όταν οι άνθρωποι διαβάζουν το ωροσκόπιο επειδή θέλουν συμβουλές, τότε νιώθουν καλύτερα επειδή πιστεύουν ότι έχουν τον έλεγχο της ζωής τους. Αυτό βέβαια, μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνο, αν οι άνθρωποι αποδίδουν τις (λάθος) επιλογές στους στα άστρα και δεν αναλαμβάνουν με ωριμότητα την ευθύνη της ζωής τους.

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, να βλέπουμε ανθρώπους να κρίνουν τους άλλους από το ωροσκόπιό τους.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης και την εποχή;

Άνοιξη

Τα μωρά που γεννιούνται τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και το Μάιο βρίσκονται αρκετά ψηλά στην κλίμακα υπερθυμίας, πράγμα που είναι πραγματικά καλό. Η υπερθυμία είναι γενικά η αισιοδοξία, η ικανότητα να βλέπουμε τα θετικά ακόμη και μέσα σε αρνητικές καταστάσεις. Αλλά αυτό έχει και το κόστος του. Τα μωρά της άνοιξης είναι πιο επιρρεπή στην ακριβώς αντίθετη κατάσταση της υπερθυμίας, της κλινικής κατάθλιψης. Τα παιδιά του Νοέμβριου έχουν τις λιγότερες πιθανότητες για κατάθλιψη.

Καλοκαίρι

Τα παιδιά που γεννιούνται τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουν πολλά θετικά στοιχεία. Δεν έχουν θέματα με τη διάθεση, παρά το γεγονός ότι η μαμά κουβαλά το μωρό το Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο. Τα μωρά του καλοκαιριού έχουν τα υπερθυμικά χαρακτηριστικά των μωρών της άνοιξης, αλλά αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί από την κυκλοθυμία, την εναλλαγή της καλής και της κακής διάθεσης. Αυτό δεν είναι προφανώς ένα προειδοποιητικό σημάδι για την διπολική διαταραχή. Η διάγνωση της διπολικής διαταραχής είναι σε πολύ χαμηλά ποσοστά για τα μωρά του Αυγούστου.

Φθινόπωρο

Έτσι, όσοι γεννιούνται το φθινόπωρο φαίνεται να έχουν χαμηλά επίπεδα κατάθλιψης. Αυτό ίσως οφείλεται στην αφθονία των θρεπτικών τροφών κατά την κύηση, είτε στο ότι οι μέρες είναι μεγάλες και δεν υπάρχουν πολλές εποχικές λοιμώξεις. Το μοναδικό πρόβλημα στα μωρά του φθινόπωρου είναι πως είναι πιο ευερέθιστα.

Χειμώνας

Μεταξύ των άλλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που γεννιούνται το χειμώνα είναι τα υψηλά επίπεδα σχιζοφρένειας, διπολικής διαταραχής, εποχικής κατάθλιψης και κατάθλιψης. Υπάρχουν βέβαια και θετικά στοιχεία. Τα μωρά του χειμώνα δεν είναι τόσο νευρικά όσο τα μωρά του φθινοπώρου. Σύμφωνα με τις μελέτες, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο είναι οι μήνες γέννησης των πιο διάσημων ανθρώπων στον κόσμο, καθώς αυτοί οι μήνες έχουν σχέση με την δημιουργικότητα και τη φαντασία.

Μπορούμε να πάρουμε σήμερα στα χέρια μας το τιμόνι της ζωής μας!

Με τη βοήθεια της ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και του LIFE COACHING μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας με ωριμότητα και έχουμε καλύτερο έλεγχο της ζωής μας. Μπορούμε να αυξήσουμε την ψυχική αντοχή μας, να παίρνουμε πιο σοφές αποφάσεις και να χαράξουμε το δικό μας μονοπάτι στη ζωή με αποφασιστικότητα και θάρρος, χωρίς να περιμένουμε τα άστρα και τις αστρολογικές προβλέψεις για να κάνουμε τις επιθυμητές ή απαραίτητες αλλαγές στη ζωή μας.